Review: 5x04 - Birthmarks


Ένα χορταστικο, απολαυστικο επεισοδιο βγαλμενο απο τα παλια, μας δινει την αφορμη να ξαναθυμηθουμε μερικους από τους βασικους λογους για τους οποιους αγαπησαμε τη σειρα υπομενοντας καρτερικα τις οποιες σεναριακες -και όχι μονο- ακροβασιες της τρεχουσας περιοδου! Η Doris Egan (σεναριογραφος) σε μεγαλα κεφια και παλι μετα το αξιομνημονευτο “House vs. God”, βρισκει μια εξαιρετικη αφορμη επανασυνδεσης των δυο αχωριστων –μεχρι προτινος- φιλων House και Wilson, φροντιζοντας συναμα να αξιοποιησει στο επακρο τη μοναδικη χημεια που σαφως υφισταται μεταξυ των δυο δημοφιλων ηθοποιων που ενσαρκωνουν τους αντιστοιχους χαρακτηρες.

Ο House στο “Birthmarks”… ναρκωνεται από την Dr. Cuddy και… απαγεται από τον Dr. Wilson προκειμενου να παραστει στην κηδεια του πατερα του -αλλα και να εκφωνησει τον δεοντα επικηδειο συμφωνα με την επιθυμια της μητερας του- μιας και οι σχεσεις του με τον εκλιποντα καθ’ όλη τη διαρκεια της ζωης του ηταν κατι περισσοτερο από κακες (σεναριακη αναφορα που σαφως παραπεμπει στην τεταμενη σχεση του Hugh Laurie με τη μητερα του).

Το road trip των Wilson και House αναμφισβητητα επεισοδιακο (με τον Wilson να συλλαμβανεται από την τοπικη αστυνομια εξαιτιας του ασπονδου φιλου του), αλλα και μια καλη αφορμη για τον συμπαθη ογκολογο (και για τους τηλεθεατες) να εντοπισει επιτελους τον κυριο λογο της επι σειρα ετων φαινομενικα ανεξηγητης προσκόλλησής του στον πανουργο γιατρο παρα την –ωρες ωρες- ανεκδιήγητη συμπεριφορα του τελευταιου: το απροβλεπτο του χαρακτηρα του House, η κυκλοθυμικη συμπεριφορα του, το ιδιορρυθμο χιουμορ του, η ιδιαιτεροτητα εκφρασης της ιδιοφυιας του, όλα τα βασικα συστατικα ενός μοναδικου χαρμανιου που προσφερονταν αφειδως στον συμπαθη ογκολογο από τον επιστηθιο φιλο του, ηταν εκεινα που τον εκαναν να παραβλεπει εκουσιως τις οποιες παιδιαστικες αντιδρασεις του χαρισματικου γιατρου.

Tο ιατρικο μυστηριο -ιδιαίτερα ενδιαφερον αυτη τη φορα (25χρονη κινεζα υιοθετημένη από αμερικανους γονεις εισαγεται ευσπεσμενα στο Princeton-Plainsboro εμφανιζοντας ποικιλα κλινικα συμπτωματα κλιμακούμενης εντασης) και με την τελικη εξηγηση πραγματικα απροσμενη, μπαινει αναγκαστικα σε δευτερη μοιρα καθως στο προσκηνιο τεθηκε ο τροπος επανασυνδεσης των δυο πρωταγωνιστικων χαρακτηρων. Συμπερασμα; Ποιο άλλο από εκεινο της αδήριτης αναγκης για μια αναλογη σεναριακη συνεχεια στο show χωρις ανωθεν παρεμβασεις και με κεντρικο αξονα την μελλοντικη –πλεον- επαναφορα του βασικου αρχικου cast στις επαλξεις. Ποτε δεν είναι αργα…

Πρωτη μεταδοση: 14/10/2008
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 8,5/10
Highlight: Ο υποτιθεμενος… σπαραγμος του Dr. House κατά την εκφωνηση του επικήδειου, με απωτερο σκοπο να αποσπασει δείγμα DNA από τον νεκρο πατερα του

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!