Review: 5x19 - Locked In


H δυστροπη persona του κυνικου γιατρου Gregory House δεν εγινε τυχαια τοσο αγαπητη από το τηλεοπτικό κοινο. Το ξεχωριστο πρωταγωνιστικο team, η επιλεκτη συγγραφικη ομαδα, το αψογο σκηνοθετικα αποτελεσμα και φυσικα ο μοναδικος Hugh Laurie, αποτελουν ασφαλως τα βασικα συστατικα της επιτυχιας του HOUSE, MD. Είναι όμως τα μονα; Οι δημιουργοί της σειράς, μεσω του “cantankerous” τηλεοπτικου γιατρου, καταφερουν μια δυνατη γροθια στο κατεστημενο ολων εκεινων των ιατρων που αντιμετωπιζουν τον ασθενη που εχουν απεναντι τους ως ένα ακομη απλο περιστατικο και όχι ως έναν ανθρωπο, η ποιοτητα της μετεπειτα ζωης του οποιου βασιζεται αποκλειστικα και μονο στη σωστη ιατρικη προσεγγιση της καταστασης του.

Ο τηλεοπτικος Dr. House ερχεται για να στοιχειωσει τα ονειρα ολων εκεινων των γιατρων που επελεξαν το ύψιστο αυτό λειτουργημα ως μέσο πλουτισμου και επιδειξης, των γιατρων που ανερυθριαστα προβαινουν σε μοιραια λαθη λογω της υπερβολικης τους αυτοπεποιθησης, όπως και όλων εκεινων που διεκδικουν το επιστημονικο αλαθητο, χωρις να εχουν την παραμικρη συναισθηση της ελλιπους γνωσης που διαθετουν ως προς το αντικειμενο τους. Ο Dr. House δεν επελεξε το συγκεκριμένο λειτουργημα για να «κοιμαται ησυχος τα βραδια», δεν ζει σε πολυτελεις μεζονετες απολαμβανοντας όλα αυτά τα υλικα αγαθα που θα μπορουσε καλλιστα να αποκομιζει χαρη στην εξαιρετικη επιστημονικη του αρτιοτητα αλλα και τη σπάνια οξυδερκεια του, παρα σκυβει ευλαβικα στο προσκεφαλο του κάθε ασθενους ακολουθωντας μια καθαρα ολιστικη προσεγγιση και δίνοντας καθημερινή μαχη με το θανατο από το δικο του, ιδιοτυπο μετεριζι.

Μοραια ο τηλεθεατης, εχοντας πολλες φορες πικραν πειρα από την επαφη του με γιατρους οι πρακτικες των οποιων απεχουν παρασάγγας από την επιβεβλημενη διακονια των ιπποκρατικων αξιων, δεν μπορει παρα να ενθουσιαζεται παρακολουθωντας μια μοναδικη ιατρικη ιδιοφυια να κονιορτοποιει τις λαθος διαγνωσεις αδαων, φανφαρονων και ελλιπώς καταρτισμενων γιατρων, νικωντας ουσιαστικα, ετσι, την κάθε μορφης επιστημονικη αλαζονια. Τι και αν ο Dr. House ξεπηδαει –δυστυχως- μονο μεσα από τις οθονες μας; Εμεις, χαρη σ’ αυτόν, μπορουμε να ελπιζουμε ότι οι καθε λογης “Dr. Idiots” οσο πανε θα λιγοστευουν…


Πρωτη μεταδοση: 30/03/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 8/10
Highlights: H θολη οραση-προαγγελος πολλων δεινων του Dr. Hause στο τελος του επεισοδιου…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!

Blog Archive