Review: 4x06 - Whatever it Takes

Πρώτη Μετάδοση : 6/11/2007


H υπερτατη συνταγη που θα πρεπει να ακολουθησει κάθε αντρας που σεβεται τον εαυτο του ώστε να εχει επιτυχια στις γυναικες: να χρησιμοποιει μπαστουνι κουτσαινοντας ελαφρως, να φοραει αθλητικα παπουτσια (κατά προτίμηση Nike Vintage Nylon Cortez), να εκτοξευει κατά κορον και ανερυθρίαστα σεξουαλικα υπονοουμενα και βεβαια να είναι… ο Dr. House, που σε αυτό το επεισοδιο καθιερωνεται ως το απολυτο ανδρικο sex symbol, καθηλωνοντας με την ανυπερβλητη γοητεία του ακομη και ευειδη συναδελφο του που εργαζεται για τη CIA!

Στο εκτο επεισοδιο του τεταρτου κυκλου της σειρας, εξελισσονται παραλληλα δυο ιατρικοι γριφοι. Ενώ ο House στρατολογειται από τη CIA για να θεραπευσει πρακτορα της υπηρεσιας, περιστατικο νεαρης οδηγου αγωνωνιστικων αυτοκινητων που κατερρευσε μετα το τελος αγωνα, αποτελει αφορμη για τους γνωστους μας εναπομειναντες υποψηφιους να επιδοθουν -και παρα την αρχικη διαγνωση του Foreman περι θερμοπληξιας, η οποια θα αποδειχθει τελικα σωστη- σε έναν ανηλεη αγωνα επικρατησης της δικης τους αποψης σχετικα με την παθηση της ασθενους βασει των συμπτωματων που αυτή εμφανιζει. Το μενου και παλι πλουσιοτατο: μεταξυ αλλων Συνδρομο Miller Fisher, αλλαντιαση (Botulism) και πορφυρια για να αποδειχτει τελικα ότι ο επιδημιολογος της ομαδας, του οποιου η αποψη περι πολυομυελιτιδας επικρατησε αρχικα, ειχε παραποιησει τα εργαστηριακα αποτελεσματα για να υποστηριξει τη γνωμη του. Η μεθοδος που χρησιμοποιησε (χορηγησε στην ασθενη θάλλιο, ώστε να προξενησει στην ατυχη οδηγο συμπτωματα παραπλησια εκεινων της πολυομυελιτιδας) αποκαλυφθηκε στο τελος του επεισοδιου από τον House, ο οποιος αυτην τη φορα ηταν αμειλικτος: τον απελυσε δινοντας παραλληλα το πρασινο φως για τη συλληψη του.

Κι ενώ λαμβαναν χωρα όλα αυτά, ο γιατρος-Σερλοκ Χολμς εδινε το δικο του ρεσιταλ στα αρχηγεια της CIA. Αφου κατατροπωσε κατά κρατος διασημο συναδελφο του, εξετελεσε… την αποστολη του, ανακαλύπτοντας την πραγματικη αιτια που οδηγησε τον πρακτορα στην οικτρη κατασταση που βρισκοταν: ο τελευταιος ειχε δηλητηριαστει από σεληνιο, που βρισκεται σε αφθονια στα Castanhas do Para (καρυδια από τη Βραζιλια) τα οποια και ειχε καταναλωσει σε υπερβολικες ποσοτητες κατά τη διαμονη του εκει.

Φυσικα το …διακριτικοτατο του φλερτ προς τη γοητευτικη συναδελφο του γιατρο της CIA Dr. Terzi (που την υποδύεται η Michael Michele) παραλληλα με τα καθηκοντα του, εχει αποτελεσμα: λιγο μετα την επιστροφη στη βαση του, ο House βλεπει αναυδος τη γιατρο να τον περιμενει αναγγέλλοντας την αποδοχη της προτασης του να συμμετασχει στην ομαδα του. Το επεισοδιο κλεινει με το γιατρο να κοιταει προς τον ουρανο, ευχαριστώντας σιωπηλα τον Θεο για αυτό το αναπαντεχο δωρο!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!