Review: 5x07 - The Itch


Ενα ακομη εξαιρετικο επεισοδιο, που επανεφερε στο προσκηνιο το παλαι ποτε θρυλικο διδυμο Chase/Cameron, εξελισσσοντας παραλληλα την πλοκη του φλερτ μεταξυ των House και Cuddy. Aψογα σκηνοθετημενο από τον κατοχο Emmy Greg Yaitanes, το “ Τhe Itch” μας δινει την ευκαιρια να διαπιστωσουμε για μια ακομη φορα την ανυπερβλητη φοβια από την οποια διακατεχεται στο μεγιστο βαθμο o Dr. House, γεγονος που του στερει τη δυνατοτητα να προσεγγισει επιτελους την ευτυχια: με την προφαση ότι κάθε μορφη συναισθηματικης ανατασης σχετιζομενη με τριτα προσωπα είναι κατι το εφημερο που απλως θα διαταραξει την -οποια- ψυχικη του ισορροπια και παρα την αδηρητη αναγκη του να αγαπησει και να αγαπηθει, αρνειται για μια ακομη φορα στον εαυτό του την «πολυτελεια» τού να οικοδομησει μια ευτυχισμενη σχεση με την Dr. Cuddy κι ενώ υφιστανται ολες οι προυποθεσεις. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχναμε, ότι ενας House ικανοποιημενος από τη ζωη του και απαλλαγμενος από φοβιες και εμμονες θα στερησει αυτοματα το show από ένα από τα ισχυροτερα χαρτια του, συνεπως η σεναριακη εξελιξη αυτή ηταν λιγο εως πολύ αναμενομενη…

Το κεντρικο προσωπο του περιστατικου του εβδομου επεισοδιου του τρεχοντος κυκλου είναι τριανταπενταχρονος αγοραφοβικος ασθενης, που αναγκαστηκε να αυτοπεριοριστει στο σπιτι του μετα το τραυματικο γεγονος της ενοπλης ληστειας εναντιον αυτου και της συντροφου του, η οποια κατεληξε στο θανατο της τελευταιας. Όταν όμως εμφανιζει συμπτωματα αποπληξιας αλλα και εντονου πονου στην κοιλιακη χωρα που προκληθηκε από αποφραξη του λεπτου εντερου, η εγχειρηση είναι μονοδρομος, και δεινεργειται τελικα στο σπιτι του. Παρα τη ληψη αντιβιωσης για την αντιμετωπιση της νοσου του Whipple (σπανια γαστρεντερολογικη μολυνση), από την οποια ο ατυχος ανδρας φαινεται να πασχει, η κατασταση του χειροτερευει και παθαινει καρδιακη ανακοπη, γεγονος που οδηγει τον House στην τελικη λυση του ιατρικου γριφου: το κλειδι του μυστηριου εγκειται στη μολυβδιαση που υπεστη ο ασθενης από υπολειμματα θραυσματων των σφαιρων που δεχτηκε κατά την αποπειρα εναντιον του στο παρελθον.

Ο αγοραφοβικος ανδρας απαλλάσσεται από τα σωματικα του συμπτωματα, ενώ μια εμπνευσμενη μινι διαλεξη του House του δινει το κουραγιο να βαλει ταφοπλακα στον κατ΄οικον εγκλεισμο του και να αναζητησει διεξοδο μακρια από τα στενα ορια των τεσσαρων τοιχων του σπιτιου του, αποδεικνυοντας περιτρανα πως κάθε άλλο παρα δειλος είναι- όπως τουλαχιστον ισχυριστηκε ο γιατρος. Η τελευταια σκηνη του επεισοδιου, οπου εμφανιζει τον ανδρα να τιναζει από πανω του το σταυρο του μαρτυριου του επιστρεφοντας σε μια φυσιολογικη ζωη σε αντιδιαστολη με τον House που αδυνατει να κανει το πολυποθητο βημα προς την ευτυχια, ηταν πραγματικα συγκλονιστικη!

Πρωτη μεταδοση: 11/11/2008
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 9/10
Highlight: Το περιστατικο της αναφλεξης κατά τη διαρκεια της επεμβασης στο σπιτι του πασχοντος

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!