7x03 - Unwritten


Καθως η Alice (guest star: Amy Irving), συγγραφεας δημοφιλους σειρας παιδικων βιβλιων, υποφερει από επιληπτικο επεισοδιο λιγο πριν αποπειραθεί να αυτοκτονησει, η ομαδα του Princeton Plansboro καλειται να αντιμετωπισει τα αιτια τοσο της σωματικης καταπτωσης οσο και της ψυχολογικης ασταθειας της ασθενους. Αδυνατωντας να καταληξει αρχικα σε συγκεκριμενη διαγνωση, ο House, λατρης των βιβλιων της Alice, είναι πεπεισμενος ότι το κλειδι για την αποκρυπτογραφηση της μυστηριωδους ασθενειας της συγγραφεως βρισκεται στις σελιδες του τελευταιου της μυθιστορήματος. Εν τω μεταξυ συναρπαστικο αποδεικνυεται το διπλο ραντεβου Cuddy/House και Wilson/Sam (guest star: Cynthia Watros), στη συνεχιζομενη προσπαθεια του πανουργου γιατρου και της προισταμενης του να αποδειξουν ότι η σεχεση τους μπορει τελικα να ευδοκιμησει!

Πρωτη μεταδοση: 04/10/2010
Comments: Ενα εξαιρετικα προσεγμενο σεναριο, μια σημαντικη ερμηνευτικη καταθεση απο την Amy Irwing (POTW) -που ενσαρκωσε ιδιαιτερα πειστικα την συγγραφεα που αναζητα απελπισμενα τη λυτρωση- αλλα και ενας ακρως ενδιαφερων ιατρικος γριφος (με σημαντικο βαθμο δυσκολιας, αφου η ορθη διαγνωση παρεμποδιζεται διαρκως από την απροθυμια της ασθενους να συνεργαστει- κατι που αναποφευκτα ιντριγκαρει τον πανουργο γιατρο) αποτελουν τα βασικα συστατικα του 135ου επεισοδιου του House. Αν μαλιστα στα παραπανω συνυπολογισουμε την απολαυστικη αλληλεπιδραση House/Cuddy, με την αγωνια του πρωτου για το κατά ποσο οι δυο χαρακτηρες είναι δυνατον να συνυπάρξουν αρμονικα σε μεσο-μακροπροθεσμη βαση να ειναι κατι παραπανω από εκδηλη, οδηγουμαστε στο εξης ασφαλες συμπερασμα: το δημοφιλες medical drama –ακομη και στην εβδομη season του- είναι τελικα πολύ ποιοτικο για να σβηστει από τον τηλεοπτικο χαρτη!
Highlights: “I like being with you. You make me better... Hopefully, I make you better... What we have is... uncommon. And I' ve never been happier!” (Dr. Cuddy προς Dr. House)
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 8,5/10

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!