Review: 4x07 - Ugly

Πρώτη Μετάδοση : 13/11/2007


Δυο τινα συμβαινουν…ειτε ο πηχης ποιοτητας της σειρας εχει τεθει τοσο ψηλα ώστε μερικα επεισοδια που δεν ξεπερνούν το μεσο ορο να αποτελουν… ειδηση, ειτε αυτό το επεισοδιο ηταν οντως μετριο…Αν κρινουμε από τα σχολια των US fans της σειρας, μαλλον θα συμφωνησω με τη δευτερη αποψη.

Στο “Ugly” παρακολουθουμε υπο μορφη ντοκιμαντέρ τη πορεια ενός εφηβου -με παραμορφωση προσωπου- προς την ιαση, μεσω πολυπλοκης επεμβασης στο νοσοκομειο Princeton-Plainsboro. Όμως, λιγο πριν την αναμενομενη εγχειρηση, ο ασθενης εμφανιζει κοιλιακη μαρμαρυγη, η διαδικασια σταματαει και ο Dr. House και οι συν αυτω επιδιδονται σε μια επιπονη προσπαθεια επιλυσης του νεου ιατρικου προβληματος που προεκυψε.

Η διαφοροδιαγνωση περιλαμβανει αυξημένη ενδοκρανιακη πιεση και ενδοκαρδιτιδα με τον House να ισχυριζεται ότι ο νεαρος παρουσιαζει την συγκεκριμενη συμπτωματολογία λογω χρησης ναρκωτικων ουσιων, σε αντιθεση με τον Dr.Taub που επιμενει πεισματικα στην περιπτωση αυξημενης ενδοκρανιακης πιεσης. Όταν δε ο ασθενης κανει αιμοπτυση, στο τραπεζι πεφτει η πιθανοτητα ρινοφαρυγγικου αγγειοϊνοματος αλλα και ηπατικης ανεπαρκειας. Πλεον ο House με σιγουρια υποστηριζει ότι ο 16χρονος πασχει από Νεανικη Ιδιοπαθη Αρθρίτιδα, δινει την καταλληλη αγωγη μεχρι που ένα επιπλεον συμπτωμα τον οδηγει και παλι στην αμφιβολια…Η βεβαιοτητα της γοητευτικης γιατρου Νο. 13 ότι οι υποψιες του House δεν είναι αστηρικτες, οδηγουν στην οριστικη διαγνωση: ασθενεια Lyme.

Δυστυχως μερικες χαριτωμενες στιγμες στο επεισοδιο (όπως η απολαυστικη συζητηση House-Wilson με την παραδοχη του ιδιοφυούς γιατρου ότι δεν μπορει να αντισταθει στο γυναικειο φυλο, η αποκαλυψη της Cameron για τον ερωτα της προς αυτόν και η... ακομψη απολυση της Dr. Terzi) δεν το βοηθησαν να ξεπερασει τη μετριοτητα και μας κανει -δικαιολογημενα πιστευω- να αναπολουμε περασμενα, εξαιρετικης ποιοτητας επεισοδια, όταν το σεναριο ηταν πιο σφιχτο, ο χαρακτηρας του House καλυτερα δομημενος και η ομαδα του, τού προσεφερε ουσιαστικη βοηθεια.

Ελπιζουμε λοιπον σε μια καλυτερη συνεχεια. Κατι μου λεει οτι το επομενο επεισοδιο θα μας αποζημιωσει! Ιδωμεν…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!