Παρελαση αστερων...

Προσφατως ακανοινωθηκε και επισημως ότι ο υποψηφιος για Oscar ("The Great White Hope") βετερανος James Earl Jones θα υποδυθεί κατά τη διαρκεια της επομενης season αφρικανο δικτατορα που νοηλευεται στο PPH, ενώ οριστικοποιηθηκε και η συμμετοχή της γερμανοτραφους αξιολογης ηθοποιου (φωτο) Franka Potente ("Run, Lola, Run") στο διπλο πρωτο επεισοδιο του νεου κυκλου της σειρας, συνεπικουρουμενη φυσικα από τους Andre Braugher και Lin-Manuel Miranda.

Και όλα τα παραπανω, τη στιγμη που η μοναδικη σειρα ετοιμαζεται για ένα δυναμικο comeback, αποστομωνοντας ολους οσοι από κεκτημενη ταχυτητα και βασιζομενοι σε μια ατυχη σεναρικη κοιλια της τελευταιας κυριως περιοδου, βιαστηκαν να προφητέψουν ως μαντες δεινων το οριστικο τελος του House μετα το περας της επερχομενης σεζον. Μεταξυ αυτων και η κυρια Maureen Ryan (Chicago Tribune) που δεν χανει ευκαιρια να στηλιτεύσει τα οποια σεναριακα ατοπηματα σφυροκοπωντας ανελεητα το δημοφιλεστερο ανα την υφήλιο medical drama, ξεχνωντας όμως να αναφερει πως –σε ποδοσφαιρικους ορους πλεον- όταν ξεκινας τον αγωνα με τρια γκολ από τα αποδυτηρια (Hugh Laurie), είναι δυσκολο μα πολύ δυσκολο να βρεθεις τοσο ευκολα στο καναβατσο…

Ανυποστατες (;) φημες…


Εντονη η φημολογια το τελευταιο χρονικο διαστημα ως προς την πιθανοτητα η επομενη (εκτη) σεζον της δημοφιλους σειρας House να είναι -δυστυχως- και η τελευταια. Ο παραγωγος David Shore επιθυμωντας να διαψευσει τις Κασσανδρες δηλωνει κατηγορηματικα: «O Dr. House αλλα και οι λοιποι χαρακτηρες της σειρας σε καμμια περιπτωση δεν εχουν εξαντλησει την δυναμικη τους. To show θα παραμεινει στις επαλξεις από τη στιγμη που συνεχιζει να αιχμαλωτίζει το ενδιαφερον του τηλεθεατη- το μονο σιγουρο είναι ότι δεν υπαρχει στον οριζοντα συγκεκριμενη ημερομηνια ληξης». Οσο καθησυχαστικός κι αν ακουγεται ο πετυχημενος παραγωγος, σε αναλογες περιπτωσεις τις περισσοτερες φορες οπου υπαρχει καπνος…

Όλα τα παραπανω ομως ουδολως δειχνουν να επηρεαζουν τον Hugh Laurie ο οποιος, πληρως αφοσιωμένος στα γυρισματα του επομενου κυκλου (ο οποιος -ειρησθω έν παροδω- θα του αποφερει ποσο της ταξεως των $10.000.000), ετοιμαζεται να μας προσφερει αναπαναληπτες στιγμες για μια ακομη τηλεοπτικη season, αποσπωντας παραλληλα τα ευσημα από τον οσκαρικο ηθοποιο Dustin Hoffman, που εξηρε την αρτιοτητα της προφορας του στη σειρα- «μοναδικη για μη αυτοχθονα Αμερικανο».

Τριπλο χτυπημα!

Σημερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιοτητες για τα πολυπόθητα Emmy! Και, φυσικα, η τελικη λιστα περιεχει τοσο το House, οσο και τον κεντρικο πρωταγωνιστή του θρυλικου πλεον medical drama, Hugh Laurie. Το show θα ειναι υποψηφιο επισης στην κατηγορια Outstanding Sound Mixing. H απονομη των 61ων Annual Primetime Emmy Awards θα λαβει χωρα στις 20.09.2009 και θα καλυφθει τηλεοπτικα από το καναλι CBS. Καλη επιτυχια, λοιπον, στο team της αγαπημενης μας σειρας!

Aς ριξουμε όμως μια ματια στις τελικες υποψηφιότητες δυο εκ των βασικων κατηγοριων:


Outstanding Lead Actor In A Drama Series

Breaking Bad • AMC • High Bridge, Gran Via Productions, Sony Pictures Television
Bryan Cranston as Walter White

Dexter • Showtime • Showtime Presents in association with John Goldwyn Productions, The Colleton Company, Clyde Phillips Productions
Michael C. Hall as Dexter Morgan

House • FOX • Universal Media Studios in association with Heel and Toe Films, Shore ZProductions and Bad Hat Harry Productions
Hugh Laurie as Dr. Gregory House

In Treatment • HBO • Leverage, Closest To The Hole Productions and Sheleg in association with HBO Entertainment
Gabriel Byrne as Paul

Mad Men • AMC • Lionsgate Television
Jon Hamm as Don Draper

The Mentalist • CBS • Warner Bros. Television
Simon Baker as Patrick Jane


Outstanding Drama Series

Big Love • HBO • Anima Sola Productions and Playtone in association with HBO Entertainment

Breaking Bad • AMC • High Bridge, Gran Via Productions, Sony Pictures Television

Damages • FX Networks • FX Productions and Sony Pictures Television

Dexter • Showtime • Showtime Presents in association with John Goldwyn Productions, The Colleton Company, Clyde Phillips Productions

House • FOX • Universal Media Studios in association with Heel and Toe Films, Shore Z Productions and Bad Hat Harry Productions

Lost • ABC • Grass Skirt Productions and ABC Studios

Mad Men • AMC • Lionsgate Television

Ενας φιλος απ' τα παλια...

Tα νέα του καθήκοντα στο Λευκό Οίκο ανέλαβε ο ινδικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Καλ Πεν (ή Καλπέν Σουρές Μόντι όπως είναι το πλήρες όνομά του), που είναι ιδιαίτερα γνωστός μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Ιατρικές Υποθέσεις» όπου και πρωταγωνιστούσε. Από τη θέση του υπευθύνου δημόσιων σχέσεων τώρα και μακριά από τα φώτα των στούντιο, ο Πεν καλείται να βοηθήσει την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κυρίως στον τομέα ενίσχυσης των δεσμών της Ουάσινγκτον με τον κόσμο των τεχνών και του θεάματος.Οπως ήταν φυσικό, ο 31χρονος ηθοποιός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία και στους υπόλοιπους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν το γεγονός πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και ελπίζω να υπηρετήσω τη χώρα μου όσο καλύτερα μπορώ».

Με αφορμή την επιλογή του Καλ Πεν στο συγκεκριμένο πόστο, ορισμένοι υποστήριξαν πως ο Ομπάμα με αυτή την κίνησή του ουσιαστικά έδειξε πως δεν ξέχασε τη μεγάλη στήριξη που του πρόσφερε προεκλογικά ο ινδικής καταγωγής ηθοποιός και πως με τον τρόπο του το ανταποδίδει. Οσο για το πώς πέρασε η πρώτη του μέρα στο Λευκό Οίκο; Οπως είπε και ο ίδιος: «Ηταν ακριβώς όπως είναι η πρώτη μέρα πολλών ανθρώπων στη νέα τους δουλειά: μέρα γεμάτη τακτοποιήσεις χαρτιών, συστάσεις, συναντήσεις -και βέβαια- την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου».

Κι ενώ μια νέα καριέρα -αυτή του πολιτικού- διαφαίνεται στον ορίζοντα για τον Καλ Πεν, τι θα συμβεί με την άλλη, αυτή του ηθοποιού; Κανείς δεν ξέρει το αν και πότε θα επιστρέψει ξανά στα πλατό ο χορτοφάγος καλλιτέχνης. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι σεναριογράφοι της πετυχημένης σειράς «Ιατρικές Υποθέσεις» για να μην αφήσουν... εκκρεμότητες με τη φυγή του, αναγκάστηκαν να γράψουν την αυτοκτονία του γιατρού Λόρενς Κάτνερ, τον οποίο ο Πεν υποδυόταν στο σίριαλ.

Πηγη: Espresso

Dr. Gregory J. House: The end of a myth?

O εκλεκτος φίλος του blog -και φυσικα του δημοφιλεστερου medical drama- Giorgio Koktsidis P.D., εχοντας ηδη δωσει εξαιρετικα δειγματα γραφης έναν σχεδον χρονο πριν, επανερχεται για να εκφρασει με το δικο του γλαφυρο τροπο τοσο τις ενστασεις του ως προς την πορεια της σειρας, οσο και το θαυμασμο του για τον μοναδικο Hugh Laurie- μια αστείρευτη πηγη εμπνευσης και δημιουργιας. Ας τον απολαυσουμε!



"Έχουν περάσει περίπου δυο μήνες από το συγκινητικό, μεγαλειώδες φινάλε της αγαπημένης μας ιατρικής σειράς και ακόμα δεν μπορώ να διαγράψω από τη μνήμη μου το σπαρακτικό αντίο του ιδιότροπου και ατίθασου διαγνωσιολόγου.

Μόνος στο σπίτι, απόγευμα Τετάρτης, κάθομαι στον υπολογιστή μου για να παρακολουθήσω επιτέλους το πολυαναμενόμενο “Both Sides Now”. Σαράντα τρία λεπτά αργότερα έχω μείνει απορημένος να κοιτάζω την οθόνη. Για μια ακόμα φορά η σειρά γαντζώθηκε από την τελευταία σανίδα σωτηρίας που της έχει απομείνει: το απαράμιλλο υποκριτικό ταλέντο του καταπληκτικού Hugh Laurie. Για μια ακόμα φορά οι σεναριογράφοι της σειράς μας «εξαπάτησαν» με έναν σοκαριστικό και απρόσμενο φινάλε, αφήνοντας τον αξιαγάπητο γιατρό να μας αποχαιρετά με ένα πικρό «εις το επανειδήν» μπροστά στην είσοδο του ψυχιατρικού κέντρου του Μέιφιλντ. Ο πανίσχυρος εγκέφαλος του πανούργου νεφρολόγου φαίνεται ότι τον πρόδωσε. Αυτή η μοναχική περσόνα λύγισε από την δυστυχία και τον πόνο που κυριολεκτικά ρουφούσε τη ζωή από μέσα του (3x10 – “Merry Little Christmas”) και σαφώς θα χρειαστεί κάποιο χρόνο ώστε να επανέλθει στον πραγματικό του εαυτό. Διανύουμε άραγε την εποχή της «δύσης» ενός μύθου; Γιατί αν ο House χάσει το μόνο που τον κρατάει ζωντανό, το λογικό του μυαλό, ενώ ταυτόχρονα οι σεναριογράφοι συνεχίζουν να μας απογοητεύουν με επαναλαμβανόμενες και κακόγουστες μπλόφες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και η σειρά θα αντιμετωπίσει μοιραία την παρακμή. Ο επερχόμενος λοιπόν κύκλος θα αποτελεί αναμφίβολα ένα δυνατό crash test για το show.

Θα ήθελα να συνοψίσω τα κύρια γεγονότα του πέμπτου κύκλου που έφεραν (για καλό ή για κακό) την σειρά στην τωρινή της θέση:

Συμφιλίωση House-Wilson
Θάνατος John House
Φιλί House-Cuddy
Πολυαναμενόμενη υιοθεσία από την Cuddy
Ο Wilson βρίσκει τον χαμένο του αδερφό
Ο House κλείνει και πάλι ένα παράθυρο σε μια ζωή χωρίς πόνο (Μεθαδόνη)
Ο House κάνει μια προσπάθεια, βλέποντας ψυχίατρο, να αλλάξει χαρακτήρα.
Αυτοκτονία Kutner (αλλά ταυτοχρονα και σεναριακή αυτοκτονία)
Οι σεναριογράφοι μας παρουσιάζουν μια σκηνή πάθους House-Cuddy, αλλά αποδεικνύεται ότι ο παγκοσμίου φήμης γιατρός υποφέρει από παραισθήσεις.

Εν κατακλείδι κατανοούμε ότι η σειρά για να σωθεί βασίζεται πλέον μονάχα στον Hugh Laurie ο οποίος με νύχια και με δόντια και χαρίζοντας μας επανειλημμένως tour-de-force ερμηνείες, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδικού κάλλους ιατρική περσόνα η οποία έχει αλλάξει τα παγκόσμια τηλεοπτικά δεδομένα. Μέσα από όλα αυτά, αλλά και εξ ιδίας πείρας παρακολουθώντας τρία χρόνια τη σειρά, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ένα είναι σίγουρο: ο Hugh Laurie, πρωταγωνιστής της ιατρικής σειράς House MD, προσφέροντας απλόχερα ερμηνείες που αγγίζουν το στυλ του Russell Crowe στο «A Beautiful Mind» και κάνοντας τις καρδίες μας να χτυπάνε κάθε φορά που εμφανίζεται στις οθόνες μας, έχει εξασφαλίσει μια θέση στη λίστα των καλύτερων ηθοποιών του κόσμου αλλά και των προσωπικοτήτων που με το έργο τους ομορφαίνουν τις ζωές μας. Ο Hugh Laurie ήρθε για να μείνει.

Τιμή στον μοναδικό πλέον στο είδος του Hugh Laurie!!!"

Giorgio Koktsidis P.D.

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!