Review: 4x04 - Guardian Angels

Πρώτη Μετάδοση : 23/10/2007


Μια λεξη θα συνοψιζε την αντιδραση των απανταχου fans της δημοφιλους σειρας, ετσι όπως ποικιλοτροπως εκφραστηκε στα σχετικα ανα την υφήλιο fora: Κριμα!

Αυτος που ειχε σειρα στην «ανθρωποθυσια» του House κατά την σαδιστικη προσπαθεια του να διαμορφωσει νεα ομαδα, ηταν ο αγαπημενος των τηλεθεατων, ο ¨γερο-απατεωνας¨ Bosley. Ο μονος μεταξυ των ανταγωνιστων του που ολο αυτό το διαστημα εκανε τη μια ευστοχη παρατηρηση μετα την άλλη, αποτελωντας κινητη ιατρικη εγκυκλοπαιδια αλλα και μια υπεροχη ευκαιρια να αφησει στο show το δικο του ξεχωριστο στιγμα, ο μοναδικος υποψηφιος με πραγματικα αγνα κινητρα (το παθος του για την επιστημη) και με προσωπικοτητα ικανη να δεσει άψογα με εκεινη του House, οδηγηθηκε προς την εξοδο!

Η δικαιολογια συμφωνα με τον μακιαβελικο House; Δεν ειναι εφικτο να εχει στην ομαδα του καποιον με τροπο σκεψης πανομοιοτυπο με τον δικο του. Θεμιτο εν μερει, αλλα και ποσο τιμητικο ταυτοχρονα για τον γερο-Bosley, που είναι ο μονος που αποχωρει με την αξιοπρέπεια του αθικτη, εχοντας συναμα την ευκαιρια να ζησει το ονειρο του εστω και για ένα μικρο διατημα!

Κατα τα αλλα το επεισοδιο ηταν γεματο απο …paranormal φαινομενα. Ο House αναλαμβάνει την υποθεση Ουκρανης μεταναστριας, που υποφερει από παραισθησεις και ψευδαισθησεις, αφου βλεπει και συνομιλει με ατομα που εχουν αποβιωσει εδώ και καιρο, συμπεριλαμβανομενης της μητερα της. Μεχρι να καταληξει o House και οι συν αυτω στη λυση του ιατρικου μυστηριου- δηλητηριαση απο ερυσιβωδη όλυρα (Ergotism), βέπουμε αναυδοι τον ιδιοφυή γιατρο να διατάσει εκταφη πτωματος (επιστροφη στον 19ο αιωνα!), να κακοποιει λεκτικα με απιστευτη βαναυσοτητα έναν εκ των υποψηφιων με αποτελεσμα ο τελευταιος να τον γρονθοκοπησει, και να χαρακτηριζεται ως…επικινδυνος εγωμανης από συναδελφο του.

Αν προσθεσουμε στα παραπανω και την επικειμενη επιστροφη του ασωτου Foreman, από δω και στο εξης οποιοδηποτε σεναριακο επινόημα δεν θα με εκπληξει καθολου!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!