Review: 5x02 - Not Cancer

Lucas Douglas: ο ανθρωπος που μπορεσε να κανει τον Dr. House να χαμογελασει, παρα τη δυσβασταχτη μοναξια που νιωθει λογω της οικιοθελους αποχωρησης του Wilson από κοντα του.

Ο δαιμονιος ιδιωτικος detective (τον οποιο υποδυεται με μπριο και ουσια ο Michael Weston), καταφέρνει να δωσει μια διαφορετικη νοτα στο show, αφου εκτελει με χαρακτηριστικη ευκολια και χωρις τον παραμικρο ενδοιασμο κάθε εντολη του ιδιοφυους γιατρου, παρανομωντας ασυστολα και κερδιζοντας ετσι από την πρωτη στιγμη την εκτιμηση του Dr. House, αλλα και τη συμπαθεια του τηλεοπτικου κοινου! Από τη μερια του, ο Hugh Laurie δειχνει να απολαμβανει τον φρεσκο αερα σεναριακης ανανεωσης που φερνει η συμμετοχη του Michael Weston στη σειρα, αφου ο τελευταιος καταφερνει να αναδειξει εντονοτερα τα αστειρευτα κωμικα αποθεματα της υποκριτικης φαρετρας του πρωτου.

Ο Dr. House υποφερει μακρια από τον Wilson και κανει σπασμωδικες -πλην αποτυχημενες- αποπειρες να καλυψει το δυσαναπληρωτο εσωτερικο του κενο, ενώ παραλληλα, το γεγονος οτι ανακαλυπτει –μεσω του Lucas- ότι ο πρωην φιλος του διατηρει τακτικη επικοινωνια με ολους σχεδον τους πρωην συνεργατες του εκτος από τον ιδιο, τον συνθλιβει συναισθηματικα. Η υστατη προσπαθεια επαναπροσεγγισης που επιχειρει αποτυγχανει οικτρα, αφου ο παραιτηθεις ογκολογος ακροβατώντας στα ορια της αγενειας καθιστα σαφες για μια ακομη φορα στον συντετριμμένο House, πως αποτελει πλεον γι’ αυτόν persona non grata.

Τι μπορει να αλλαξει αυτην τη φαινομενικα μη αναστρέψιμη κατασταση; Μα τι άλλο από καποιο εξοχως συγκλονιστικο και δυσαρεστο γεγονος που θα βιωσει ο House και που θα ανατρεψει τα ως τωρα δεδομένα, καθιστωντας την επιστροφη του Wilson κατι παραπανω από επιβεβλημενη. Τι θα συμβει στον αντικοινωνικο, αλλα και ευαισθητο –οσο κι αν δεν θελει να το εξωτερικευει- γιατρο; Λιγη υπομονη…

ΥΓ. Θα προτιμησω να μην υπεισελθω σε λεπτομερειες ως προς το ιατρικο μυστηριο αυτου του επεισοδιου, εκεινο δηλαδη της επιχειρησης διασωσης της μοναδικης εν ζωη λήπτριας μοσχευματος αποβιώσαντος –προ πενταετιας- δωρητη οργανων σωματος, αφου οι λοιποι ληπτες εχασαν φαινομενικα ανεξηγητα τη μαχη με τον θανατο. Αν και η αρχικη ιδεα ηταν εξυπνη, η λανθασμενη εν γενει ιατρικη προσεγγιση και πρακτικη, αλλα και οι splatter σκηνες (με αποκορυφωμα εκεινη της εκρηξης των εσωτερικών οργανων πτωματος), καθιστουν τον συγκεκριμενο ιατρικο γριφο μια από τις ατυχεστερες -εως τωρα- στιγμες της σειρας. Ας προτιμήσουμε λοιπον να επικεντρωθουμε στην εξελιξη της αλληλεπιδρασης των κεντρικων προσωπων του medical drama, καθως και στην εισοδο του νεου, ενδιαφεροντος και πολλα υποσχομενου χαρακτηρα του Lucas!

Πρωτη μεταδοση: 23/9/2008

Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 7/10

Highlights: O υποτιθεμενος αποκεφαλισμος της ασθενους από τον Dr. House, οι καλτσες του Lucas

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!