Review: 4x11 - Frozen

Πρώτη Μετάδοση : 3/2/2008


Αποθεωση! Αυτο το επεισοδιο θα μεινει για πολυν καιρο στη μνημη των fans της σειρας, καθως εμπεριειχε πολλα και πολυποικιλα εκλεκτα συστατικα, ακριβως αυτά που ειχα προαναφερει σε προηγουμενο post μου, η ελλειψη των οποιων στο πρωτο μισο της περιοδου λιγο ελειψε να δυναμιτισει το ολο εγχειρημα!

Έγραφα λοιπον: «η δημοφιλης σειρα μετατραπηκε από medical drama με στοιχεια comedy στο αντιστροφο, εστιαζομενη κυριως στο κομματι τής soap opera και καταστρεφοντας ταυτοχρονα την επιτυχημενη συνταγη των προηγουμενων κυκλων: σφιχτο σεναριο, ενδιαφεροντες ιατρικοι γριφοι, απολαυστικη αλληλεπίδραση του πρωταγωνιστικου team και του Dr. House και ενας αριστοτεχνικα δομημενος χαρακτηρας του ιδιοφυούς γιατρου, με την ιατρικη του ομαδα να προσφερει ουσιαστικη βοηθεια στις κρισιμες στιγμες». Οι σεναριογραφοι, προφανως πιανοντας τον σφιγμο του κοινου, εκαναν τελικα το αυτονοητο- επανεφεραν το show στους παλιους καλους ρυθμους του!

Αποτελεσμα; Εκτοξευση της τηλεθεασης στις ΗΠΑ- 29 (!) εκατομμυρια τηλεθεατες απολαυσαν τον Dr. House την περασμένη Κυριακη (αφου, συν τοις αλλοις το συγκεκριμενο επισοδιο ακολουθησε την προβολη του Super Bowl XLII)- και εξαιρετικη υποδοχη από τους Ελληνες φιλους της σειρας, που υποκλιθηκαμε στο ρεσιταλ ηθοποιίας από τον Hough Laurie, o οποιος εδρασε συνεπικουρουμενος από μια εξισου μοναδικη Mira Sorvino.

Στο «Frozen», για πρωτη φορα εως τωρα παρατηρουμε τον House να δενεται συναισθηματικα με ασθενη του (η θεματολογια του παραπεμπει σε ένα πραγματικο γεγονος, εκεινο της Dr. Jerri Nielsen), οι στιγμες μεταξυ εκεινου και του Wilson απολαυστικες, το αστειο του House περι «Τριτης» -ημερα που προβάλλεται η σειρα- εξισου επιτυχημενο και με το δεσμο του Wilson με την Amber να αποτελει το κερασακι στην τουρτα! Συμπτωση που στο επεισοδιο αυτό τα μελη της νεας ομαδας ηταν απασχολημενα σε μια σεναριακη υποπλοκη, αφηνοντας το πεδιο ανοιχτο στο House; Μαλλον όχι…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!