Review 5x20 - Simple Explanation


Θρηνος ανα την υφηλιο από τον αδοκητο χαμο του γιατρου Dr. Lawrence Kutner, καθως ο τελευταιος προεβη σε απονενοημενο διαβημα μολις στα 33 του χρονια, αφηνοντας πισω απαρηγόρητους τοσο τους θετους του γονεις, οσο και τους καλους συναδελφους του στην κλινικη Princeton-Plainsboro. “Ηταν ενας ακουραστος, πολλα υποσχομενος νεος ιατρος με εξαιρετικο χαρακτηρα. Θα μας λειψει…», δηλωσε συντετριμμενη η διευθυντρια του προαναφερθεντος νοσοκομειου, Dr. Lisa Cuddy.

Ας ειμαστε, όμως, σοβαροι… Το πολλα υποσχομενο promo του 20ου επεισοδιου του πεμπτου κυκλου που κυριολεκτικα εκοβε την ανάσα, δεν αφηνε πολλα περιθωρια περι του αντιθετου: το “Simple Explanation” επροκειτο να αναδειχθει σε επεισοδιο της εικοσαετιας. Όμως οι Shore, Leonard Dick- σεναριογραφος (και… φυσικα ο Obama), συνεβαλαν τα μαλα ώστε το δημοφιλες medical drama να μετατραπει –προσωρινα τουλαχιστον- σε σκετο drama ή μαλλον καλυτερα σε απειρου καλλους φαρσοκωμωδία!

Μας ειχαν προετοιμασει. Καποιος, ιδιαιτερα αγαπητός(;) χαρακτηρας του HOUSE MD, θα εγκατελειπε τον ματαιο τουτο τηλεοπτικό κοσμο και φυσικα επικρατεστερος ηταν ο Kutner (αν και μονο 20 φιλοι το προεβλεψαν στο σχετικο poll), αφου η τιμητική προσφορα συνεργασιας που εγινε από τον Barack Obama προς τον Kal Penn, ηταν φύσει αδυνατο να μη γινει αποδεκτη από τον τελευταιο. Αλλωστε, η εντελως αποπροσανατολιστικη στιγμη του promo οπου ο Kutner τρεχει πανικόβλητος (σκηνη βγαλμενη από το “The Softer Side” και όχι από το “Simple Explanation”), απλως επιβεβαιωνε τις υποψίες μας… Τι απεμενε; Μια ρεαλιστική προσεγγιση του χαμου του Kutner, δοσμενη με τροπο αληθοφανη, που να δικαιολογει πειστικα και χωρις βερμπαλισμους την απωλεια του χαρακτηρα!

Αντ’ αυτου; Ο πιο αστειος τυπος του νοσοκομειου που δεν διασταζε να κανει φαρσες ακομη και στον προισταμενο του, βρεθηκε με μια σφαιρα στο κεφαλι από τους συναδελφους του, που, ολως τυχαιως, δεν ειχαν την παραμικρη ενδειξη για το τι επρόκειτο να συμβει. Φυσικα και ο Kutner δεν ειχε ουσιαστικο λογο να αυτοκτονησει (οι κατηγοριες του House προς τους θετους γονεις του υφισταμενου του ηταν παιδαριωδεις) και στην περιπτωση που προεβαινε σε μια τετοια ενεργεια σιγουρα δεν θα επελεγε πιστολι (ας αφησουμε τετοια… τιμη μονο σε τηλεοπτικους χαρακτηρες εξοικιωμενους με τα οπλα). H κωμικοτραγικη δε ανακοινωση της FOX με την σχετικη νεκρολογια, αλλα και η σελιδα που ανοιχτηκε για να εκφρασουμε τα… συλλυπητήρια μας, αποτελεσε το κερασακι στην τουρτα και μας εφερε αναποφευκτα στο μυαλο (σε πληρη αντιδιαστολη) το τελευταιο διπλο επεισοδιο της τελευταιας season, που πραγματευτηκε το θανατο ενός ακομη χαρακτηρα, με τροπο, ομως, που αποτελεσε σεμιναριακο υλικο.

Μου προκαλεσε δε δυσαρεστη εκπληξη το γεγονος ότι επελεγη αβασανιστα ο συγκεκριμενος βιαιος τροπος απωλειας του Kutner, παρα το γεγονος ότι το show απευθυνεται και σε ανηλικα ατομα- πολλω δε μαλλον οταν οι διαδικτυακες αυτοκτονιες αποτελουν τη νεα μαστιγα της εποχης μας. Γιατι, ας μην ξεχναμε, η αυτοκτονια δεν αποτελει λυση, αλλα ένα αδιεξοδο χωρις πισωγυρισμα…

Tα θερμα μας συλλυπητήρια κ. Shore…

Πρωτη μεταδοση: 06/04/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 1/10
Highlights: Η εξαιρετικη ερμηνεια του Meat Loaf

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!

Blog Archive