Review: 4x14 - Living the Dream

Πρώτη Μετάδοση : 5/5/2008


Σε τι θα προεβαινε ενας γιατρος που… σεβεται τον εαυτο του, τηρει απαρέγκλιτα τον ορκο του Ιπποκράτη και –φυσικα- λατρευει τις medical soap operas, όταν θα υποπτευοταν ότι η ζωη του αγαπημενου του τηλεοπτικου ειδωλου κρεμεται από μια κλωστη; Μα, αυτό ακριβως που με μαεστρια αποτολμησε ο Dr. House: την κινηματογραφικου τυπου απαγωγη του αστερα, υποδυομενος τον οδηγο λιμουζινας!

Ο Gregory House σπανιως συγκινειται…Όμως τα ματια του υγραινονται κάθε φορα που παρακολουθει ευλαβικά τα επεισοδια της πολυταραχης ζωης του τηλεοπτικου γιατρου που υποδυεται ο Evan Greer, ο οποιος και αποτελει το κεντρικο προσωπο του νεου ιατρικου γριφου, μετα την προαναφερθεισα περιπετειωδη μεταφορα του στο νοσοκομειο. Η υγεια του τελευταιου εμφανιζει ραγδαια επιδεινωση λιγο μετα τη μαγνητικη τομογραφια στην oποια ακουσιως υποβληθηκε από τον Dr. House, συνεπως η –επισημη αυτή τη φορα- εισαγωγη του στο Princeton-Plainsboro αποτελει μονόδρομο.

Το μενου της διαφοροδιαγνωσης περιλαμβανει ελλειψη βιταμινων, εκθεση σε τοξικους παραγοντες και αθηροσκληρωση, ενώ η πιθανοτητα προβληματος στο νευρο του ποδιου του ηθοποιου καταρριπτεται μετα την εκτελεση του απαραιτητου ηλεκτρομυογραφηματος. Από επιτοπια ερευνα στα πλατό της σαπουνοπερας και συζητηση με την συμπρωταγωνίστρια του Evan, ο ιδιοφυης γιατρος υποπτευεται ότι ο τηλεοπτικος ...συναδελφος του εμφανιζει στυτικη δυσλειτουργια λογω της δηλητηρίασης από πυριδοξίνη και της συναπακολουθης δυσλειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος από υπερκαταναλωση ηλιοσπορων (με τη …μικρη λεπτομερεια ότι κανονικα θα επρεπε να καταναλωνει ημερησιως τουλαχιστον 56 κιλα σπορων ώστε η προσληψη Β6 να καταστει τοξικη!)

Καθως ο ατυχος ηθοποιος υποβάλλεται σε μια ακομη εξεταση, εμφανιζει ταχυκαρδια στα ορια της ανακοπης και η ομαδα προσανατολιζεται πλεον προς την πιθανοτητα παρανεοπλαστικου συνδρομου, της αυτοανοσης ασθενειας Graves και σηψης με την τελευταια να είναι και η επικρατεσερη εκδοχη καθως ο Evan εμφανιζει υψηλοτατο πυρετο και ντελιριο. Όμως, ο House δεν εχει πει την τελευταια του λεξη: σταματαει την αγωγη με αντιβιοτικά ευρεως φασματος και την αντικαθιστα με στεροειδη, με κινδυνο το θανατο του ασθενους, στην περιπτωση που εχει κανει λαθος. Ο λογος; Πιστευει πως το ειδωλο του υποφερει λογω αλλεργικής αγγειίτιδας- και εχει δικιο μονο που ο αλλεργικος παραγοντας δεν ηταν τελικα τα χρυσανθεμα στο καμαρινι του, αλλα η καθημερινη ληψη κινινου αναμεμιγμενο με τονικ για τις αναγκες του ρολου του…

Και σαν να μην εφταναν όλα αυτά, το πρωτο καυγαδακι του…Wilber (διδυμου Wilson-Amber) αποτελει γεγονος με αφορμη την αγορα ενός…στρωματος και με βαθυτερη αιτια την αποπειρα της Αmber να οδηγησει το συντροφο της στον σταδιακο απογαλακτισμό του, η Cuddy σαν υπνωτισμενη (η μηπως ερωτευμενη;) και με αφορμη την ετησια επιθεωρηση του νοσοκομειου, ικανοποιει κάθε καπριτσιο του κυνικου γιατρου, ενώ, εστω και προσωρινα, στο παιχνιδι ξαναμπαινει η Cameron, θυμιζοντας μας παλιες καλες στιγμες.

Εν κατακλείδι, εκτιμω ότι θα μπορουσε κανεις να παρομοιασει την εμμονη του House με τον Brock με εκεινη των απανταχου fans της σειρας με τον γιατρο-Sherlock Holmes, αφου ριχνοντας μια ματια στα σχετικα fora διαπιστωνουμε ότι πολλοι αντιμετωπιζουν την τηλεοπτικη persona που ενσαρκωνει o Hugh Laurie σαν να είναι υπαρκτη! Ο τελευταιος δε εχει καταφερει το ακατορθωτο: παρα το γεγονος οτι το show διανυει ηδη τον τεταρτο κυκλο του και η τελικη επιλογη του νεου cast που τον πλαισιωνει χαρακτηριζεται ως ατυχης (σε συνδυασμό με την αναποφευκτη υποβαθμιση του ρολου των Cameron/Chase και τις πολλες σεναρικες ακροβασιες), συνεχιζει να μαγνητιζει το κοινο με τις απραμιλλες υποκριτικες του δυνατοτητες. Ποιος, αληθεια, θα μπορουσε να καταφερει κατι παρομοιο;

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!