Review: 5x22 - House Devided


Εσπευσμενως επιστρατευτηκε για άλλη μια φορα η χαρισματικη Ann Dudek (Amber Volakis) για να σωσει το παιχνιδι, εστω και στις καθυστερησεις! Μετα το ανεπαναληπτο, αξεχαστο φιναλε της προηγουμενης περιοδου και με μια συγκλονιστικη ερμηνεια, η Anne δινει το φιλι της ζωης στην εσχατως παραπαιουσα σειρα, αναπτερώνει το ηθικο των fans και προσφερει την ευκαιρια στον Hugh Laurie για ένα ακομη ερμηνευτικο ρεσιταλ, δεδομενου οτι η χημεια μεταξυ τους είναι –διαπιστωμενα πλεον- οφθαλμοφανης!

Ο πανουργος γιατρος βρισκεται για πρωτη φορα ισως σε τοσο δεινη θεση. Ό,τι δεν καταφεραν ολο αυτό το διαστημα η καταχρηση ουσιων, το βεβαρημενο ιατρικο -και όχι μονο- ιστορικο του, αλλα και τα αλλεπαλληλα, ποικιλομορφα χτυπηματα της μοιρας καθ’ ολη τη διαρκεια της τρυκιμιωδους ζωης του, μπορεσε να το πετυχει ο αδοκητος χαμος του στενου συνεργατη και υφισταμενου του, αφου όλα τα προαναφερθεντα ειχαν αναμφισβήτητα αθροιστικη επιδραση στην ψυχικη του ισορροπια. «Δεν εχω κοιμηθει από τοτε που πεθανε ο Kutner», ομολογει ο Dr. House, ανησυχωντας εμφανως για την εκταση της βλαβης που πιθανως εχει υποστει και η οποια μπορει να πληξει ανεπανορθωτα την επιστημονικη του αρτιοτητα. Η Amber, ως ιδιοτυπη φωνη της -κατά τα φαινομενα- ενοχης συνειδησης του και με μια κλιμακουμενη παρουσια, απειλει να δωσει τη χαριστικη βολη στον εξουθενωμένο γιατρο, που θεωρει τον εαυτο του ηθικο αυτουργο του τραγικου θανατου της πρωην υφισταμενης του- γεγονος που ειχε ως συνεπεια -συν τοις αλλοις- την προσωρινη ρηξη του με τον ανεξικακο φιλο του, Dr. Wilson.

Η αδιαληπτη σκοτεινη παρουσια της Amber τεινει να μετατρεψει το medical drama σε πρωτης ταξεως thriller, καθως ο απελπισμενος Dr. House συνειδητοποιει εντρομος πως ουτε με την μερικη αναπληρωση του χαμενου του υπνου καταφερνει να απαλλαγει από τις ψευδαισθησεις, που τεινουν να καταστρατηγησουν πληρως την πραγματικοτητα και να τον καταστησουν ερμαιο των λανθασμενων υποδειξεων μιας επιπλαστης περσονας, που δεν δισταζει να τον οδηγησει σε επικινδυνες ατραπους.

Ο ιδιοφυης γιατρος, εχοντας αρχισει πλεον να χανει την πιστη του σε ο,τι πολυτιμοτερο εχει, τις ικανοτητες του, και να αμφισβητει την ιδια του τη δυνατοτητα να λαμβανει ζωτικης σημασιας αποφασεις, για πρωτη φορα στα χρονικα λιποψυχει μπροστα στην πιθανοτητα μια λανθασμενη -ισως- διάγνωσή του να στοιχίσει τη ζωη σε ασθενη και αναθετει το βαρος της ευθυνης στην ομαδα του. Και τοτε, μοιραια, αντιλαμβανεται ότι πρεπει να απαλλαγει οριστικα από την "Amber" πριν είναι πολύ αργα. Ο House βρισκεται –και μαζι και το show- στο πιο κρισιμο χρονικα σημειο: θα μπορεσει να κανει το μεγαλο comeback ή θα βυθιστει στην αυτολυπηση, καθως θα βλεπει το μυαλο του –αυτό ακριβως που τον ανεδειξε και τον καταξιωσε επιστημονικα- να τον παρασυρει στο ερεβος της οριστικης ανυπαρξιας;

Πρωτη μεταδοση: 27/04/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10
Highlights: Το… φλεγομενο πτωμα στο νεκροτομειο

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!