Review: 5x03 - Adverse Events


Εγραφα ένα σχεδον χρονο πριν για την προηγουμενη season:

«Τελικα ενας Hugh Laurie δεν φερνει την ανοιξη…

Τα συννεφα ειχαν αρχισει να μαζευονται από την αρχη της σεζον και ηταν απλα ζητημα χρονου να ξεσπασει καταιγιδα… Η δημοφιλης σειρα μετατραπηκε από medical drama με στοιχεια comedy στο αντιστροφο, εστιαζομενη κυριως στο κομματι τής soap opera και καταστρεφοντας ταυτοχρονα την επιτυχημενη συνταγη των προηγουμενων κυκλων: σφιχτο σεναριο, ενδιαφεροντες ιατρικοι γριφοι, απολαυστικη αλληλεπίδραση του πρωταγωνιστικου team και του Dr. House και ενας αριστοτεχνικα δομημενος χαρακτηρας του ιδιοφυούς γιατρου, με την ιατρικη του ομαδα να προσφερει ουσιαστικη βοηθεια στις κρισιμες στιγμες.

Είναι γεγονος ότι στο show επρεπε φετος να φυσηξει ανεμος ανανεωσης- δεν χρειαζοταν όμως αυτος ο σεναριακος τυφωνας που επιχειρει να γκρεμισει συθεμελα το μικρο τηλεοπτικο αριστουργημα που εχει με τοσο κοπο δημιουργηθει! Μια προσεκτικα επιλεγμενη προσθηκη στο ηδη υπαρχον cast θα αποτελουσε την ιδανικοτερη λυση, η αποτυχημενη δε τελικη επιλογη των χαρακτηρων που θα σχηματισουν την νεα ομαδα του Dr. House, ειναι απλως το κερασακι στην τουρτα…

Η απεργιακη κινητοποιηση των σεναριογραφων (και το αναποφευκτο hiatus) ας ελπισουμε να αποτελεσει το μαννα εξ ουρανου για το show, που μπορει να μην εμφανιζει -λογω κεκτημενης ταχυτητας- την παραμικρη κοπωση στους πινακες τηλεθεασης, όμως αυτό δεν αναιρει τη δυσφορια των fans όπως αυτή ευκρινως διατυπωνεται στα σχετικα fora. Αναμενουμε λοιπον νεες ιδεες, προσεκτικοτερη σκιαγράφηση του πρωταγωνιστικου χαρακτηρα και ορθοτερα επιλεγμενες ιατρικες υποθεσεις. Η επιστροφη στη γνωστη καθιερωμενη συνταγή αποτελει πλεον –θελοντας και μη- μονοδρομο…Η επικειμενη δε επαναφορα των απολαυστικων σκηνων στα εξωτερικα ιατρεια, αποτελει αναμφισβητητα θετικη εξελιξη».

Ο βασικος παραγωγος της σειρας David Shore- επηρμενος λογω της εξαιρετικης επιτυχιας του show και των συνεπακολουθων ιδιαιτερα ικανοποιητικων νουμερων τηλεθεασης- εκανε το μοιραιο λαθος: αγνοωντας επιδεικτικά εως προκλητικα την καθολικη σχεδον απαιτηση των fans- όπως αυτή εκφραζοταν στα σχετικα ανα την υφήλιο fora- για αλλαγη της σεναριακης γραμμης πλευσης του show, τη γενικη δυσφορια που εκδηλωθηκε ως προς την επιλογη των νεων χαρακτηρων, αλλα και την εντονη επιθυμια των τηλεθεατων να επανελθει στο προσκηνιο το -παλαι ποτε- πρωταγωνιστικο διδυμο Chase/Cameron, τεινει να μεινει στα παγκοσμια χρονικα ως ο ιδανικοτερος τηλεοπτικος παραγωγος-αυτοχειρας.

Η ιστορια του Τιτανικου επαναλαμβανεται -σε άλλο χωροχρόνο- με το medical drama να καταποντιζεται ως προς τους δεικτες τηλεθεασης (με πτωση της ταξης του 30% !), τη στιγμη που ο παραγωγος του απολαμβανει αμεριμνος την ορχηστρα-Hugh Laurie να συνεχιζει να δινει ρεσιταλ χωρις την παραμικρη υποστηριξη: σεναριο, δυνατο συμπρωταγωνιστικο team και αξιολογοι ιατρικοι γριφοι (για να μην αναφερθω στις απολαυστικες σκηνες στα εξωτερικα ιατρεια) μοιαζουν να ανηκουν στο μακρινο παρελθον… Τον ρολο δε του μοιραιου παγοβουνου φαινεται να παιζουν οι σκληροπυρηνικοι οπαδοι των Chase και Cameron, που πραγματοποιούν την απειλη τους και απεχουν φετος επιδεικτικα, απαντωντας ετσι στην ανικανοτητα του Shore να τεινει ευήκοον ους!

Είναι προφανες, πως το παραμορφωμενο πορτρετο – δημιουργημα του ατυχου καλλιτεχνη αυτου του επεισοδιου αποκτα πλεον συμβολικο χαρακτηρα, αντικατοπτριζοντας πληρως την διαστρεβλωμένη εικονα που εχει πλεον η ομαδα των παραγωγων του House, MD για το δικο της εργο…

Πρωτη μεταδοση: 30/9/2008
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 4/10
Highlight: Η θεαματικη μπουνια-δυναμίτης της Νο. 13 στον ατυχο ζωγραφο

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!