Review: 4x05 - Mirror, Mirror

Πρώτη Μετάδοση : 30/10/2007


Με μια λεξη: διασκεδαστικο!

Το τελευταιο επεισοδιο ηταν, όπως και να το κανουμε, απολαυστικο: Ενας House σε τρελα κεφια, μια ευκαιρια για μια βαθυτερη αναλυση των χαρακτηρων-υποψηφιων για τις πολυποθητες θεσεις στην νεα ιατρικη ομαδα του House, ενας Foreman μετανοημενος απ’ ολες τις πλευρες για το …απονενοημενο διαβημα να απομακρυνθει από τον μεντορα του και …αμιμητες ατακες από ολες τις πλευρες.

Ανδρας αγνωστου ταυτοτητας εισαγεται στο νοσοκομειο με σοβαροτατα αναπνευστικα προβληματα, αφου προηγουμενως ειχε ληστευθει στον δρομο από ομαδα ανηλικων. Το μενου της διαφοροδιαγνωσης είναι για μια ακομη φορα κατι παραπανω από πλουσιο: ασθμα, τροφικη αλλεργια, πνευμονικη εμβολη, λαρυγγοσπασμος, διαχωριστικο ανευρισμα αορτης για να καταληξουν στο ότι ο περι ου ο λογος ατυχος ασθενης πασχει από το περιφημο (αλλα αγνωστο στους πραγματικους ιατρικους κυκλους) Giovannini’s Mirror Syndrome, συμφωνα με το οποιο ο πασχων από απώλεια μνημης μιμειται το εκαστοτε ατομο στο οποιο ερχεται σε επαφη. Μονο που ο ατυχος φιλος μας προχωραει ένα βημα παραπανω: μπαινει στα ενδοτερα του ψυχισμου του προσωπου το οποιο συναναστρέφεται- ένα σεναριακο εφευρημα για να ανακαλυψουμε τις πιο κρυφες σκεψεις των βασικων πρωταγωνιστων της σειρας!

Τελικα αποδεικνυεται (μετα από μια εξαιρετικη επινοηση του House), πως ο ασθενης υποφερει λογω του επαγγέλματος του (αντιπροσωπος ειδων φαρμας) από μολυνση Eperythrozoon (που δημιουργειται από περιττωματα χοιρων).

Μεχρι βεβαια να φτασουμε στη λυση του ιατρικου μυστηριου, ο Hugh Laurie βρισκει για μια άλλη φορα ευκαιρια για να επιδειξει της εξαιρετικες ικανοτητες του στην ηθοποιία, ο House να βγαλει τα απωθημενα του στον ατυχο Foreman που δινει γη και υδωρ για να επιστρεψει στη θεση του συναισθανομενος το σφαλμα του και το αποκορυφωμα: Ο House αυτην τη φορα προκρινει ολους τους υποψηφιους στην επομενη φαση! Ο λογος προφανης: μοιραζεται τα κερδη με τον Dr. Chase από το ιδιοτυπο στοιχημα που εχει στησει ο τελευταιος μεσα στο νοσοκομειο με τη συμμετοχη ολων σχεδον των εργαζομενων. Το ερωτημα για να πονταρει κανεις απλουστατο για τα δεδομενα της σειρας: «ποιος είναι ο επομενος που θα απολυσει ο Ηοuse;».

Το μονο μειον; Συνεχιζω να πιστευω πως η επιλογη του καστ των υποψηφιων συνεργατων είναι ατυχης: αχρωμοι, αοσμοι και ανευροι με εξαιρεση φυσικα το Νο.13, κατά κοσμον Olivia Wilde, που περα από τα εμφανη προσοντα της, ανταπεξερχεται στις απαιτησεις του ρολου της με ανεση και μαεστρια. H αδυναμια που της εχει ο House είναι προφανης- και σιγουρα όχι για την ιατρικη της καταρτηση και μονο!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!