5x19 - Locked In (30/3): A breathtaking Episode




O Χαρος βγηκε παγανια!


Τα νεα αναπαντεχα. Η μηπως όχι; Συμφωνα με τον ειδημονα του ειδους Ausiello και μεχρι το τελος της season, καποιο από τα μελη της ομαδας της συνοδευτικης φωτογραφιας δεν θα ποζαρει πλεον αυταρεσκα και στην επομενη περιοδο! Ποιος; Ποια; Μονο ο Shore γνωρίζει και οι μακαβριες στατιστικες του:

...Ο πατερας του House: νεκρος
...Η συντροφος του Wilson (Amber): νεκρη
...Ο πρωην συζυγος της Cameron: νεκρος
...Ο πατερας του Chase: νεκρος
...H μητερα της «Δεκατρια»: νεκρη
...Οι γονεις του Dr. Kutner: νεκροι
...Ο Dr. Taub: αυτοκτονικος
...Η «Δεκατρια»: βαρεως νοσουσα

Ποιος/ποια εχει σειρα; Ποιος θα δοκιμασει το… κοφτερο δρεπανι του χαροντα μεχρι το τελευταιο επεισοδιο; Και, μηπως μηπως, o Shore εχει μια κρυφη λατρεια για τη σειρα Criminal Minds; Ψηφιστε στο παρακειμενο poll, εχοντας κατά νου ότι το ονομα αυτου/αυτης που θα αποβιώσει, όταν τελικα αποκαλυφθει, θα προκαλεσει σεισμό πολλων Ρίχτερ στις ταξεις των fans !

Fox Preview: 5x20 - Simple Explanation (06/04)

Ο HOUSE ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕΣHΛIΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΩΣ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΟ “HOUSE” TH ΔΕΥΤΕΡΑ 6/4 (8:00-9:00 PM ET/PT), ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ FOX



Η Charlotte, γυναικα καποιας ηλικιας που το τελευταιο εξαμηνο εχει αναλαβει την φροντιδα του ετοιμοθανατου συζυγου της Eddie (guest star: Meat Loaf), μεταφερεται στα Επειγοντα, αφου καταρρέει στο προσκέφαλό του, εμφανιζοντας αναπνευστικη ανεπαρκεια. Νοσηλευομενοι και οι δυο στο Princeton Plainsboro, αποτελουν μυστηριο για την ομαδα, αφου η σποραδικη βελτιωση της υγειας του Eddie συνοδευεται από την ταυτοχρονη επιδεινωση της υγειας της γυναικας του. Και ενω το ολο συμβαν ανανεωνει τη σχεση του ζευγαριου και επαναφερει στο προσκηνιο παλια, ανεκπληρωτα ονειρα και των δυο, η ομαδα αναστατωνεται καθως η πιστη Charlotte ανακοινωνει την αποφαση της να προσφερει -και στην κυριολεξια- την καρδια της στο συζυγο της, σε περιπτωση που αυτή πεθανει πρωτη. Πώς θα χειριστει το λεπτο αυτό θεμα ο House και η ομαδα του; Παρακολουθειστε το επεισοδιο "Simple Explanation" του “HOUSE” που μεταδιδεται τη Δευτερα, 6/4 (8:00-9:00 PM ET/PT) από το καναλι FOX (HOU-520) (TV-14 L).

Cast: Hugh Laurie as Dr. Gregory House; Lisa Edelstein as Dr. Lisa Cuddy; Omar Epps as Dr. Eric Foreman; Robert Sean Leonard as Dr. James Wilson; Jennifer Morrison as Dr. Allison Cameron; Jesse Spencer as Dr. Robert Chase; Peter Jacobson as Dr. Chris Taub; Kal Penn as Dr. Lawrence Kutner; Olivia Wilde as Thirteen

Guest Cast: Meat Loaf Aday as Eddie; Colleen Camp as Charlotte; Mary Jo Deschanel as Julia; Ed Brigadier as Richard; Hart Boykin as Arthur; Bob Rusch as Phil; Debbie Campbell as Katherine; Taylor Hardwick as Rosabel; Liz Benoit as Nurse Anne; Bobbin Bergstrom as Nurse

5x19 - Locked In (30/3)

Review: 5x18 - Here Kitty


O παλιος, καλος, πνευματώδης αλλα και… σαδιστης House ξαναχτυπα σε αυτό το επεισόδιο, κανοντας τη ζωη κολαση στους υφισταμενους του, χωρις φυσικα να παραλείψει, εστω και κατ’ ελαχιστον, να εξαπολύσει τις φονικες ατακες του προς ολες τις κατευθυνσεις, αλλα και να σκαρωσει ηδονικα τις γνωστες απιστευτες φαρσες του! Βασισμενο σε πραγματικο περιστατικο το δεκατο ογδοο επεισοδιο του πεμπτου κυκλου, δινει την ευκαιρια στον κυνικο γιατρο να αποδειξει τελικα στην προληπτικη νοσοκομα οικου ευγηριας (και POTW), πως σε όλα τα φαινομενικα ανεξηγητα γεγονοτα αντιστοιχει πάντοτε μια ρεαλιστική, επιστημονικα βασισμενη εξηγηση- ένα επαναλαμβανομενο, ομως, σεναριακο μοτιβο που αναπτυχθηκε διεξοδικα –συν τοις αλλοις- στο “Unfaithful”. Δεν θελω να πιστεψω ότι οι σεναριογραφοι στερουνται πλεον νεων, φρεσκων ιδεων, αλλα δυστυχως οδηγουμαστε εκ των πραγματων σε αυτό το συμπερασμα. Μηπως είναι καιρος πλεον –μετα από πεντε συναπτες περιοδους- να δοθει η σκυταλη σε συγγραφεις με εμπνευση και διαθεση να προσδώσουν τον απαιτουμενο αερα ανανεωσης στο δημοφιλες medical drama;

Η γατα-αγγελος του Θανατου, που προλεγει με ανατριχιαστικη ακριβεια την καταληξη των ατυχων ασθενων (αλλα αποτυγχανει να προβλεψει και τη… διαλυση του notebook του σκανδαλιαρη γιατρου), ο απολαυστικος Kal Penn στο ρολο του σουπερ-προληπτικου Dr. Kutner, οι απέλπιδες –και τελικα αποτυχημενες- προσπαθειες του Dr. Taub να ανεξαρτητοποιηθει αλλα και να ανακαμψει οικονομικα (που δειχνουν να συγκινούν μεχρι και τον δεσποτικο προισταμενο του), αλλα και η κλασικη ατακα του Auric Goldfinger (“No, Mr. Bond, I expect you to die!”) που αναπαραγεται απολαυστικα από τον Dr. House, συνθετουν ένα ακομη χορταστικο επεισοδιο.

Στο «Βημα της Κυριακης» (31/5/1981), ο Μαριος Πλωριτης ειχε γραψει για τον Αιμιλιο Βεακη (με αφορμη την ιστορικη θεατρικη παρασταση «Βασιλιας Ληρ» του 1938, οπου ενσαρκωσε εκπληκτικα τον ομώνυμο θρυλικό σεξπηρικό ηρωα): «Οσοι δεν ειχαν την τυχη να δουνε τον Βεακη στη σκηνη, ρωτανε εμας τους τυχερους γιατι λεμε πως ο Βεακης ηταν τοσο μεγάλος. Πώς να τους εξηγήσεις όμως; Πώς να περιγραψεις με λογια τους καταρραχτες του Νιαγαρα ή την εκρηξη του ηφαιστειου της Σαντορινης;» Τηρουμενων των αναλογιων, ας θεωρησουμε λοιπον τους εαυτους μας τυχερους, αφου εχουμε την πολυτελεια να απολαμβανουμε σε εβδομαδιαια βαση έναν τοσο μεγαλο ηθοποιο του βεληνεκους του Hugh Laurie…

Πρωτη μεταδοση: 16/03/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10
Highlights: H απολαυστικη κατασκευη μηχανης τυπου “Rube Goldberg” απο τον House

Nielsens ratings: Mar. 09 - 15 (Episode 5x17)

Ιατρικες Υποθεσεις…


Η κ. Ελένη Γκίκα, σε όσους ασχολουνται εστω και κατ’ ελαχιστον με την λογοτεχνια, δεν χρειαζεται ιδιαιτερες συστασεις- ειναι δεινή λογοτεχνις, δημοσιογραφος, κριτικος με αντικείμενο το βιβλίο επι σειρα ετων στην εφημεριδα «ΕΘΝΟΣ» και υπεύθυνη της ελληνικής λογοτεχνικής σειράς των εκδόσεων «Άγκυρα». Κατανοειτε λοιπον τη ξεχωριστη τιμη που μου εκανε με το να συμπεριλάβει το παρον blog, χαρακτηριζοντας το διασημο (χαρη σε σας), στην ειδικη στηλη www.blog του «ΕΘΝΟΣΑΟΥΤ» της Κυριακης (15/3/2009), που η ιδια- συν τοις αλλοις- επιμελείται.

Το προαναφερθεν ειναι μια ηθικη επιβραβευση των προσπαθειων μου να παρουσιασω ένα οσο το δυνατον πληρεστερο και αρτιοτερο αποτελεσμα, εχοντας ως αντικειμενικο μου στοχο «να διατηρησω οσο μπορω το blog στο επιπεδο που… αρμοζει σε μια ιατρικη ιδιοφυΐα όπως ο Dr. House, αλλα και σε μια τηλεοπτικη, όπως ο Hugh Laurie».

Το κειμενο, που δημοσιευτηκε και προλογηθηκε από την ιδια την κ. Γκικα στο «ΕΘΝΟΣΑΟΥΤ», εχει ως εξης:

«Oι χαρακτηρισμοί που έχουν κατά καιρούς αποδοθεί στον Dr. Gregory House (House, M.D./Ιατρικές Υποθέσεις) -τον οποίον υποδύεται ο Hugh Laurie δίνοντας ένα διαρκές ρεσιτάλ υποκριτικής- είναι πολυποίκιλοι και… καθόλου κολακευτικοί: είρωνας, μισάνθρωπος, άφιλος, εγωπαθής, χωρίς ηθικές αρχές και φραγμούς. Παρ’ όλα αυτά, πολλάκις αποδεικνύεται ότι πίσω και πέρα από το μανδύα τής –μερικές φορές σχεδόν απάνθρωπης- σκληρότητας με την οποία αντιμετωπίζει πρόσωπα και καταστάσεις, η ιατρική αυτή μετενσάρκωση του Σέρλοκ Χολμς κρύβει καλά έναν βαθιά ευαίσθητο άνθρωπο, που απλώς οι συνθήκες της ζωής τον ανάγκασαν να καλύπτει τα συναισθήματά του με -έναν απολαυστικό για εμάς- κυνισμό.

Υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί μονίμως μπαστούνι για τις μετακινήσεις του μετά από μια λανθασμένη ιατρική διάγνωση στο παρελθόν, ο Dr. House υποφέρει. Αισθάνεται αγανάκτηση για την επιλογή της πρώην συντρόφου του να τον καταδικάσει ερήμην του σε μια ζωή γεμάτη δυστυχία, άφατο πόνο και αυτολύπηση, η οποία εδράζεται στην πεποίθησή του πως το σωματικό του μειονέκτημα τού στερεί μια φυσιολογική ερωτική ζωή. Τι μπορεί να τον κρατήσει όρθιο απέναντι σ’ αυτήν τη συναισθηματική λαίλαπα που απειλεί να τον ισοπεδώσει; Μα το ότι είναι κορυφαίος στο λειτούργημά του, κάτι που δεν είναι πρόθυμος να ανταλλάξει με τίποτε στον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε τελικά επιλέγει να συνεχίσει να ζει υποφέροντας, παρά να διακυβεύσει έστω και κατ’ ελάχιστον την ανυπέρβλητη επιστημονική του αρτιότητα.

Ο Hugh Laurie, πλαισιωμένος κυρίως από ένα εκλεκτό πρωταγωνιστικό ντουέτο καταξιωμένων ηθοποιών (Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard), με τον συγκεκριμένο ρόλο που ενσαρκώνει -και ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να ξετυλίξει κάθε πτυχή του απαράμιλλου ερμηνευτικού του ταλέντου- κατακτά πλέον επάξια μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων εν ζωή ηθοποιών.

Εγώ, από την πλευρά μου, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα blog που θα αποτελεί το διαδικτυακό σημείο αναφοράς για τον έλληνα fan της σειράς, ικανό να του μεταδώσει έγκαιρα και –κυρίως- έγκυρα τα τελευταία νέα και τα απαραίτητα spoilers, αλλά και να συμπεριλάβει videos, ratings, συνεντεύξεις, βιβλία σχετικά με το show, promos, previews και reviews των επεισοδίων όπως προβάλλονται κάθε Δευτέρα από το κανάλι FOX- με links για εκείνους που θα επιθυμούσαν να εμβαθύνουν λίγο περισσότερο στην ομολογουμένως πολύπλοκη ιατρική ορολογία.

Οι αντιδράσεις των fans σε αυτή μου την προσπάθεια είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δυναμική που αναπτύσσει η σειρά και στην Ελλάδα, αφού διαθέτει –συν τοις άλλοις- καλοδουλεμένο, σφιχτό σενάριο, άκρως ενδιαφέροντες ιατρικούς γρίφους, μια απολαυστική αλληλεπίδραση του πρωταγωνιστικού team, όπως και ένα εξαιρετικό, κάθε φορά, σκηνοθετικό αποτέλεσμα. Τα πάμπολλα σημαντικά βραβεία και διακρίσεις που έχει αποσπάσει έως τώρα τόσο ο Hugh Laurie όσο και το εξαίρετο αυτό medical drama (που πρόσφατα ξεπέρασε τα εκατό επεισόδια), όπως και η εκτόξευση των δεικτών τηλεθέασής του στις USA και όχι μόνο, αποτελούν απλώς τη φυσική απόρροια των προαναφερθέντων!»

5x18 - Here Kitty (16/03)

Review: 5x17 - The Social Contract


«Ο άνθρωπος στη φύση του ήταν ένα ευγενικό ον μέσα στην αγριότητά του (Rousseau, 1754). Οι μοναδικές επιδιώξεις του ήταν η αυτοσυντήρησή του μέσω της εκπλήρωσης των βασικών φυσικών αναγκών του. Πάντοτε όμως είχε κάτι το οποίο τον έκανε διαφορετικό από όλα τα άλλα είδη της φύσης: τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής. Αυτή η δυνατότητα ήταν που τον έβγαλε έξω από τη φυσική του κατάσταση. Επιπλέον, κύριος παράγοντας ο οποίος τον ώθησε στη συγκρότηση κοινωνιών είναι κυρίως η θέληση να δημιουργήσει ένα «ηθικό εγώ» μέσα από την αντιμετώπιση των άλλων προς το πρόσωπό του. Αυτό βέβαια περιλαμβάνει αρκετά πράγματα, όπως η τάση για ανταγωνισμό, η σύγκριση με τους άλλους, η δημιουργία εχθροτήτων και η λαχτάρα για δύναμη. Όλα αυτά σύμφωνα με τον Rousseau αποτελούν συστατικά στοιχεία εκείνου που ονομάζεται οργανωμένη κοινωνία και εκ των πραγμάτων σημαίνουν την έξοδο του ανθρώπου από την κατάσταση της φύσης» (Πέρρος Παναγιώτης, Μ.Δ.Ε. Ηθικής Φιλοσοφίας, filosofia.gr)

Ο Dr. House, φεροντας ακομη νωπα τα τραυματα της παιδικης του ηλικιας -αφου μεγαλωσε σε ένα δεσποτικο και αυταρχικο περιβαλλον, οπου κάθε μορφη ψεδους απαγορευοταν δια ροπαλου (“Daddy’s Boy”)- δεν μπορει να κατανοησει τον λογο που κάποιος αναγκαζεται να πει ψέματα για να γινει αρεστος στο περιβαλλον του, ουτε ασπαζεται τον ειδικο ρολο των «κατά συνθήκη» ψευδων, ακομη κι όταν αυτά χρησιμευουν για να απαλυνουν τον πονο ενός μικρου παιδιου. Όπως και ο πατερας του, δεν είναι ικανος να αντισταθει στο να συντριψει ανελεητα φιλους και εχθρους εκτοξέυοντάς τους αληθειες που πονανε, αφου διαθετει μια μοναδικη ικανοτητα να λυγιζει με την ωμη, σχεδον απανθρωπη συμπεριφορα του, ακομη και τον ισχυροτερο χαρακτηρα.

Αραγε εχει συναισθηση των συνεπειων αυτης της ιδιοτυπης και μοναχικης πορειας του προς την πληρη απομονωση; Φυσικα και εχει, αφου ζει εκουσια σε μια συναισθηματικη φυλακη, αλλα και σε καθεστως πληρους εξαρτησης από τον μοναδικο ανθρωπο που δεχεται –τις περισσοτερες φορες αγογγυστα- την brutal συμπεριφορα του: τον Dr. Wilson. Οντας, λοιπον, ο μονος που μπορει να προσμετρησει το μεγεθος του πονου που μπορει να προκαλεσει κανεις στους γυρω του αλλα και στον εαυτο του επιδεικνυοντας παρομοιες αντιδρασεις, ο ιδιοφυής γιατρος γνωριζει την καταστροφικη επιδραση που μπορει να εχει στη ζωη του Nick (POTW) η ιδιομορφη παθηση του (λογω της οποιας εξωτερικευει, χωρις προηγουμενως να διυλίζει, κάθε μυχια σκεψη του): «Θα χάσει την οικογένειά του… Θα αποξενώσει τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί του… Και αν βρει ποτέ ένα φίλο που θα είναι πρόθυμος να ανέχεται τις βλακιες του, θα είναι τυχερός… Μέχρι να τον διώξει κι αυτόν». Μια από τις πιο τραγικες ισως στιγμες του House, ο οποιος, απογυμνωμενος πλεον συναισθηματικα, κανει την αυτοκριτικη του. 

Κι όμως… Ο Wilson, ξερει βαθια μεσα του, ότι μεταξυ ενός ομορφου ψεματος και μιας χρησιμης αληθειας, καλυτερη είναι η δευτερη. Κι ο House απο την πλευρα του γνωριζει, οσο κανεις, τον τροπο που μπορει να βοηθησει τον πλησιον του, όταν ο τελευταιος τον χρειαζεται. Το εχει, αλλωστε, αποδειξει ποικιλοτρόπως…

Πρωτη μεταδοση: 09/03/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10
Highlights: Η «μυτογκα» του Dr. Taub!

Nielsens ratings: Feb. 23- Mar. 01 (Episode 5x16)

Fox Preview: 5x19 - Locked In (30/03)

ΑΝΤΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟKΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ HOUSE ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TOY ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ “HOUSE” TH ΔΕΥΤΕΡΑ 30/3 (8:00-9:00 PM ET/PT), ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ FOX


Βρισκομαστε στο μυαλο του Lee (guest star: Mos Def) καθως αφυπνίζεται μετα από ατυχημα με το ποδηλατο του, που τον κατεστησε ανικανο να μετακινησει τα μελη του σωματος του ή να επικοινωνησει λεκτικα με το περιβαλλον του. Από τη δικη του μοναδικη οπτικη γωνια, ακουμε τις μυχιες σκεψεις του Lee, καθως και ο House, μετα από ατυχημα με τη μηχανη του, νοσηλευεται στο διπλανο κρεβατι. Ο Ηouse παρακολουθει προσεκτικα τον Lee καθως ο γιατρος του, θεωρωντας τον εγκεφαλικα νεκρο, ξεκιναει τη διαδικασια δωρεας των οργανων του και διαπιστώνει ότι ο ασθενης σε καμια περίπτωση δεν μπορει να θεωρηθει νεκρος- απλως πασχει από συνδρομο εγκλεισμου (“locked-in”): εχει πληρη συνειδηση των τεκταινόμενων, αδυνατει όμως να επικοινωνησει με τους γυρω του. Καθως ο House αναπτυσσει συστημα επικοινωνιας με τον παθοντα, προσπαθει να συλλαβει την αιτια της καταστασης του εισπραττοντας την περιφρονηση του θεραποντος ιατρου λογω των πρακτικων του. Τελικα ο Lee μεταφερεται στο Princeton Plainsboro, και η παρακολουθηση του House και της ομαδας του από τη δικη του οπτικη, μας προσφερει μια άλλη διασταση των –όχι και τοσο ξεκαθαρων- μεταξυ τους σχεσεων. Η κατασταση του Lee, που πλεον δεν μπορει να επικοινωνησει ουτε μεσω της ιδιοτυπης μεθοδου του House, επιδεινωνεται συνεπως η ομαδα επιδιδεται σε αγωνα δρομου ώστε να προλαβει το απευκταιο. Στο μεταξυ, μυστηριο καλυπτει το ατυχημα του House αφου αρνειται να αποκαλυψει στον Wilson το λογο για τον οποιο ο πρωτος βρεθηκε στην Νεα Υορκη, οπου και ελαβε χωρα το συμβαν. Παρακολουθειστε το επεισοδιο “Locked In” του “HOUSE” που μεταδιδεται τη Δευτερα, 30/3 (8:00-9:00 PM ET/PT) από το καναλι FOX (HOU-519) (TV-14 D).

Cast: Hugh Laurie as Dr. Gregory House; Lisa Edelstein as Dr. Lisa Cuddy; Omar Epps as Dr. Eric Foreman; Robert Sean Leonard as Dr. James Wilson; Jennifer Morrison as Dr. Allison Cameron; Jesse Spencer as Dr. Robert Chase; Peter Jacobson as Dr. Chris Taub; Kal Penn as Dr. Lawrence Kutner; Olivia Wilde as ThirteenGuest

Cast: Mos Def as Lee; Faune Chambers as Molly; John Kapelos as Dr. Kurtz; Scotty Noyd Jr. as Drake; Skye Barrett as Jolie; Bobbin Berstrom as Nurse

Christine... (3)

Για τους φιλους του blog, το ονομα Christine λεει παρα πολλα! Εχοντας περασει δια πυρος και σιδηρου, κατεκτησε επαξια τον επιζηλο τιτλο του “Fan of the Year”, αποδεικνυοντας εμπρακτα πως το Official House Wiki ωχριά μπροστα της! Όμως, το σημαντικοτερο, ως γνησια fan του show και -φυσικα -του Hugh Laurie, καταθετει την αποψη της εδώ ανα τακτα χρονικα διαστηματα με τον δικο της μοναδικο τροπο, απεικονιζοντας ιδανικα το ψηφιδωτό των συναισθηματων των τηλεθεατων, καθως παρακολουθουν με προσηλωση την πολυδαιδαλη πορεια του μακιαβελικου γιατρου. Ο λογος στην Christine γιατι, ως συνηθως…


«Στο τέλος ξυρίζουν τον... γαμπρό», by Christine

Εχοντας αφήσει το κοινό μουδιασμένο, να "ταξιδεύει" ακόμη στον απόηχο της σερενάτας του, που έντυσε μουσικά τα τελευταία λεπτά του προηγούμενου επεισοδίου “Unfaithful” -η οποία συνδυαζόμενη με το βασικό μουσικό θέμα της σειράς “You can’t always get what you want” των Rolling Stones περιέγραψε στον προσεκτικό θεατή με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εξ αποστάσεως «παρουσία» του House στην εβραϊκή βάφτιση της κόρης της Cuddy- ο Hugh έρχεται στο “Softer Side” με διάθεση να... αποτελειώσει όσους -και κυρίως όσες- πίστεψαν πως το όλο σεξ απίλ του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα βασίζεται στο αξύριστο look.

Με μια αποφασιστική κίνηση - ματ προς το τέλος της μετάδοσης, αρπάζει το ξυράφι και αποκαλύπτει στην επόμενη σκηνή την αυθεντική γοητεία που αποπνέεται από το στιλ και όχι από την εξωτερική εμφάνιση, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πως ο κάθε άνθρωπος γοητεύει κυρίως με την αύρα του, με τον τρόπο που κινείται, μιλάει και συμπεριφέρεται γενικότερα, και όχι μόνο με καλοφτιαγμένα χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό και με την όλη παρουσιασμένη ως πιο "ώριμη" συμπεριφορά του House κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, κορυφώνει την ερμηνεία του προς το τέλος, με την ερώτηση «κι εσένα τι σε νοιάζει αν είμαι ευτυχισμένος;» προς την Cuddy. Ακολουθεί μια από τις πιο γεμάτες σιωπές που έχουμε παρακολουθήσει μέσα από την τηλεοπτική μας οθόνη τα τελευταία 5 χρόνια, και ένα αναμενόμενο μεν, γλυκόπικρο δε, τέλος έρχεται να αφήσει και πάλι μετέωρο αυτό που και οι δύο ξέρουν, αλλά κανείς τους δεν τολμά να παραδεχθεί.

Εδώ θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο και στη Lisa Edelstein, η οποία έχει πετύχει να αποτυπώσει στην ερμηνεία της με κάθε βάθος τη σύγκρουση λογικής και... ευαισθησίας που ταλανίζει την Cuddy σε ότι τον αφορά, καθώς και τους ενδοιασμούς της αναφορικά με το που θα πρέπει να βάλει τα όρια κάθε φορά που εκείνος την προκαλεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το αν, λοιπόν, ο House εκτός από ξυρισμένος, θα βρεθεί στο τέλος και …γαμπρός, δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα, έτσι ή αλλιώς, η σχέση των fans της σειράς μαζί του αποδεικνύεται πως είναι από τις πιο ανθεκτικές στο χρόνο, τη στιγμή που τα περισσότερα σίριαλ οδηγούνται προς... διαζύγιο με τα κανάλια, με συνοπτικές -μάλιστα- διαδικασίες. Εμείς απλώς αναμένουμε τα καλύτερα…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!