Review: 5x12 - Painless


Το δευτερο μισο της πεμπτης περιοδου ξεκιναει με μια αρνητικη εκπληξη: το δωδεκατο επεισοδιο του τρεχοντος κυκλου –και κατά γενικη ομολογια των απανταχου fans- θετει σοβαρη υποψηφιοτητα ως το πιο αδιαφορο ολων των seasons! Τα… παντα ειχε το… δύσμοιρο “Painless”: ένα αδιαφορο περιστατικο με έναν εξισου αδιαφορο POTW (Patient of the Week), μια ανιαρη υποπλοκη με κεντρικο θεμα τα… φθαρμενα υδραυλικα του κυνικου γιατρου, μια τριπλη αποπειρα αυτοκτονιας πατερα μπροστα στον ανηλικο γιο του (!) με τον τελευταιο να γινεται συνεργος (!) του πρωτου σε μια από αυτές, ενω κερασακι στην τουρτα αποτελεσε το… ψευτικο μωρο-κουκλα της Dr. Cuddy…

Οσο για τη «Δεκατρια»; Οι αμφιφυλοφιλικες/διαφυλετικες (bisexual/interracial… επι το ελληνικοτερον) σεξουαλικες της προτιμησεις αρχιζουν να αποκτουν πλεον διαστασεις ανεκδοτου και παραπεμπουν σε sites ειδικου… περιεχομενου, αν συμπεριλαβουμε δε και την σκηνη οπου ο τεχνικος του House… θωπευει τα γεννητικα του οργανα (τα... δικα του), τοτε οδηγουμαστε ασφαλως στο συμπερασμα ότι θα πρεπει να κανουμε τάχιστα delete από την προσφατη μνημη μας το τελευταιο ανεκδιήγητο επεισοδιο (το οποιο παρεμπιπτόντως αναμεναμε ασμένως εναμιση ολοκληρο μηνα…)

Με αυτά και μ’ αυτα ο ιθύνων σεναριογραφος του "Painless" «κατορθωσε» να ανακοψει ένα απιστευτο σερι εξοχων επεισοδίων του τελευταιου διαστηματος και να στοιχειωσει με τις σπαρακτικες κραυγες του ατυχου αντρα -κεντρικου χαρακτηρα του τρεχοντος περιστατικου- που υπεφερε από φριχτους πονους (καθως του διεκοπη η φραμακευτικη αγωγη σε μια προσπαθεια να διαγνωστει το προβλημα του) τις προηγουμενες προσπαθειες των συναδελφων του… Κριμα!

Κλεινω με τη διαπιστωση ότι παραδοξως όλα σχεδον τα medical dramas εμφανιζουν την διαδικασια καρδιοπνευμονικης αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ/CPR) με εντελως λανθασμενο τροπο (πχ. οι βραχίονες ΔΕΝ θα πρεπει να είναι λυγισμένοι). Τι καλυτερο λοιπον από μια επισκεψη στο site της ΠΝΟΗΣ και απο μια ματια στις αμεσες ενεργειες στις οποιες θα πρεπει να προβει καποιος σε ωρα αναγκης και σε περιπτωση που είναι μονος του.

Πρωτη μεταδοση: 19/01/2009
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 3/10
Highlight: Ο υποτιθεμενος… αυνανισμος του Ηοuse στη μπανιερα του κατά την εναρξη του επεισοδιου

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!