Review: 4x10 - It's A Wonderful Lie

Πρώτη Μετάδοση : 29/1/2008


Οι προσευχές μας εισακουστηκαν! Ενα επεισοδιο βγαλμενο απο τα παλια, με καλοδουλεμενο, σφιχτο σεναριο, δυνατους διαλογους, ανατροπες και φυσικα εναν ακρως ενδιαφεροντα ιατρικό γριφο. Αν προσθεσουμε δε στα προαναφερθεντα και την επιστροφη των περιστατικων στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα και τα συναρπαστικα εφε που αναπαριστουν το τι συμβαινει στο εσωτερικο του ασθενους (τα λεγομενα CGI effects), οδηγουμαστε στο σαφες συμπερασμα πως το show ξεπερασε με επιτυχια την κρισιμη καμψη του προσφατου παρελθοντος!

Τριανταπενταχρονη με ιστορικο ολικης μαστεκτομης οδηγειται στην ομαδα του House με συμπτωματα ξαφνικης παραλυσης των ανω ακρων. Η διαφοροδιαγνωση περιλαμβανει πιθανοτητα παρανεοπλαστικου συνδρομου, Συνδρομου Kearns-Sayers (σπανιας γενετικης διαταραχης), Σκλήρυνσης κατά Πλακας, αγγειακης διαταραχης και νοσου ψυχιατρικης προελευσης, χωρις όμως να αποδειχθει κατι από τα παραπανω. Όταν η Maggie εμφανιζει αποφραξη της αναπνευστικης οδου, εξεταζεται το ενδεχομενο σαρκοειδωσης, ομως οι εξετασεις προκυπτουν αρνητικες και η ατυχη γυναικα συνεχιζει να χειροτερευει δραματικα. Αποκλειοντας την περιπτωση υπαρξης TTP και νοσου Gaucher, ο House διαπιστωνει πως η τριανταπενταχρονη πασχει από θανατηφορο τυπο οστεοπετρωσης και συνεπως είναι θεμα χρονου πλεον να συμβει το μοιραιο. Όμως το επεισοδιο είναι… Χριστουγεννιατικο και σε μια ξαφνικη αναλαμπη ο ιδιοφυής γιατρος χορηγωντας στη Maggie Ρισπεριδονη (αντιψυχωσικό φάρμακο), αποδεικνυει ότι αυτή τελικως υποφερει από παρανεοπλαστικο συνδρομο, εντοπιζομενο όμως σε άλλη περιοχη του σωματος από εκεινη του μαστου- μια κατασταση ευκολα ιασιμη (στο show, αλλα δυστυχως όχι και στην πραγματικοτητα…)

Και ενώ διαδραματιζονταν τα παραπανω, ο Ηouse δεν εχασε ευκαιρια να αστειευτει με τους νεους του βοηθους, προτεινοντας τους να παιξουν το παιχνιδι του Secret Santa, συμφωνα με το οποιο οι συμμετεχοντες καλουνται να ανταλλαξουν δωρα, χωρις ο παραληπτης του δωρου να ξερει ποιος το αγορασε. Ολως…τυχαιως ο House δεχεται δωρακια απ’ ολους, αφου κατά την κληρωση των ονοματων εβαλε το δικο του σε ολους τους λαχνους!

Και σαν να μην εφταναν όλα αυτά, ο γιατρος αντιμετωπιζει στα εξωτερικα ιατρεία περιστατικο ασθενους που διαμαρτυρεται για δερματολογικο προβλημα , που συνηθως προκαλειται απο επαφη με ζωο. Το…πονηρο μυαλο του House κανει το λογικο αλμα ότι η γυναικα εμφανιζει τα συμπτωματα μετα από σεξουαλικα διαστροφικα παιχνιδια με …γαιδαρο, για να αποδειχτει στη συνεχεια ότι η ασθενης το τελευταιο διαστημα απλως συμμετειχε σε θρησκευτικές αναπαραστασεις της γεννησης του Ιησού! Το βλέμμα του Gregory, όταν τελικα διαπιστωσε το λαθος του, ανεπαναληπτο!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!