Review: 5x11 - Joy to the World

Με την Ελλαδα να βιωνει το μεγαλυτερο κυμα κοινωνικης αναταραχης της τελευταίας 35ετιας, το εντεκατο –για την τρεχουσα περιοδο- επεισόδιο του House ερχεται την καταλληλη στιγμη να μας χαρισει ένα χαμογελο και μια μικρη –εστω και προσωρινή- νοτα ξεγνοιασιάς. Το εορταστικο “Joy to the World”, προσφεροντας μας ένα απολαυστικο χαρμανι χιουμορ, ευφυολογημάτων, love story και ρομαντισμου, συνεχισε ένα αξιοσημειωτο σερι αξιολογων ιατρικων γριφων και οριστικοποιησε το μεγαλο comeback του δημοφιλους medical drama. Τολμω να πω οτι οι παραγωγοι της σειρας ετειναν επιτελους ευήκοον ους στις εκκλησεις των fans για απεγκλωβισμο του show από το προσφατο σεναριακο τελμα στο οποιο ειχε –αδικαιολογητα- περιελεθει και σε αγαστη συνεργασια με τους συγγραφεις (Peter Blake/4x01 – Alone), μετατοπισαν μαεστρικα το κεντρο βαρους του House, MD επαναφέροντάς το στις γνωστες και ακρως δοκιμασμενες ισορροπιες του.

Οι απολαυστικες σκηνες στα εξωτερικα ιατρεια –περιττο να πω ότι- εκλεψαν για άλλη μια φορα την παρασταση. Ενας House του κουτιου (με ιατρικη μπλουζα, κολλαριστό πουκαμισο και γραβατα) και προσπαθωντας να τηρησει -επιτελους- τη δεοντολογια, επιχειρει να αποτελεσει πρότυπο ιατρου με απωτερο σκοπο να κερδισει –τι άλλο;- ένα νέο στοιχημα από τον Wilson, που ισχυριζεται ότι ο ιδιοφυης φιλος του δεν προκειται ποτε να λαβει καποιο ευχαριστηριο δωρο από ασθενη λογω της brutal συμπεριφορας του. Αν και στην αρχη θα δυσκολευθει αντιμετωπιζοντας τραγελαφικα ιατρικα περιστατικα (δινοντας μια –δικαιολογημενα- θρασυτατη απαντηση σε νεαρη υποτιθεμενη παρθενα), ο πανουργος House επιτυγχανει τον στοχο του αποδιδοντας την εγκυμοσυνη σε… παρθενογενεση, καθησυχάζοντας ετσι τον απατημενο συντροφο της… βαρονης Μυνχαουζεν και γλυτωνοντας την τελευταια από δυσαρεστες καταστασεις.

Σαν να μην εφταναν όλα τα παραπανω, το συμπαν συνωμοτεί ώστε η Cuddy να κανει το ονειρο της πραγματικότητα: να υιοθετησει παιδι! Ανηλικη που ειχε ηδη εισαχθει στο PPH με θορυβωδη συμπτωματα και ειχε φερει κρυφα στον κοσμο μωρο εγκατελειποντας το, υπεστη εκλαμψια με μη αναστρέψιμες πλεον συνεπειες. Καθως κανενα ζευγαρι εκ των γονεων των ανηλικων παιδιων -που προφανως αγνοουσαν τα βασικα μετρα προφυλαξης- επιθυμεί να αναλαβει την κηδεμονία του νεογεννητου, η Cuddy λαμβανει το πιο πολυτιμο Χριστουγενιατικο δωρο της ζωης της, αφου αποφασιζει να προχωρησει σε διαδικασια υιοθεσιας. Ο House δεχεται τα ευχαριστα –για την Cuddy- νεα πεφτοντας σε βαθια περισυλλογη, αφου νιωθει προφανως απειλημενος από τα καινουρια δεδομενα στη ζωη της sexy διευθυντριας.

Στα αξιοσημειωτα, η αναφορα του Wilson σε υποτιθεμενο ανεκπληρωτο ερωτα του House προς την Irene Adler κατά το παρελθον– σαφης αναφορα στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό χαρακτηρα του εργου «Σκανδαλο στη Βοημια» (Sir Arthur Conan Doyle) και τη μοναδικη γυναικα που μπορεσε να ξεπερασει τον Sherlock Holmes σε ευφυια (για την οποια ο θρυλικος detective ετρεφε ξεχωριστα αισθηματα αποκαλωντας την τιμητικα «Η Γυναικα»). Οσο για το περιφημο ειδύλλιο Foreman/Thirteen (Foreteen) που μας προεκυψε; Μαλλον θα το υποδεχτουμε με αδιαφορια…

Πρωτη μεταδοση: 09/12/2008
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10 
Highlight: Ο House... με ιατρικη μπλουζα!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!