Γεννημενος Μαχητης!


Είναι πλεον γνωστο ότι ο Ηugh Laurie διακριθηκε στο παρελθον στο αθλημα της κωπηλασιας με αρκετους τιτλους στο ενεργητικο του. Όμως, ανεξιτηλα χαραγμενη στη μνημη του θα μεινει η ηττα της ομαδας του στην ετησια κωπηλατικη αναμετρηση μεταξυ των δυο πασιγνωστων πανεπιστήμιων Oxford και Cambridge στην οποια συμμετειχε εκπροσωπώντας το δευτερο ως τριτοετης φοιτητης Αρχαιολογιας και Ανθρωπολογιας (1980). Η σχετικη φωτογραφια είναι χαρακτηριστικη.

(αφιερωμενο στον θρυλικο super-fan της σειρας Giorgio Koktsidis P.D.)

Dream team!

Τι κοινο μπορει να εχουν ο Hugh Laurie, η εξαιρετικη Uma Thurman και ο κροατικης καταγωγης Σουηδος διεθνης ποδοσφαιριστης Zlatan Ibrahimovic; Μα… τη συμμετοχη τους στο καινουριο σποτακι για λογαριασμο του καλωδιακου καναλιου Mediaset Premium! O Hugh εμφανιζεται για μια ακομη φορα σε τηλεοπτικη διαφημιση και, αν λαβουμε υποψιν τη σειρα με την οποια επισκεπτεται τις Ευρωπαικες χωρες (πρωτα Ισπανια, μετα Ιταλια), η ωρα που θα τον υποδεχτουμε και στην Ελλαδα δεν φανταζει καθολου …μακρινη!

Ταξιδευοντας λοιπον και παλι στην Ιταλια, ας δουμε τι σκαρωσε ξανα ο Hugh, που με αυτά και μ’ αυτά εξελισσεται αναμφισβητητα σε λατινο εραστη!



Uma: Παραδεχομαι οτι ειναι αξιαγαπητος, εξυπνος....
Hugh: Μα και βεβαια ειναι!
Uma: Αλλα... το προβλημα είναι ότι δεν κινουμαστε στο ιδιο μηκος κυματος. Ισως να φταιω κι εγω.
Hugh: Ισως!... Γεια! (προς τον Zlatan)
Zlatan: Γεια χαρα!
Uma: Γεια!
Hugh: Μιλαμε για τον...
Zlatan: Κατα τη γνωμη μου ειναι ο καλυτερος!

Uma: Δεν ξερω ακριβως τι συμβαινει, αλλα μερικες φορες μου φαινεται ότι προερχομαστε από δυο διαφορετικους πλανητες! Λοιπον, τι λες, δεν είναι καπως… “original”;
Hugh: Οχι!
Zlatan: Εχει, όμως, χαρακτηρα!
Uma: Εννοειται πως εχει χαρακτηρα για να φοραει αυτά τα κιτρινα παπουτσια!
Hugh: Ωχ! (κοιταζοντας τον Mickey Mouse)

Εμφανιζεται ο Mickey Mouse.

Uma: Λες να ακουσε τι ελεγα;;
Hugh: Εσυ τι λες; (μιμουμενος τον Mickey με τα μεγαλα αυτια)

Παντως, ας μου επιτραπει η παρατηρηση οτι η τακτικη της μεταγλωττισης ακομη και στα διαφημιστικα σποτακια κατανταει... φαιδρη. To να χρυσοπληρωνει κανεις αστερες παγκόσμιου βεληνεκούς για το γυρισμα τηλεοπτικων spots με target group την εκαστοτε εγχωρια αγορα (εν προκειμενω την Ιταλια) και να τους… αλλαζει τελικα εθνικοτητα, είναι αν μη τι άλλο αστειο- οσο γνωστοι και σεβαστοι κι αν είναι οι λογοι που ακολουθουνται παρομοιες πρακτικες…

“House Unauthorized: Vasculitis, Clinic Duty and Bad Bedside Manner”

Ένα ακομη πολύ ενδιαφερον βιβλιο για τη σειρα House, MD κυκλοφορησε με τιτλο “House Unauthorized: Vasculitis, Clinic Duty and Bad Bedside Manner” υπο την επιμελεια της Leah Wilson, οπου 22 διακεκριμενοι συγγραφεις αναλυουν το δημοφιλες medical drama υπο τη δικη τους οπτικη γωνια.


Ετσι θα διαβασουμε μεταξυ αλλων περι της πιθανοτητας ο Wilson τελικα να είναι απλως …αποκυημα της φαντασιας του Dr. House, για το ιδανικο εναλλακτικο επαγγελμα του τελευταιου περα από εκεινο του cantankerous (δυστροπου) γιατρου, ενώ επισης και οι λοιποι χαρακτηρες της σειρας εξεταζονται διεξοδικα και με εξισου χιουμοριστικο τροπο!

"Φοβαμαι να χαρω..."


Σε μια ακρως ενδιαφερουσα και εκ βαθεων συνεντευξη στο ιταλικο περιοδικο Sorrisi e Canzoni- εν οψει της προβολης του νεου κυκλου επεισοδιων της σειρας από το εκει καναλι Channel 5, o Hugh Laurie κανει μια σειρα mini-αποκαλυψεων για τον εαυτο του, αλλα και την ιδιορρυθμη persona που με επιτυχια ενσαρκωνει. Ας απομονωσουμε τις σημαντικοτερες στιγμες!

Ο Hugh δηλωνει απεριφραστα ότι ο πατερας του, ο σεμνος, γλυκυτατος και ντροπαλος αυτος αγγλος οικογενειακος γιατρος, σιγουρα θα σοκαριζοταν από την ακομψη συμπεριφορα του θρυλικου Dr. House, αλλα και θα παραδεχοταν τις σπανιες ικανοτητες του. Τι κριμα, όμως, που εδώ και 9 χρονια εχει πεθανει και δεν μπορεσε να χαρει την εκτοξευση της καριερας του ταλαντουχου γιου του, πολλω δε μαλλον οταν ο τελευταιος γνωρισε την παγκοσμια αναγνωριση υποδυομενος έναν γιατρο…

Αυτό όμως που πραγματικα εντυπωσιαζει, είναι η απαντηση του σχετικα με το ποιο κοινο στοιχειο μπορει να υπαρχει μεταξυ της δικης του ψυχοσυνθεσης και εκεινης του πανουργου γιατρου. «Φοβαμαι να χαρω!», δηλωνει αφοπλιστικα… «Φοβαμαι και εγω να απολαυσω σε ολη του την εκταση εκεινο που η ζωη απλοχερα μου χαριζει το τελευταιο διαστημα, γνωριζοντας ότι καποια στιγμη αυτό το ομορφο παραμυθι θα εχει ένα τελος. Και όταν κατι τετοιο συμβει, αν αφεθω τωρα, θα βρεθω σε πολύ χαμηλοτερο σημειο από αυτό που βρισκομουν πριν η καριερα μου απογειωθει».

Ιδιαιτερα προσγειωμενος και συνειδητοποιημενος ή απλως φοβισμενος από τους αδηφαγους δαιμονες της δημοσιοτητας, που προσπαθει με κάθε τροπο να ξορκίσει; Όπως και να εχει το πραγμα, οποτε και να φθασει η στιγμη που θα αποχαιρετήσει τον ρολο του Dr. House (κατι που φυσικα απευχομαστε), o εξαιρετικος αυτός ηθοποιος θα βρει σιγουρα τον τροπο να μας καθηλωσει και παλι με μια νεα, διαφορετικη, παντα ιδιοφυή ερμηνεια, συνεχιζοντας τη λαμπρη του πορεια στο καλλιτεχνικο στερεωμα…

(Το φημολογουμενο γεγονος, οτι η Νο. 13 απολυεται στο 5ο επεισοδιο του νεου κυκλου κατι που επισης αναφερεται στο προαναφερθεν δημοσιευμα, ας μη θεωρηθει ακομη ως κατι τετελεσμενο...)

Golden Globe Awards - 2006 & 2007

Και μιας και μιλαμε περι απονομων και βραβειων, ας ξαναθυμηθουμε τις δυο ξεχωριστες βραδιες απονομης της Χρυσης Σφαιρας στον Hugh Laurie το 2006 (63rd Golden Globe Awards Winner in Best Performance by an Actor In A Television Series - Drama, Jan 2006) και το 2007 (64th Golden Globe Awards Winner in Best Performance by an Actor In A Television Series - Drama, Jan 2007).



Well done, Hugh!


Όπως ειχα προαναφερει, σημερα θα ανακοινώνονταν οι υποψηφιοτητες για τα πολυπόθητα Emmy! Και, ναι, η τελικη λιστα περιεχει τοσο το House, MD, οσο και τον κεντρικο πρωταγωνιστή του θρυλικου πλεον medical drama, Hugh Laurie. Το show επισης θα ειναι υποψηφιο στις κατηγοριες Outstanding Music Composition και Best Drama Direction (Greg Yaitanes, για το ανεπαναληπτο House's Head). H απονομη των 60ων Annual Primetime Emmy θα λαβει χωρα στις 21.09.2008 και θα καλυφθει τηλεοπτικα από το καναλι ABC. Καλη επιτυχια, λοιπον, στο team της αγαπημενης μας σειρας!

Aς ριξουμε όμως μια ματια στις τελικες υποψηφιότητες δυο εκ των βασικων κατηγοριων…

Outstanding Drama Series:
Outstanding Lead Actor in a Drama Series:
  • Hugh Laurie, House, MD
  • Gabriel Byrne, In Treatment
  • Bryan Cranston, Breaking Bad
  • Michael C. Hall, Dexter
  • Jon Hamm, Mad Men
  • James Spader, Boston Legal

O καλος γιατρος Wilson...

Ο ρολος του Dr. Wilson, που εμφανιζεται ως ο μοναδικος επιστηθιος φιλος του δυστροπου Dr. House στη δημοφιλη σειρα, ερμηνευεται με περισση μαεστρια από τον Robert Sean Leonard- με αποκορυφωμα το ρεσιταλ ηθοποιιας του τελευταιου στο φιναλε του προηγουμενου ακρως ανατρεπτικου κυκλου.

Σε αυτό, μπορεσε να αποτυπωσει με ιδιαιτερα συγκινητικο τροπο και χωρις υπερβολες την οδυνη του για το χαμο της μοναδικης ισως γυναικας που μπορεσε να ερμηνευσει την ψυχοσυνθεση του- πολλω μαλλον όταν υπαιτιος για το δραμα του ηταν ο Dr. House, ο ανθρωπος για τον οποιο εκανε πραγματικες θυσιες στο παρελθον, ανεχομενος και υπομενοντας στωικα κάθε ειδους ιδιοτροπια, παραξενια και κυκλοθυμια του…

Όμως, ελαχιστα θα εξεπληξε η προσφατη εξοχη ερμηνευτικη του καταθεση ολους οσοι τον ειχαν απολαυσει στον "Κυκλο των Χαμενων Ποιητων", μια οσκαρικη ταινια-σταθμο, οπου καταφερε να κλεψει την παρασταση σε ηλικια μολις 19 ετων. Ας ξαναθυμηθουμε μια χαρακτηριστικη σκηνη του εργου:

Nielsen TV Ratings Data: Season 2007-08

Οι συνολικοι δεικτες μετρησης της τηλεθεασης στις USA για την περιοδο 2007-2008 απλως συμπληρωσαν το puzzle αναδεικνυοντας την σειρα House, MD κορυφαια στην κατηγορια της.

House, MD: The Blog


Στο ενθετο της Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας της 06.07.08 “ON OFF” και στη στηλη «Επιλογες» εγινε ειδικη μνεια στο παρον blog, αφου οι εξαιρετες συντακτες της στηλης θεωρουν οτι αποτελει το κεντρικο διαδικτυακο σημειο αναφορας των ελληνων τηλεθεατων-fans της σειρας House, MD. Είναι αυτονοητο ότι η προαναφερθεισα επισημανση τους αποτελει τιτλο τιμης για μενα και μια ηθικη επιβραβευση των προσπαθειων μου να παρουσιασω ένα οσο το δυνατον πληρεστερο και αρτιοτερο αποτελεσμα, εχοντας ως αντικειμενικο μου στοχο «να διατηρησω οσο μπορω το blog στο επιπεδο που …αρμοζει σε μια ιατρικη ιδιοφυΐα όπως ο Dr. House» αλλα και σε μια τηλεοπτικη, όπως ο Hugh Laurie.

Αυτό όμως που με χαροποιεί ακομη περισσοτερο, είναι η δυναμικη που αρχιζει να αναπτυσσει η σειρα και στην Ελλαδα, εστω και με μια αξιοσημειωτη χρονικη υστερηση σε σχεση με τις άλλες χωρες, αν λαβουμε υποψιν την ποιοτητα της, το εκλεκτο cast, το εξαιρετο συγγραφικο team και την αρτια παραγωγη της σε όλα τα επιπεδα. Τα παμπολλα βραβεια και διακρισεις που εχει αποσπασει εως τωρα το εξαιρετο αυτό medical drama, αλλα και η εκτοξευση των δεικτων τηλεθεασης του στις USA και όχι μονο, αποτελει απλως τη φυσικη απόρροια των προαναφερθεντων!

Οταν ο γιατρος ζηλευει...


Το οτι η Dr. Cuddy αποτελει τον διακαη ποθο του ερωτυλου Dr. House είναι πλεον κοινο μυστικο! O τελευταιος ανατριχιαζει στη σκεψη και μονο πως η προισταμενος του θα βρει -επιτελους- τον εκλεκτο της καρδιας της- και αυτό το εκδηλωσε στις προηγουμενες seasons με κάθε δυνατο τροπο. Ο πανουργος γιατρος καταστρεφει κάθε πιθανοτητα συναψης σχεσης της σεξυ διευθυντριας εν τη γενεσει της, ενώ τα αρκουντως κολακευτικα και …χυδαια ενιοτε σχολια του για την εμφανιση και τη σιλουετα της, είναι ικανα να γεμισουν τομους.

Όμως …πως θα αντιδρασει ο ζηλιαρης δοκτορας όταν ο Lucas (ναι, ναι o δαιμονιος detective που θα αποτελεσει το νέο προσωπο στη σειρα), εκφρασει ανοιχτα τα αισθήματά του για την Dr. Cuddy; Σιγουρα κανεις δεν θα επιθυμουσε να ηταν στη θεση του ιδιωτικου ερευνητη, όταν ο House αρχισει τα μαγικα του!

And the Winner is...


Η αρχικη λιστα των υποψηφιων αμερικανικων δραματικων σειρων σειρων για το πολυποθητο βραβειο EMMY καταρτιστηκε και, φυσικα, δεν προκαλει σε κανεναν εκπληξη η συμμετοχη του “House, MD” σε αυτην! Ας ριξουμε όμως μια ματια στις σειρες, εκ των οποιων πεντε θα αποτελεσουν την χρυση ομαδα των τελικων υποψηφιοτητων για την κατηγορια “Outstanding Drama Series”:
House, MD
Boston Legal
Damages
Dexter
Friday Night Lights
Grey's Anatomy
Lost
Mad Men
The Tudors
The Wire

Η τελικη επιλογη θα ανακοινωθει στις 17.07.2008 και αν η αγαπημενη μας σειρα προκριθει για τριτη συνεχη χρονια στην τελικη πενταδα (υπενθυμιζω ότι το 2006 το βραβειο κατεληξε στο “24” ενώ το 2007 στο “Sopranos”), θεωρω ότι θα αντιμετωπισει τον σκληρο ανταγωνισμο τοσο του “Damages” (οπου η Glenn Close καταθετει μια πολύ δυνατη ερμηνεια), οσο και του “Mad Men”. Και οι δυο προαναφερθεισες σειρες απεσπασαν θετικοτατα σχολια κοινου και κριτικων και σαρωσαν τις «Χρυσες Σφαιρες» για το 2008 (κατι που, ειρησθω εν παροδω, με ανεση πετυχε και ο Hugh Laurie για τα ετη 2006 και 2007).

To House, MD σε νεες (;) περιπετειες...


Εχοντας νωπα ακομη τα σημαδια της απεργιας των σεναριογραφων (που αναγκασε τις περισσοτερες τηλεοπτικες σειρες να ολοκληρωσουν την περυσινή season με πολύ λιγοτερα επεισοδια από τα προβλεπομενα), η αμερικανικη τηλεοπτικη βιομηχανια –και κατ’ επεκταση η απροσκοπτη παρακολουθηση των αγαπημενων μας shows- κινδυνευει να δεχτει ένα ακομη χτυπημα!

H Ένωση Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP) βρισκεται στα μαχαιρια με το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG), αφου το τελευταιο δεν φαινεται να αποδεχεται την τελικη προταση της πρωτης σχετικα με την ανανεωση της συλλογικης συμβασης των ηθοποιων, με επιπλεον bonus υψους 250 εκατομμυριων δολαριων σε βαθος τριων ετων.

Oι παραγωγοί του Χόλιγουντ θεωρουν αδικαιολογητη την δυσφορια των ηθοποιων, τονιζουν ότι πλεον η κινηματογραφική βιομηχανία βρίσκεται σε μια «de facto» απεργία και προειδοποιουν ότι οι συνεπειες της τελευταιας θα είναι καταστροφικες, αφου τα μέλη του SAG θα χάνουν καθημερινά μισθούς ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικη αποφαση δεν εχει ληφθει ακομη, όμως εξ αιτιας της πιθανολογουμενης και επαπειλουμενης απεργίας οι φετινες τηλεοπτικες παραγωγες –συμπεριλαμβανομενης εκεινης του House, MD- εξελισσονται σε φρενηρεις ρυθμους, ώστε να προλαβουν να ολοκληρωθουν εγκαιρως.

Δυσκολοι καιροι για τηλεθεατες…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!