Το αποτελεσμα της ψηφοφοριας: χρησιμα συμπερασματα


Πρωτα απ΄όλα θα ηθελα να ευχαριστησω θερμοτατα ολους οσοι μπήκαν στον κοπο να ψηφισουν, εχοντας δει τα πρωτα δειγματα γραφης της νεας σεναριακης προσπαθειας των δημιουργων της δημοφιλους σειρας. Η ψηφοφορια ελαβε τελος, αφου σημερα θα προβληθει το νέο επεισοδιο που ολοι περιμεναμε, με την επισημη ιστοσελιδα της Fox να υποδεχεται τα νεα μελη του cast.

Στο ερωτημα ως προς το πώς θα επιθυμουσατε να εξελιχθει η δομη των πρωταγωνιστικων χαρακτηρων, 41% απανταει ότι θα ηθελε να επανασυσταθει η παλια γνωριμη ομαδα βοηθων, ενω το 39% προτιμαει να οδηγηθουμε σε μια επιλεγμενη προσμιξη παλιων και νεων προσωπων. Ενα αξιοσημειωτο ποσοστο ψηφισαντων (13%) απανταει πως ο Ηοuse ειναι μια ομαδα απο μονος του και συνεπως δεν εχει αναγκη βοηθειας, ενώ μονο τρεις φιλοι καταληγουν ότι η ομαδα θα πρεπει να επαναπροσδιοριστεί με την παντελη απουσια των παλαιων χαρακτηρων.

Συμπερασμα: η συντριπτικη πλειοψηφια δειχνει να δυσφορει στην σεναριακη ανατροπη που ξεκινησε με το τελος της τριτης περιοδου και που οδηγησε σε μια απελπιδα προσπαθεια επανασυστασης ενός πρωταγωνιστικου team με μεθοδους που παραπεμπουν σε παιχνιδια reality τυπου Survivor!

Όμως τι εχει να πει ο δημιουργος της σειρας David Shore για την πορεια του show; «Παραδεχομαι ότι δεν ηταν απαραιτητη η αποδομηση της παλιας καλης ομαδας του Dr. House! Γιατι επιλεξαμε αυτην την ανατροπη; Απλα αποφασισαμε ότι πριν η σειρα αρχιζει να κουραζει τους τηλεθεατες, θα επρεπε να προλαβουμε τις εξελιξεις και να κανουμε μια βαθια τομη».

Ας μου επιτραπει να πω ότι αυτή η τομη ηταν κατι παραπανω από βαθια, κοντεψε να σκοτωσει τον ασθενη, αλλα πιστευω ακραδαντα πως το μηνυμα των απανταχου εκατομμυριων fans της σειρας εληφθη και στο μελλον η ταξη θα αποκατασταθει! Το σημερινο επεισοδιο, που σηματοδοτει την εναρξη της νεας τηλεοπτικης χρονιας, αν και γυρισμενο πριν την απεργια ας ελπισουμε ότι θα σημανει την αρχη ενός δυναμικου comeback!

"The House that Hugh Laurie Built"


Η αγωνιωδης προσπαθεια του Hugh Laurie να φανει ανταξιος της οικογενειακης του παραδοσης, οι περιφημες σπουδες του αλλα και ο διαρκης αγωνας του να δωσει το δικο του στιγμα στο καλλιτεχνικό σερεωμα, καθως και ο δυσκολος δρομος του από την καταθλιψη στην παγκοσμια αναγνωριση, ξετυλιγονται γλαφυρα μεσα από αυτό το βιβλιο από τον Paul Challen.

Ο Dr. House στην... εντατικη (;)


Η συνεχιζομενη -για δεκατη εβδομαδα- απεργια της ενωσης σεναριογραφων (WGA) στις USA, περα από τις αναμενομενες –οδυνηρες- απωλειες στην οικονομία του Λος Αντζελες της ταξεως των 21 εκατομμυριων δολαριων ημερησιως αλλα και της επαπειλούμενης απόλυσης χιλίων εργαζομενων στη Warner Bros, εχει και τις προφανεστατες… παραπλευρες απωλειες στην τηλεοπτικη καθημερινοτητα των τηλεθεατων.

Τα νεα για τον Dr. House παραμενουν ως εχουν: ηδη προβληθηκαν τα πρωτα εννεα επεισοδια του τεταρτου κυκλου και αναμενουμε τα υπολοιπα 3 εκ των οποιων το 10ο με τιτλο «It's A Wonderful Lie» θα προβληθει εκτος απροοπτου στις 29 Ιανουαριου (promo εδώ), ενώ το 11ο με τιτλο «Frozen» εχει προγραμματισμενη ημερομηνια προβολης τις 3/2 με guest star (όπως ηδη ειχαμε προαναφερει) τη Mira Sorvino.

Όμως δεν θα πρεπει να ξεχναμε και τους fans των λοιπων USTV Shows. Το πώς η απεργια επηρεαζει τον προγραμματισμο των δημοφιλεστερων σειρων περιγραφεται διεξοδικα τοσο στο TVGuide.com, στο TV.com, αλλα και στους Los Angeles Times.

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!