Shore: "O House ειναι αυτοκαταστροφικος!"

O λογος στους πρωταγωνιστες...

Οι Hugh Laurie και Omar Epps, αλλα και η παραγωγος και σκηνοθετις της πρεμιερας του εκτου κυκλου του House Katie Jacobs, δινουν μια προγευση για το τι προκειται να επακολουθησει!

Ο... γιατρος του Γιατρου!

Η εξελιξη της πλοκης στο δημοφιλες medical drama House εχει πλεον αποκτησει μια αγρια ομορφια, με την πρεμιερα να αναμενεται συναρπαστικη και τα νεα προσωπα που θα πλαισιωσουν τον ιδιοφυη γιατρο κατά την επιπονη παραμονη του στην κλινικη Mayfield Psychiatric Hospital να κανουν σιγα-σιγα την εμφανιση τους. Προεξαρχουσα θεση μεταξυ τους δικαιωματικα κατεχει ο Dr. Nolan, αφου του ελαχε ο βαρυς κληρος της αποκαταστασης της ψυχικης ισορροπιας μιας από τις κορυφαιες (τηλεοπτικες) ιατρικες περσονες, αλλα και της πληρους επανενταξης του πανουργου γιατρου στον πρότερο επιστημονικο και επαγγελματικο του βιο. Τον εμπειρο Dr. Nolan θα υποδυθεί ο αποφοιτος του πανεπιστημιου Stanford Andre Braugher (Gideon's Crossing), ηθοποιος με μπριο, ουσια και ισχυρο υποβαθρο οσον αφορα την ερμηνεια σεξπηρικών ρολων, fan του οποιου δηλωνει και ο ιδιος ο Hugh Laurie. Ακολουθει συνεντευξη του με αφορμη την ταινια The Mist στη οποια και συμπρωταγωνιστεί.


Ενα διαρκες ρεσιταλ...

Ratings: λενε παντα την αληθεια;


Η φιλη Anty για τους τακτικους ανγνωστες του blog δεν χρειαζεται συστασεις- ανηκει στους πιο ενθερμους θιασωτες του δημοφιλεστερου medical drama, παρακολουθει ευλαβικα και εκ του σύνεγγυς τα τεκτενομενα της σειρας και το μονο σιγουρο είναι ότι εχει αποψη για την εξελιξη της πορειας του show στα τηλεοπτικά δρώμενα και την τεκμηριωνει. Ο λογος, όμως, στην Anty:

Διαβάζοντας τα νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο House: The world's most popular TV show, καταρχήν χάρηκα! Και μετά… γύρισα πίσω το χρόνο στο 2005 (βλέπεις στην Ελλάδα όλα έρχονται με καθυστέρηση). Σάββατο απόγευμα καθόμουν, όπως πάντα, να δω τηλεόραση και έπεσα πάνω στην έναρξη της συγκεκριμένης σειράς. Τι ήταν αυτό που με καθήλωσε; Πολλά θα έλεγα! Ένας χαρακτήρας διαφορετικός από όλους τους άλλους. Αντισυμβατικός, αντικοινωνικός, που δε φοβάται να πει την αλήθεια, που δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, γενικώς θα έλεγα ένας χαρακτήρας που κάθε άλλο παρά πρωταγωνιστικός θα μπορούσε να θεωρηθεί σε σχέση με τα ως τότε πρότυπα! Και φυσικά ο ηθοποιός που ενσαρκώνει αυτό τον χαρακτήρα, ο Hugh Laurie. Θεωρείται, και δικαίως θα έλεγα, από τους fans της σειράς ως η «ναυαρχίδα» αυτού του «στόλου». Το υποκριτικό του ταλέντο Μεγάλο! Και δε σταματάει να μας το «υπενθυμίζει» με κάθε ευκαιρία! Θα έλεγα ότι ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος της παραγωγής θα μπορούσε να φανταστεί τι θα μπορούσε να δώσει αυτός ο καταπληκτικός ηθοποιός στο χαρακτήρα του House. Είναι πλέον κατανοητό, και δε νομίζω να το αμφισβητήσει κάποιος, ότι το μεγαλύτερο βάρος της σειράς πέφτει στους ώμους του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι είναι δυνατόν να είναι βιώσιμη η σειρά χωρίς καλό σενάριο, σκηνοθεσία και δυνατό συμπρωταγωνιστικό team.

Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα...Πάντα θεωρούσα ότι η ώρα προβολής αδικεί κατά πολύ τη σειρά. Είναι μια σειρά που θα έπρεπε να προβάλλεται μετά τις 9μ.μ. (ας βρουν αυτοί ποια ώρα τους βολεύει- 9, 10, 11μ.μ.) και φυσικά ΟΧΙ Σάββατο! Θυμάμαι αρχικά που το έδειχνε γύρω στις 5 παρά ή 6 παρά (έχω ξεχάσει μετά από τόσα χρόνια). Βέβαια, δε νομίζω το Star να είχε δει καλύτερο lead in προτου βάλει το House πριν από τις ειδήσεις, γι αυτό άλλωστε πιστεύω ότι από πέρυσι που ξεκίνησε αυτό, να προβάλλεται το House τις καθημερινές, συνεχίζεται και φέτος. Τώρα θα μου πείτε το χειμώνα από τις 9 και μετά παίζονται οι καινούριες ελληνικές σειρές (οι περισσότερες είναι χάλια… αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Και επιπλέον, αν το τηλεοπτικό κοινό είναι σαν τη μητέρα μου… σίγουρα δε θα θέλει να βλέπει αίματα. Πως μπορεί λοιπόν να καθιερωθεί το House τις συγκεκριμένες ώρες; Δεν ξέρω…αλλά νομίζω ότι αν δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στη συγκεκριμένη σειρά και γίνει σωστός προγραμματισμός όλα είναι δυνατά! Τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι θα μπορούσε να προβάλλεται από τις 9 και μετά. Εγώ δε το μόνο που έχω να πω είναι ότι ανήκω, και το λέω με περηφάνια, στο 6%-8% (12%-15% στο δυναμικό κοινό) του τηλεοπτικού κοινού που εκείνη την ώρα (6:45-7:45μμ) παρακολουθούν House και όχι τις σαπουνόπερες κακής ποιότητας που μας σερβίρουν τα λοιπά ελληνικά κανάλια...

Οσον αφορά τη μείωση των τηλεθεατών που παρατηρειται στην Αμερική... για μένα η νέα ώρα προβολής έπαιξε κι αυτή το ρόλο της (ίσως δε να έπαιξε και σημαντικό ρόλο). Στις μισές πολιτείες προβαλλόταν στις 7μμ και στις άλλες μισές στις 8μμ (αν μεταφράζω σωστά το 8/7c.) Σίγουρα πολλοί δεν έχουν επιστρέψει από τη δουλειά εκείνη την ώρα... Φαντaστειτε μια ελληνική σειρά εβδομαδιαία, καινούρια, να προβάλλεται αυτές τις ώρες. Δε νομίζω ότι θα έχει, για να μην πω ότι σίγουρα δε θα έχει, τον ίδιο αριθμό τηλεθεατών σε σχέση με τις 9, 10, 11μμ που προβάλλονται συνήθως οι σειρές! Δεν το λέω σαν δικαιολογία...αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν! Τόσο ο D. Shore οσο και η K. Jacobs (παραγωγοί) έχουν τονίσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις τους ότι δεν επιθυμούν να προβάλλεται το House τη συγκεκριμένη ώρα (8/7c). Τώρα... αν δείτε τα ratings της Nielsen θα διαπιστώσετε ότι ο House είναι αρκετά ψηλά στο δυναμικό κοινό (συγκεκριμένα έχει την ίδια θέση που είχε και τη 2η season, δηλ. την 6η) και αυτό ουσιαστικά ενδιαφέρει τους διαφημιστές! Ενώ σειρές που στα γενικά ratings βρίσκονται πιο ψηλά από το House... δεν είναι καν στην 20αδα όσον αφορά το δυναμικό κοινό. Να προσθέσω δε χαρακτηριστικά ότι εκτός του γεγονότος ότι το House από πέρυσι (κάτι που θα συνεχιστεί και στη νέα season) προβάλλεται στην Αμερική στις 8/7c, η μετάδοσή του έχει τροποποιηθεί και ως προς το κομμάτι των διαφημίσεων, δηλαδή αντί για τέσσερις διακοπές για διαφημιστικά μηνύματα (κάτι που ίσχυε μέχρι την 4η season) από την 5η season και μετά οι διακοπές προβολής του επεισοδίου έγιναν έξι! Και ένα επιπλέον όσον αφορά τους Αμερικανούς: είναι γνωστή η αγάπη τους σε... εύπεπτες τροφές, όπως forensic dramas κλπ. (έχουν μπόλικες από αυτές κι όλες έχουν τηλεθέαση.)

Συμπερασματικά, το House είναι σειρά που πρέπει να προβάλλεται μετά τις 9! Και ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του καναλιού FOX που τη βάζει πιο νωρίς (αν έχει κάποιος καμία ιδέα γι' αυτό, ευπρόσδεκτη...)

Season 6: Μια πρεμιερα για γερα νευρα!

Το πρωτο επεισοδιο του νεου (εκτου) κυκλου του House επιφυλασσει δυο μεγαλες εκπληξεις: αφενός είναι διωρο και αφετέρου εστιαζεται αποκλειστικα στον Dr. House (και δευτερευοντως στον Dr. Wilson), αφηνοντας τα λοιπα στελεχη του επιλεκτου cast του δημοφιλους medical drama να… προθερμαινονται για το επομενο επεισοδιο. Ο Hugh Laurie δηλωνει με παρρησια και χωρις περιστροφες: «Μετα από πεντε seasons, ηρθε η ωρα να φυσηξει ανεμος αλλαγης στη σειρα»! Ίδωμεν!

Teen Choice Awards 2009


Ανακοινωθηκαν οι υποψηφιοτητες των Teen Choice Awards 2009, με… συνηθη υποπτο το κορυφαιο medical drama House, αλλα και την αισθησιακη Olivia Wilde.

Choice TV Show: Drama

“90210”
“Gossip Girl”
“Grey’s Anatomy”
“House”
“The Secret Life of the American Teenager”


Choice TV Actress: Drama

Minka Kelly, “Friday Night Lights"
Blake Lively, “Gossip Girl”
Leighton Meester, “Gossip Girl”
Olivia Wilde, “House”
Shailene Woodley, “The Secret Life of the American Teenager”

House: The world's most popular TV show!

Τα νεα εντυπωσιακα μεν, αναμενομενα δε. Συμφωνα με το εγκυρο AFP, «το US drama House στο οποιο πρωταγωνιστει ο βρετανος ηθοποιος Hugh Laurie ενσαρκωνοντας τον αντισυμβατικο, ιδιοφυη γιατρο Gregory House, συνετριψε κάθε αντιπαλο του και αναδειχθηκε ως η κορυφαια σειρα παγκοσμιως.

Συμφωνα με το πρακτορειο τηλεμετρησεων Eurodata TV Worldwide, ο House και η ομαδα του συγκεντρωσε την προηγουμενη χρονια παραπανω από 81,8 εκατομμυρια τηλεθεατες, ξεπερνωντας κατά πολύ τους νικητες των προγουμενων ετων CSI: Las Vegas (2006) και CSI: Miami (2007). Χρησιμοποιηθηκε δειγμα 66 χωρων, από την Αυστρια εως τη Γεωργια, τη Νορβηγια και τις Ηνωμενες Πολιτειες».

Το μονο σιγουρο είναι ότι ο πανουργος γιατρος προκαλει… υστερια σε Βραζιλια, Ρωσια, Γαλλια και Ισπανια. Οσο για την Ελλαδα; Μαλλον διεκδικουμε και εδώ μια παγκοσμια πρωτια- με την… κακη εννοια!

Happy Birthday, Hugh!

Kαι το ονομα αυτου… Miranda

Καιρος να γνωρισουμε τον πρωτο… συνοδοιπορο του Dr. House κατά τη διαρκεια της περιπετειας του στην κλινικη Mayfield Psychiatric Hospital: ο κατοχος Tony Lin-Manuel Miranda, θα υποδυθει τον συνασθενη του πανουργου γιατρου στα δυο πρωτα τουλαχιστον επεισοδια του επερχομενου εκτου κυκλου της σειρας κατά την παραμονη του τελευταιου στην προαναφερθεισα κλινικη. Ποιος άλλος εχει σειρα;

In a league of his own!


Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!