Review: 4x12 - Don’t Ever Change

Πρώτη Μετάδοση : 5/2/2008


Μιας και –εκτος, φυσικα, καποιου ευχαριστου απροοπτου- το 12ο επεισόδιο λογω της γνωστης απεργιας των σεναριογραφων δειχνει να είναι και το τελευταιο της τεταρτης περιοδου- θα προτιμησω να μεινω με τις…αναμνησεις του προηγουμενου (που κατά πολλους ηταν το καλυτερο και των τεσσαρων κυκλων), κανοντας απλως τη διαπιστωση ότι το «Don’t Ever Change” ηταν άλλο ένα απλα χαριτωμενο επεισοδιο που δεν ξεπερασε τον συνολικο μεσο ορο…

Για μια ακομη φορα ο Dr. House –θεραπευοντας Εβραια ασθενη που επασχε από νεφροπτωση, κατι που εντοπιστηκε με υπερβολικη καθυστερηση, δεδομενου ότι ο γιατρος μας εχει την ειδικοτητα του νεφρολογου- ασχοληθηκε με το προσφιλες του θεμα, τη θρησκεια, αλλα…και με το να χωνει την μυτη του στην προσωπικη ζωη των αλλων. Παρα τις απελπιδες προσπάθειές του να συνετισει τον Dr. Wilson, ώστε να αποφυγει την παγιδα να συνεχισει να σχετιζεται με την …θηλυκή έκδοσή του ( Αμπερ), διαπιστωνει εν τελει πως κατι τετοιο είναι αδυνατο- τουλαχιστον παρηγορειται από το γεγονος ότι αυτή δεν εμφανιζεται πλεον ως ατομιστρια και ικανη να πατησει επι πτωματων προκειμενου να επιτυχει τον στοχο της. Οι ανθρωποι τελικα αλλαζουν; Μπορει και ναι, μπορει και όχι.

Η δε ανεπανάληπτη ατακα του House προς τον Wilson “My God, you ’ve been sleeping with me!”, μαρτυρα το γιατι ο συμπαθης ογκολογος ανεχεται αγόγγυστα τοσον καιρο το στριφνο χαρακτηρα του φιλου του, που ωρες ωρες του κανει ενσυνειδητα το βιο-αβιωτο: προφανως εχει την ταση να προσκολλάται σε δυναμικους και αυταρχικους –ενιοτε- χαρακτηρες!

Η διαπιστωση δε ότι η γιατρος No. 13 είναι αμφισεξουαλικη –κατι που δεν μας εξεπληξε και τοσο, δεδομενου αναλογου ρολου της Olivia Wilde και στο O.C. (οπως χαρακτηριστικα ανεφερε ο φιλος AnimeGR)- αποτελεσε βουτυρο στο ψωμι του…παμπονηρου γιατρου και μια καλη αφορμη να ξεκινησει τα καυστικα του υπονοουμενα όπως το περιφημο «Το κάνεις και από τις δύο μεριές, έτσι;», αναφερομενος πρωταρχικα στους τροπους διενεργειας ενος υπερηχογραφηματος, αλλα φυσικα υπονοωντας τον ερωτικο προσανατολισμο της γοητευτικης βοηθου του…Λετε να τον ενεπνευσε και το χαρακτηριστικο αυτό βιντεακι; Διολου απιθανο, για τον πολυσυνθετο χαρακτηρα του πολυμηχανου γιατρου!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!