Nielsens Ratings: 7x04 - Massage Therapy

7x04 - Massage Therapy (11/10/2010)

7x04 - Massage Therapy


Όταν η Margaret McPherson εισαγεται στο Princeton Plainsboro μετα από επαναλαμβανομενα και δριμύτατα περιστατικα εμεσης, ο House και η ομαδα του ανακαλυπτουν μη αναμενομενα στοιχεια σχετικα με την ταυτοτητα της καθως καταγραφουν την συμπτωματολογια της ασθενειας της. Οταν δε τα συμπωματα δεν δειχνουν να υποχωρουν, η ομαδα αναγκαζεται να αναλυσει διεξοδικα το ιατρικο ιστορικο της Margaret καταληγοντας σε ολο και περισσοτερα ευρηματα ως προς το παρελθον της. Εν τω μεταξυ, η σχεση House/Cuddy περνα άλλη μια δοκιμασια καθως η αποκλειστικη μασεζ του ερωτυλου γιατρου τον επισκεπεται για μια χαλαρωτικη θεραπεια…

Πρωτη μεταδοση: 11/10/2010
Comments: Καιρος ηταν! O καταξιωμενος Peter Blake ( Joy to the World, The Tyrant ) επανεμφανιζομενος δυναμικα στο συγγραφικο team της σειρας και ακολουθωντας πιστα το ακρως επιτυχημενο format των πρωτων, συγκλονιστικων περιοδων της, προσφερε ένα αρτιο -από κάθε αποψη- τηλεοπτικο κομψοτεχνημα και μας εδωσε την ευκαιρια να επαναφερουμε στη μνημη μας έναν προς έναν τους λογους εκεινους για τους οποιους παρακολουθουμε αδιαλειπτως -πανω από εξι συναπτα ετη- τα επιτευγματα της ανεπαναληπτης τηλεοπτικης αυτης περσονας που ακουει στο ονομα Gregory House!
Highlights: “I've tried 15 different massage therapists over the last few years. I don't know why, but she's the best I've found. She makes my leg feel better!”, Dr. House αναφερομενος στο αγαπημενο του call girl.
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9,5/10

Nielsens Ratings: 7x03 - Unwritten

7x03- Unwritten (04/10/2010)

 

7x03 - Unwritten


Καθως η Alice (guest star: Amy Irving), συγγραφεας δημοφιλους σειρας παιδικων βιβλιων, υποφερει από επιληπτικο επεισοδιο λιγο πριν αποπειραθεί να αυτοκτονησει, η ομαδα του Princeton Plansboro καλειται να αντιμετωπισει τα αιτια τοσο της σωματικης καταπτωσης οσο και της ψυχολογικης ασταθειας της ασθενους. Αδυνατωντας να καταληξει αρχικα σε συγκεκριμενη διαγνωση, ο House, λατρης των βιβλιων της Alice, είναι πεπεισμενος ότι το κλειδι για την αποκρυπτογραφηση της μυστηριωδους ασθενειας της συγγραφεως βρισκεται στις σελιδες του τελευταιου της μυθιστορήματος. Εν τω μεταξυ συναρπαστικο αποδεικνυεται το διπλο ραντεβου Cuddy/House και Wilson/Sam (guest star: Cynthia Watros), στη συνεχιζομενη προσπαθεια του πανουργου γιατρου και της προισταμενης του να αποδειξουν ότι η σεχεση τους μπορει τελικα να ευδοκιμησει!

Πρωτη μεταδοση: 04/10/2010
Comments: Ενα εξαιρετικα προσεγμενο σεναριο, μια σημαντικη ερμηνευτικη καταθεση απο την Amy Irwing (POTW) -που ενσαρκωσε ιδιαιτερα πειστικα την συγγραφεα που αναζητα απελπισμενα τη λυτρωση- αλλα και ενας ακρως ενδιαφερων ιατρικος γριφος (με σημαντικο βαθμο δυσκολιας, αφου η ορθη διαγνωση παρεμποδιζεται διαρκως από την απροθυμια της ασθενους να συνεργαστει- κατι που αναποφευκτα ιντριγκαρει τον πανουργο γιατρο) αποτελουν τα βασικα συστατικα του 135ου επεισοδιου του House. Αν μαλιστα στα παραπανω συνυπολογισουμε την απολαυστικη αλληλεπιδραση House/Cuddy, με την αγωνια του πρωτου για το κατά ποσο οι δυο χαρακτηρες είναι δυνατον να συνυπάρξουν αρμονικα σε μεσο-μακροπροθεσμη βαση να ειναι κατι παραπανω από εκδηλη, οδηγουμαστε στο εξης ασφαλες συμπερασμα: το δημοφιλες medical drama –ακομη και στην εβδομη season του- είναι τελικα πολύ ποιοτικο για να σβηστει από τον τηλεοπτικο χαρτη!
Highlights: “I like being with you. You make me better... Hopefully, I make you better... What we have is... uncommon. And I' ve never been happier!” (Dr. Cuddy προς Dr. House)
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 8,5/10

Nielsens Ratings: 7x02 - Selfish

(House: No entry)

7x02 - Selfish (27/09/2010)

 

7x02 - Selfish


Καθως η Della (guest star: Alyson Stoner), μια φαινομενικα υγιεστατη και ενεργητικη δεκατετραχρονη, καταρρεει ξαφνικα κατά την διαρκεια αγωνων επιδειξης skateboard, ο House και η ομαδα του πασχιζουν να διαγνωσουν το συγκεκριμενο περιστατικο και να καθησυχασουν τους γονεις του παιδιου που είναι ηδη επιβαρημένοι από το γεγονος της ανιατης ασθενειας του γιου τους. To σωμα της Della απορριπτει το μοσχευμα που της εξασφαλίστηκε και με το χρονο να κυλαει εις βαρος της κορης τους, οι γονεις της εναποθετουν τις ελπιδες τους στην ανευρεση νεου δωρητή, ενω εχουν πλεον να αντιμετωπισουν ένα συγκλονιστικό δίλημμα που θα καθορισει την τυχη των δυο παιδιων τους. Πραλληλα ο House επιχειρει να κατευνασει ηλικιωμενο αντρα και τον γιο του στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα και να αντιμετωπισει την υποδοχη που του επιφυλασσεται από τους συναδελφους του στο Princeton Plainsboro οσον αφορα τη σχεση του με τη διευθύντρια της κλινικης…

Πρωτη μεταδοση: 27/09/2010
Comments: Ο νεος, δυνατος ιατρικος γριφος, αλλα και το αναπαντεχα σοκαριστικο και δυσεπιλυτο ηθικο διλημμα που τον συνοδευει, συνθετουν ένα αρκετα αξιολογο επεισόδιο. Εχω δε την εντυπωση ότι η πολυαναμενομενη σχεση House/Cuddy είναι ικανη από μονη της να δωσει μια νεα δυναμικη στο show, καθως θα παρακολουθουμε τον ιδιορρυθμο γιατρο, απαλλαγμενο πλεον (;) απο καταχρησεις και εξαρτησεις, να επιχειρει να εξερευνησει μια -εως τωρα- γι’ αυτον terra incognita: εκεινη της συναισθηματικης ολοκληρωσης. Όλα τα παραπανω, συνεπικουρουμενα από τη δυναμικη επανεμφανιση νεων, απολαυστικων σκηνων στα εξωτερικα ιατρεια, δεν μπορουν παρα να αφησουν πολλες υποσχεσεις ως προς τον ορθο επαναπροσδιορισμο του στιγματος του δημοφιλεστερου medical drama στο -ολοενα απαιτητικοτερο- τηλεοπτικο τοπιο.
Highlights: Η Dr. Cuddy να γραπωνει το… (μονιμως φλεγόμενο) "μπαστουνι" του House μπροστα σε έναν αποσβολωμενο Dr. Wilson!
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 7,5/10

Nielsens Ratings: 7x01 - Now What?

(House: No entry)

7x01 - Now What? (20/09/2010)

7x01 - Now What?


Στον αποηχο του συγκινησιακού finale της τελευταιας περιοδου οπου οι House και Cuddy παραδεχτηκαν –επιτελους- ανοιχτα ότι τρεφουν εντονα αισθηματα ο ενας για τον αλλον, και κατά την εναρξη της εβδομης season, το νέο ζευγαρι εξερευνα τις συνεπειες των τελευταιων εξελιξεων, στοχευοντας στην ευδοκίμηση της νεας αυτης σχεσης. Εν τω μεταξυ, το Princeton Plainsboro πασχει απο ελλειψη νευροχειρουργου λογω ασθενειας συναδελφου, κατι που απειλει αμεσα την υφισταμενη διαπιστευση του νοσοκομειου ως κεντρο τραυματος επιπεδου 1. Καθως δε η ομαδα επιχειρει να θεραπευσει τον αρρωστο νευροχειρουργο ώστε ο τελευταιος να επανελθει στα καθηκοντα του, αποκαλυπτεται ότι κατι πολύ βαθυτερο κρυβεται πισω από αυτην την ασθενεια και συνεπως η συνδρομη του House κρινεται παραπανω από απαραιτητη. Ο πανουργος γιατρος όμως είναι αφαντος, αφηνοντας την ομαδα του να ανταπεξελθει μονη της στην κρισιμοτητα της καταστασης…

Πρωτη μεταδοση: 20/09/2010
Comments: Η νεα season ξεκιναει με εντονα στοιχεια μελοδραματισμου- στοιχεια σε καμμια περιπτωση περιττα ιδιως όταν πρόκειται να αποτυπωθουν τα πρωτα -δειλα- βηματα της μετουσιωσης του -θρυλικου πλεον- υφερποντος ερωτισμου House/Cuddy σε μια μονιμοτερου χαρακτηρα σχεση. Η απουσια ενός δυνατου ιατρικου γριφου στο παρον επεισοδιο καλυφθηκε ιδαιτερα ικανοποιητικα από ένα ακομη ερμηνευτικο ρεσιταλ των δυο πρωταγωνιστων, που, σε κάθε ευκαιρια, δειχνουν να απολαμβανουν στο επακρο την τηλεοπτικη τους συνευρεση. Η Cuddy τελικα αποδεχεται «ανευ ορων» (The Softer Side) τον ιδιοφυή υφισταμενο της, με την τελικη -εμπνευσμενη- σκηνη του επεισοδιου να αποτελει προαγγελο μιας ακρως τρικυμιώδους συνύπαρξης…
Highlights: “You were thinking about Wilson while we were having sex? That's so cool! So was I!” (Dr. House σε Dr. Cuddy)
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 7/10


Hugh Laurie vs. House!

Και φτασαμε στο κομβικο σημειο που λιγα χρονια πριν, εμοιαζε με έναν μακρινο, εξωπραγματικο για τους περισσοτερους, τηλεοπτικο εφιαλτη: Ο Hugh Laurie να αναμετράται μεχρις εσχατων με τον διαβοητο Dr. House, την τηλεοπτικη persona που τον καταξιωσε και που χαρη σ΄αυτην εκανε limit up στις μετοχες του στο αδηφαγο αμερικανικό -και όχι μονο- καλλιτεχνικο χρηματιστηριο, επιχειρωντας να απαντησει στο -κατά πολλους- αδικαιολογητο διλημμα της ανανεωσης η μη του συμβολαιου του για ογδοη συναπτη περιοδο.

Εγραφα σε παλιοτερο post: «Ο βασικος παραγωγος της σειρας David Shore- επηρμενος λογω της εξαιρετικης επιτυχιας του show και των συνεπακολουθων ιδιαιτερα ικανοποιητικων νουμερων τηλεθεασης- εκανε το μοιραιο λαθος: αγνοωντας επιδεικτικά εως προκλητικα την καθολικη σχεδον απαιτηση των fans - όπως αυτή εκφραζοταν στα σχετικα ανα την υφήλιο fora- για αλλαγη της σεναριακης γραμμης πλευσης του show, τη γενικη δυσφορια που εκδηλωθηκε ως προς την επιλογη των νεων χαρακτηρων, αλλα και την εντονη επιθυμια των τηλεθεατων να επανελθει στο προσκηνιο το -παλαι ποτε- πρωταγωνιστικο διδυμο Chase/Cameron, τεινει να μεινει στα παγκοσμια χρονικα ως ο ιδανικοτερος τηλεοπτικος παραγωγος-αυτοχειρας.

Η ιστορια του Τιτανικου επαναλαμβανεται -σε άλλο χωροχρόνο- με το medical drama να καταποντιζεται ως προς τους δεικτες τηλεθεασης (με πτωση της ταξης του 30%!), τη στιγμη που ο παραγωγος του απολαμβανει αμεριμνος την ορχηστρα-Hugh Laurie να συνεχιζει να δινει ρεσιταλ χωρις την παραμικρη υποστηριξη: σεναριο, δυνατο συμπρωταγωνιστικο team και αξιολογοι ιατρικοι γριφοι (για να μην αναφερθω στις απολαυστικες σκηνες στα εξωτερικα ιατρεια) μοιαζουν να ανηκουν στο μακρινο παρελθον… Τον ρολο δε του μοιραιου παγοβουνου φαινεται να παιζουν οι σκληροπυρηνικοι οπαδοι των Chase και Cameron, που πραγματοποιούν την απειλη τους και απεχουν φετος επιδεικτικα, απαντωντας ετσι στην ανικανοτητα του Shore να τεινει ευήκοον ους!»

Η ξεφρενα καθοδικη πορεια του medical drama συνεχιστηκε και πέρυσι, αφου για πρωτη φορα εκτοπιστηκε από την τηλεοπτικη λιστα των top 20 προγραματων (για την season 2009-10), με αποκορυφωμα το προτελευταιο επεισόδιο της περι ης ο λογος περιοδου, το οποιο δεν καταφερε να εισελθει ουτε στην πρωτη εικοσιπενταδα των προγραμματων της συγκεκριμενης εβδομαδας. Και αυτην τη φορα, δυστυχως, τα νουμερα απεικόνιζαν πιστα και γλαφυρα την πραγματικοτητα….

Ο Shore τρομοκρατημενος πλεον από τις εξελιξεις και σε μια απελπιδα προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κυμα δυσφοριας και απογοητευσης των τηλεθεατων, υποσχεθηκε στους Huddy fans στιγμες παθους μεταξυ House και Cuddy, ενώ στους Chameron shippers περισσοτερο τηλεοπτικο χρονο για το διδυμο Chase/Cameron. Η πρωτη υποσχεση υλοποιηθηκε με χρονικη υστερηση δυο seasons (τοση ώστε πολλοι εκ των παλαι ποτε φανατικων τηλεθεατων να μην μπορεσουν -λογω συνειδητης αποχης από το show- να παρακολουθησουν την εξελιξη της απολυαναμενομενης σχεσης House/Cuddy κατά την επερχομενη περιοδο), ενω η δευτερη κατεληξε στις Ελληνικες καλένδες με την ακομψη αποπομπη της Jennifer Morrison από την σειρα…

Εγραφα λοιπον -ως άλλος μαντης δεινων- εναμιση περιπου χρονο πριν: «Μακαρι τα πραγματα να ηταν για τον Shore τοσο απλα οσο και για τους παραγωγους της τηλεοπτικης σειρας Jericho, οι fans της οποιας εξεφρασαν τη δυσφορια τους στελνοντας τονους φιστικιων στα κεντρικα γραφεια του καναλιου… Στην περιπτωση του House τα πραγματα θα είναι πολύ πιο απλα και δραστικα- οι τηλεθεατες απλως θα σταματησουν να βλεπουν το ΗΟUSE, MD, αρνουμενοι να συμμετασχουν στην αυτοχειρία των παραγωγων του. Μια σαφεστατα αδικη και απογοητευτικη εξελιξη για τον μεγαλο Hugh Laurie, που επωμιζεται τις συνεπειες των λανθασμενων επιλογων της ιθυνόντων, αλλα και μια εξισου μεγαλη ευκαιρια για τον τεραστιο αυτόν ηθοποιο να δοκιμασει τις δυναμεις του και σε αλλους, ακομη σημαντικοτερους ρολους, που πιθανως να του χαρισουν την απολυτη καταξιωση.»

Και επανερχομαστε, μοιραια, στο -μειζονος σημασιας- δίλημμα του Hugh Laurie (μετα και την απωλεια αλλου ενός Emmy μετα από 5 υποψηφιοτητες) περι της συμμετοχης του η μη σε μια ογδοη τηλεοπτικη συνεχεια του show που τον ανεδειξε. Τι πιστευω; Οι διαβεβαιωσεις του βραβευμενου σκηνοθετη Greg Yaitanes περι ογδοου κυκλου της σειρας δεν επιδεχονται αμφισβητησης, τη στιγμη που και ο Hugh Laurie είναι πλεον από τους καλυτερα αμοιβομενους τηλεοπτικους αστερες αλλα και το καναλι που φιλοξενει επι σειρα ετων το House, ΜD δεν θα πει όχι στο σημαντικο κομματι της διαφημιστικης πιτας που του παρεχεται (δεδομενης της σταθερης προτιμησης του νεανικου κοινου στις περιπετειες του… ερωτυλου γιατρου). Τι θα ηθελα; Μα..

…θα επαναλαβω την ηδη εκπεφρασμενη θεση μου: Η σειρα που τοσο αγαπησαμε διανυει πλεον τον εβδομο χρονο ζωης της και αισιως εχει συμπληρωσει 132 ολοκληρα επεισοδια… Παρα το γεγονος ότι μοιαζει σαν να μην πέρασε μια μερα από τοτε που η νηπιαγωγος –κεντρικός χαρακτηρας του πιλοτικου επεισοδιου- κατερρευσε και χρειαστηκε επειγόντως τις γνωσεις του ιδιοφυους Dr. House, ειναι παραπανω από αυτονοητο πως η φρεσκαδα και ο ενθουσιασμος των πρωτων περιοδων εχει εκλειψει… Ποια η σταση μας από εδώ και στο εξης; Το να γυρισουμε την πλατη στη σειρα που αγαπησαμε, μενοντας με τις αναμνησεις των πρωτων περιοδων είναι μια καποια λυση. Τι εναλλακτικο μας προσφέρεται όμως αντ’ αυτης; Αν υπαρχει κατι –τηλεοπτικής φυσης- που μας ψυχαγωγει περισσοτερο από τα τερτιπια του Dr. House, αλλα και τις απαραμιλλες υποκριτικές ικανοτητες του Hugh Laurie, είναι φυσικα καλοδεχουμενο. Αν από την άλλη θεωρουμε ότι η σειρα –εστω και με την τροπη που εχει παρει- παραμενει πρωτη στις προτιμησεις μας, εχω την εντυπωση πως θα πρεπει να της δώσουμε μια -ακομη- γενναια πιστωση χρονου, γιατι, συν τοις αλλοις, θεωρουμε τους εαυτους μας τυχερους, αφου εχουμε την πολυτελεια να απολαμβανουμε σε εβδομαδιαια βαση έναν τοσο μεγαλο ηθοποιο του βεληνεκους του Hugh Laurie!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!