Review: 5x01 - Dying changes Everything


O πηχης αξιολογησης της σειρας ειχε τεθει ψηλα μετα το συγκλονιστικο finale της προηγουμενης περιοδου -παρα πολύ ψηλα για την ακριβεια- με συνεπεια καθε αξιολογο επεισοδιο συγκρινομενο με το αριστουργηματικο “House’s Head” να φανταζει πλεον απλως μετριο. Παρ’ όλα αυτά, ο Dr. House επανερχεται στις οθονες μας και σαν το παλιο καλο κρασι, αφηνει για μια ακομη φορα μια μοναδικη αισθηση στον απαιτητικο τηλεοπτικο μας ουρανισκο!

Το πρωτο επεισοδιο του νεου κυκλου ξεκιναει με ένα δυνατο ιατρικο μυστηριο- η 37 χρονη Lou εισαγεται με παραισθησεις, πονους στην κοιλιακη χωρα, βραδυκαρδια και μερικη απωλεια μνημης. Η αρχικη διαγνωση (ελλειψη βιταμινης Β12), όπως και εκεινη του χοριοκαρκινωματος ανατρεπεται όταν ο Dr. House εντοπιζει περιπτωση εξωμήτριου κύησης στην ασθενη, η οποια απαιτει αμεση χειρουργικη αφαιρεση του εμβρυου- κατι που αναλαμβανει επιτυχως ο Dr. Chase. Παρα την επιτυχη εκβαση της επεμβασης, τα συμπτωματα επιδεινωνονται σε σημειο που η Lou παθανει ανακοπη.

Η πιθανοτητα σκλήρυνσης κατά πλακας, όπως και αυτή του γαγγλιωματος εξεταζεται από την ιατρικη ομαδα, η οποια οδηγείται τελικα στη λυση του λεμφωματος, με την ασθενη να αντιδρα θετικα στην προτεινομενη θεραπεια. Όμως ο πανουργος γιατρος δεν εχει πει την τελευταια του λεξη: Με το γνωστο του… διακριτικο στυλ, εισβαλει στο δωματιο της αποσβολωμενης ασθενους και ανατρεπει τα ως τωρα δεδομενα, αποδεικνυοντας ότι τελικα η Lou πασχει από τυπο λεπρας.

Η Lou θα οδηγηθει αισιως στη λυση του προβληματος που την απασχολει, όχι όμως και ο γιατρος, ο οποιος βλεπει τον εσωτερικο του κοσμο του να καταρρεει συθεμελα, ακουγοντας τον –ακομη συντετριμμενο από τον τραγικο χαμο της Amber- Dr. Wilson να του λεει, αποχωρωντας οριστικα από το νοσοκομειο και χωρις καμια αναστολη, πως ουσιαστικα ποτε δεν ηταν φιλος του…

Μαχαιρια στην καρδια ενός ανθρωπου που εθεσε τη ζωη του επανειλημμενως σε αμεσο κινδυνο για χαρη του Wilson και που δειχνει διαθετειμενος να θυσιάσει την ιδια του την λαμπρη καριερα προκειμενου να περισωσει την τοσο πολυτιμη -γι’ αυτόν- σχεση του με τον συμπαθη ογκολογο. Βιωνει ενα αφορητο μαρτυριο, χειροτερο κι από εκεινο της μερικης σωματικης του αναπηρίας, συναισθανομενος τον πονο που προκαλεσε –εστω και ακουσια- σε έναν ανθρωπο ανεξικακο και πραο, στον μονο ανθρωπο που μπορεσε τοσα χρονια να υπομεινει αγογγυστα ολες τις ιδιοτροπιες και παραξενιες του…

Όμως, η τοσο μελαγχολική τελευταια σκηνη της απομακρυνσης του Wilson, προκειται να αποτελέσει την απαρχη ενος κρεσεντου εφευρηματων από την πλευρα του πολυμηχανου γιατρου, ώστε να καταφερει να αποκαταστησει τη σχεση του με τον –πρωην- φιλο του! Welcome, Lucas Douglas!

Πρωτη μεταδοση: 16/9/2008
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 6/10
Highlight: Coma Guy

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!