Είναι μια ωρα δυσκολη…


…η ωρα χωρις House! Ναι, το παραδεχομαι…Οι μερες κυλανε αργα και βασανιστικα μεχρι το νέο επεισοδιο για τους φανατικους θαυμαστες του ιδιορρυθμου, χιουμοριστα και ιδιοφυούς γιατρου! Όμως, ας δουμε αυτην την μικρη παυση και από την αισιοδοξη πλευρα της. Στο διαστημα που μεσολαβει μπορουμε να αντλησουμε παρεα περισσοτερες πληροφοριες για το πρωταγωνιστικο cast, για το πως συγγραφεται η σειρα και το ποιοι απαρτιζουν το επιτελειο των σεναριογραφων, να θεσουμε κουιζακια και να διαβασουμε συνεντευξεις του γιατρου σε σχετικα εντυπα! Πως βλεπετε την ιδεα;

Και μην ξεχναμε! Για τους φιλους και των λοιπων αμερικανικων shows το USTVJunkies είναι θησαυρος πληροφοριων!

Επεισοδιο Νο. 13: Δευτερα, 28 Απριλιου

Η Fox απλως επιβεβαιωνει τις ασφαλεις πληροφοριες ως προς την επιστροφη της αγαπημενης μας σειρας στους τηλεοπτικους μας δεκτες και ανακοινωνει το νεο της προγραμμα στο οποιο ο ιδιορρυθμος γιατρος εννοειται πως κατεχει περιοπτη θεση! Εως τοτε δινει ενα ρεσιταλ πιανου στο ακολουθο βιντεακι!

House, MD: O γιατρος σε υπερωριες!


Συμφωνα με την λιστα τοσο των The New York Times αλλα και της Chicago Tribune, όπως επισης συμφωνα και με δηλωσεις του David Shore (παραγωγου της σειρας), τα επομενα επεισοδια οντως θα προβληθουν προς το τελος Απριλιου/αρχες Μαιου, ενώ θα ακολουθησει ένα θερμοτατο καλοκαιρι κατά το οποιο τα γυρισματα για την πεμπτη περιοδο θα γινουν σε οργιωδεις ρυθμους!

Ο γιατρος, λοιπον, προς τερψη των τηλεθεατων του αφηνει το απολαυστικο πουρο του –που βλαπτει αλλωστε σοβαρα την υγεια- και αρχιζει και παλι δουλεια!

Ο γιατρος και παλι στο καθηκον;


Συμφωνα με τον Michael Ausiello, ειδήμονα του TVGuide.com, οι πενες των σεναριογραφων της σειρας μετα την πολυαναμενομενη και επικείμενη ληξη της απεργιας τους, παιρνουν και παλι φωτια, με την προοπτικη να γυριστουν 4-6 επεισοδια και με πιθανο χρονικο οριζοντα προβολης τους τον Απριλιο/Μαιο.
Υπερτονιζεται φυσικα ότι οι πληροφοριες δεν είναι ακομη ασφαλεις, συνεπως ας αναμεινουμε στους δεκτες μας ελπιζοντας να επαληθευθούν!

Review: 4x12 - Don’t Ever Change

Πρώτη Μετάδοση : 5/2/2008


Μιας και –εκτος, φυσικα, καποιου ευχαριστου απροοπτου- το 12ο επεισόδιο λογω της γνωστης απεργιας των σεναριογραφων δειχνει να είναι και το τελευταιο της τεταρτης περιοδου- θα προτιμησω να μεινω με τις…αναμνησεις του προηγουμενου (που κατά πολλους ηταν το καλυτερο και των τεσσαρων κυκλων), κανοντας απλως τη διαπιστωση ότι το «Don’t Ever Change” ηταν άλλο ένα απλα χαριτωμενο επεισοδιο που δεν ξεπερασε τον συνολικο μεσο ορο…

Για μια ακομη φορα ο Dr. House –θεραπευοντας Εβραια ασθενη που επασχε από νεφροπτωση, κατι που εντοπιστηκε με υπερβολικη καθυστερηση, δεδομενου ότι ο γιατρος μας εχει την ειδικοτητα του νεφρολογου- ασχοληθηκε με το προσφιλες του θεμα, τη θρησκεια, αλλα…και με το να χωνει την μυτη του στην προσωπικη ζωη των αλλων. Παρα τις απελπιδες προσπάθειές του να συνετισει τον Dr. Wilson, ώστε να αποφυγει την παγιδα να συνεχισει να σχετιζεται με την …θηλυκή έκδοσή του ( Αμπερ), διαπιστωνει εν τελει πως κατι τετοιο είναι αδυνατο- τουλαχιστον παρηγορειται από το γεγονος ότι αυτή δεν εμφανιζεται πλεον ως ατομιστρια και ικανη να πατησει επι πτωματων προκειμενου να επιτυχει τον στοχο της. Οι ανθρωποι τελικα αλλαζουν; Μπορει και ναι, μπορει και όχι.

Η δε ανεπανάληπτη ατακα του House προς τον Wilson “My God, you ’ve been sleeping with me!”, μαρτυρα το γιατι ο συμπαθης ογκολογος ανεχεται αγόγγυστα τοσον καιρο το στριφνο χαρακτηρα του φιλου του, που ωρες ωρες του κανει ενσυνειδητα το βιο-αβιωτο: προφανως εχει την ταση να προσκολλάται σε δυναμικους και αυταρχικους –ενιοτε- χαρακτηρες!

Η διαπιστωση δε ότι η γιατρος No. 13 είναι αμφισεξουαλικη –κατι που δεν μας εξεπληξε και τοσο, δεδομενου αναλογου ρολου της Olivia Wilde και στο O.C. (οπως χαρακτηριστικα ανεφερε ο φιλος AnimeGR)- αποτελεσε βουτυρο στο ψωμι του…παμπονηρου γιατρου και μια καλη αφορμη να ξεκινησει τα καυστικα του υπονοουμενα όπως το περιφημο «Το κάνεις και από τις δύο μεριές, έτσι;», αναφερομενος πρωταρχικα στους τροπους διενεργειας ενος υπερηχογραφηματος, αλλα φυσικα υπονοωντας τον ερωτικο προσανατολισμο της γοητευτικης βοηθου του…Λετε να τον ενεπνευσε και το χαρακτηριστικο αυτό βιντεακι; Διολου απιθανο, για τον πολυσυνθετο χαρακτηρα του πολυμηχανου γιατρου!

4x12 - Don’t Ever Change

Review: 4x11 - Frozen

Πρώτη Μετάδοση : 3/2/2008


Αποθεωση! Αυτο το επεισοδιο θα μεινει για πολυν καιρο στη μνημη των fans της σειρας, καθως εμπεριειχε πολλα και πολυποικιλα εκλεκτα συστατικα, ακριβως αυτά που ειχα προαναφερει σε προηγουμενο post μου, η ελλειψη των οποιων στο πρωτο μισο της περιοδου λιγο ελειψε να δυναμιτισει το ολο εγχειρημα!

Έγραφα λοιπον: «η δημοφιλης σειρα μετατραπηκε από medical drama με στοιχεια comedy στο αντιστροφο, εστιαζομενη κυριως στο κομματι τής soap opera και καταστρεφοντας ταυτοχρονα την επιτυχημενη συνταγη των προηγουμενων κυκλων: σφιχτο σεναριο, ενδιαφεροντες ιατρικοι γριφοι, απολαυστικη αλληλεπίδραση του πρωταγωνιστικου team και του Dr. House και ενας αριστοτεχνικα δομημενος χαρακτηρας του ιδιοφυούς γιατρου, με την ιατρικη του ομαδα να προσφερει ουσιαστικη βοηθεια στις κρισιμες στιγμες». Οι σεναριογραφοι, προφανως πιανοντας τον σφιγμο του κοινου, εκαναν τελικα το αυτονοητο- επανεφεραν το show στους παλιους καλους ρυθμους του!

Αποτελεσμα; Εκτοξευση της τηλεθεασης στις ΗΠΑ- 29 (!) εκατομμυρια τηλεθεατες απολαυσαν τον Dr. House την περασμένη Κυριακη (αφου, συν τοις αλλοις το συγκεκριμενο επισοδιο ακολουθησε την προβολη του Super Bowl XLII)- και εξαιρετικη υποδοχη από τους Ελληνες φιλους της σειρας, που υποκλιθηκαμε στο ρεσιταλ ηθοποιίας από τον Hough Laurie, o οποιος εδρασε συνεπικουρουμενος από μια εξισου μοναδικη Mira Sorvino.

Στο «Frozen», για πρωτη φορα εως τωρα παρατηρουμε τον House να δενεται συναισθηματικα με ασθενη του (η θεματολογια του παραπεμπει σε ένα πραγματικο γεγονος, εκεινο της Dr. Jerri Nielsen), οι στιγμες μεταξυ εκεινου και του Wilson απολαυστικες, το αστειο του House περι «Τριτης» -ημερα που προβάλλεται η σειρα- εξισου επιτυχημενο και με το δεσμο του Wilson με την Amber να αποτελει το κερασακι στην τουρτα! Συμπτωση που στο επεισοδιο αυτό τα μελη της νεας ομαδας ηταν απασχολημενα σε μια σεναριακη υποπλοκη, αφηνοντας το πεδιο ανοιχτο στο House; Μαλλον όχι…

4x11 - Frozen

Review: 4x10 - It's A Wonderful Lie

Πρώτη Μετάδοση : 29/1/2008


Οι προσευχές μας εισακουστηκαν! Ενα επεισοδιο βγαλμενο απο τα παλια, με καλοδουλεμενο, σφιχτο σεναριο, δυνατους διαλογους, ανατροπες και φυσικα εναν ακρως ενδιαφεροντα ιατρικό γριφο. Αν προσθεσουμε δε στα προαναφερθεντα και την επιστροφη των περιστατικων στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα και τα συναρπαστικα εφε που αναπαριστουν το τι συμβαινει στο εσωτερικο του ασθενους (τα λεγομενα CGI effects), οδηγουμαστε στο σαφες συμπερασμα πως το show ξεπερασε με επιτυχια την κρισιμη καμψη του προσφατου παρελθοντος!

Τριανταπενταχρονη με ιστορικο ολικης μαστεκτομης οδηγειται στην ομαδα του House με συμπτωματα ξαφνικης παραλυσης των ανω ακρων. Η διαφοροδιαγνωση περιλαμβανει πιθανοτητα παρανεοπλαστικου συνδρομου, Συνδρομου Kearns-Sayers (σπανιας γενετικης διαταραχης), Σκλήρυνσης κατά Πλακας, αγγειακης διαταραχης και νοσου ψυχιατρικης προελευσης, χωρις όμως να αποδειχθει κατι από τα παραπανω. Όταν η Maggie εμφανιζει αποφραξη της αναπνευστικης οδου, εξεταζεται το ενδεχομενο σαρκοειδωσης, ομως οι εξετασεις προκυπτουν αρνητικες και η ατυχη γυναικα συνεχιζει να χειροτερευει δραματικα. Αποκλειοντας την περιπτωση υπαρξης TTP και νοσου Gaucher, ο House διαπιστωνει πως η τριανταπενταχρονη πασχει από θανατηφορο τυπο οστεοπετρωσης και συνεπως είναι θεμα χρονου πλεον να συμβει το μοιραιο. Όμως το επεισοδιο είναι… Χριστουγεννιατικο και σε μια ξαφνικη αναλαμπη ο ιδιοφυής γιατρος χορηγωντας στη Maggie Ρισπεριδονη (αντιψυχωσικό φάρμακο), αποδεικνυει ότι αυτή τελικως υποφερει από παρανεοπλαστικο συνδρομο, εντοπιζομενο όμως σε άλλη περιοχη του σωματος από εκεινη του μαστου- μια κατασταση ευκολα ιασιμη (στο show, αλλα δυστυχως όχι και στην πραγματικοτητα…)

Και ενώ διαδραματιζονταν τα παραπανω, ο Ηouse δεν εχασε ευκαιρια να αστειευτει με τους νεους του βοηθους, προτεινοντας τους να παιξουν το παιχνιδι του Secret Santa, συμφωνα με το οποιο οι συμμετεχοντες καλουνται να ανταλλαξουν δωρα, χωρις ο παραληπτης του δωρου να ξερει ποιος το αγορασε. Ολως…τυχαιως ο House δεχεται δωρακια απ’ ολους, αφου κατά την κληρωση των ονοματων εβαλε το δικο του σε ολους τους λαχνους!

Και σαν να μην εφταναν όλα αυτά, ο γιατρος αντιμετωπιζει στα εξωτερικα ιατρεία περιστατικο ασθενους που διαμαρτυρεται για δερματολογικο προβλημα , που συνηθως προκαλειται απο επαφη με ζωο. Το…πονηρο μυαλο του House κανει το λογικο αλμα ότι η γυναικα εμφανιζει τα συμπτωματα μετα από σεξουαλικα διαστροφικα παιχνιδια με …γαιδαρο, για να αποδειχτει στη συνεχεια ότι η ασθενης το τελευταιο διαστημα απλως συμμετειχε σε θρησκευτικές αναπαραστασεις της γεννησης του Ιησού! Το βλέμμα του Gregory, όταν τελικα διαπιστωσε το λαθος του, ανεπαναληπτο!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!