Review: 4x01 - Alone

Πρώτη Μετάδοση : 25/9/2007


O Dr. House μετα την απολυση/παραιτηση ολων των μελων της ομαδας του καλειται στο πρωτο επεισοδιο της τεταρτης περιοδου να αναλαβει μια εξαιρετικα δυσκολη–όπως εκ των πραγματων αποδεικνυεται- ιατρικη υποθεση.

Μονος του πλεον -παρα τις πιεσεις της προισταμενης του Dr. Cuddy να βρει επειγοντως νεα ομαδα- εφαρμοζει κάθε δυνατη ανορθοδοξη μεθοδο που μπορει να σκαρφιστει (χρηζει μεχρι και εναν συντηρητη του νοσοκομειου βοηθο του και τον συμβουλευεται για την υποθεση!), προκειμενου να αποδειξει πως μπορει να τα καταφερει και χωρις βοηθεια.

H Megan, επιζήσασα από ένα τρομακτικο εργασιακο ατυχημα που παραμορφωνει το προσωπο της και την καθιστα προσωρινα ανικανη να μιλησει, μετα από 2 μερες νοσηλειας της εμφανιζει μια σειρα από εντονα συμπτωματα που σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να εξηγηθουν με βαση το προηγουμενο ιατρικο ιστορικο της. Οι συγγενεις της αναυδοι παρακολουθουν τον ιδιοφυη γιατρο να τα επιλυει ενα-ένα, αρνουμενος να δεχτει τις εντονες διαμαρτυριες τους να σταματήσει τους πειραματισμους. Αδυνατουν να πιστεψουν ότι όλα οσα ο γιατρος αναφερει για το παρελθον της κορης τους βασει ευρηματων (ψυχιατρικη παρακολουθηση, αλκοολισμος, υποβολη σε εκτρωση) και στα οποία στηριζεται για να ανακαλυψει από τι αυτή τελικα πασχει, είναι δυνατον να σκιαγραφουν το προφιλ ενός τοσο κοντινου τους και φυσικα γνωριμου προσωπου.

Αποδεικνύεται εκ των υστερων ότι λογω της εντονης παραμορφωσης του προσωπου της ασθενους, οι συγγενεις κατά λαθος αναγνωρισαν ως Megan μια γυναικα συναδελφο της που βρεθηκε στον ιδιο τομεα με αυτην κατά την εκρηξη. Δυστυχως η πραγματικη Megan ειχε ηδη ανασυρθει εδώ και μερες νεκρη από τα ερείπια.

Ο House πλεον βρισκεται αντιμετωπος με την πραγματικοτητα. Συναισθανομενος ότι στην περιπτωση που ειχε ομαδα να τον βοηθησει η υποθεση θα ειχε κλεισει πολύ πιο συντομα και ανωδυνα, υποχρεωνεται εκ των πραγματων να προχωρησει στην προσληψη νεου επιστημονικου προσωπικου. Μονο που η μεθοδος επιλογης που θα ακολουθησει προκειται να αποτελεσει πραγματικο μαρτυριο για τους υποψηφιους…και απολαυση για τους τηλεθεατες.

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!