Review: 5x06 - Joy


H τελευταια σκηνη του εκτου επεισοδιου του τρεχοντος κυκλου, θα μεινει για πολύ καιρο χαραγμενη στη μνήμη των τηλεθεατων. Οι απανταχου σκληροπυρηνικοι fans του διδυμου Huddy (House/Cuddy) εγιναν κοινωνοι ενος μνημειωδους –για το show- φιλιου μεταξυ των πρωταγωνιστικων χαρακτηρων, ενώ ταυτόχρονα ειχαν τη μοναδικη ευκαιρια να παρακολουθησουν δυο –κατά γενικη ομολογια- εξοχους ηθοποιους σε ένα ερμηνευτικο ρεσιταλ, που οφειλει να αποτελεσει πολυτιμο σεμιναριακο υλικο στο μελλον.

Θα κομιζα γλαυκα εις Αθηνας αν ελεγα ότι η Lisa Edelstein –αποφοιτη του Τisch School of the Arts- είναι εξαιρετικη ηθοποιος. Παρ’ όλα αυτά στο συγκεκριμενο επεισοδιο, κανοντας μια αληθινη καταθεση ψυχης υποδυομενη τη γυναικα που χανει την τελευταια της –ισως- ευκαιρια να βιωσει το μοναδικο αισθημα της μητροτητας και εχοντας εξαντλησει κάθε άλλο μεσο, θεωρω ότι συνεβαλε τα μεγιστα στο να αποφευχθει να αποδειχθει η επιλογη της στιγμης του φιλιου ατοπη, αφου το τελευταιο ελαβε χωρα υπο ιδιαζουσες συνθηκες. Γιατι…

…οσοι περιμεναν ότι η μετουσιωση του υφερποντος ερωτισμου μεταξυ των δυο θρυλικων –πλεον- τηλεοπτικων προσωπων θα λαβει χωρα υπο το φως των κεριων και σε ένα ειδυλλιακό περιβαλλον, μαλλον παρακολουθουσαν άλλο show. Ο Dr. House (που εχει αναγκασει τους κριτικους να χρησιμοποιησουν λεξικο ώστε να αποδωσουν επιτυχημενα τους επιθετικους προσδιορισμους που αρμοζουν στον πολυδιαστατο χαρακτηρα του) είναι –κατά βαθος- βαθια ανθρωπινος. Κοινωνικα αδεξιος ισως, αλλα ανθρωπινος.

Όταν δε διαπιστωνει ότι ένα από τα πιο προσφιλη του προσωπα –η γυναικα που τον θαυμαζει οσο κανεις για τα μοναδικα επιστημονικα του προσοντα και τον εχει βοηθησει ουσιαστικα απειρες φορες- διανυει τις δραματικοτερες ωρες της ζωης της, και νιωθοντας εξαιρετικα αβολα βλεποντας την να καταρρέει, συμπασχει με τον δικο του, μοναδικο τροπο. Δεν την αγκαλιαζει, δεν προσπαθει να την παρηγορησει -αναλογες ενεργειες αλλωστε απεχουν παρασαγγας από το δικο του ιδιορρυθμο modus operandi- αλλα τη φιλαει περιπαθως, εκφραζοντας κατ’ αυτόν τον –φαινομενικα παραδοξο- τροπο τη δικη του οδυνη. Το γεγονος και μονο ότι η πληγωμενη Cuddy ανταποκρινεται, αποδεικνύει περιτρανα ότι ο πολυμηχανος γιατρος πετυχε τον στοχο του, να την ανακουφίσει εστω και προσωρινα από τον αφατο πονο της… Χιλια, λοιπον, μπραβο στο σεναριογραφο του “Joy” (David Hoselton) για την εξοχη συγγραφικη του καταθεση.

Πρωτη μεταδοση: 28/10/2008 
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10 
Highlight: Η μοναδικη σκηνη του φιλιου House/Cuddy

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!