Review: 4x03 - 97 Seconds

Πρώτη Μετάδοση : 9/10/2007


To σοκ ηταν αυτή τη φορα μεγαλο και –κυριως- αναπαντεχο! Τι εγινε ρε παιδια; Τι συνεβη και χαθηκε η μπαλα;

Αναυδος παρακολουθησα ένα επεισοδιο-κακη απομιμιση της δημοφιλους σειρας, και το χειροτερο, τη στιγμη που οι προυποθεσεις απογειωσής της μετα τα εξαιρετικα δειγματα γραφης του νεου κυκλου προδιεθεταν για μια εξισου εντυπωσιακη συνεχεια. Φευ!

Κακογουστα σεξιστικα αστειακια, ασθενεις να πεθαινουν λογω της ιδεας του House να χωρισει τους υποψηφιους βοηθους σε δυο ομαδες (αντρες ενατιον γυναικων) με επαθλο την προσληψη, τη στιγμη που –όπως αποδειχθηκε- ουτε ο ιδιος γνωριζε τη λυση του ιατρικου αινιγματος, και το αποκορυφωμα: μαζι με τον ατυχο ασθενη πεθανε και ο …πιστος σκυλος του καταπινοντας ένα χαπι (δηλητηριο για τη ρατσα του), που προοριζοταν για τον ιδιοκτητη του. Μ’ ένα σμπαρο δυο τριγονια λοιπον- ο ασθενης απεβιωσε γιατι παρέλειψε την αγωγη και ο σκυλος τον ακολουθησε στο μακρινο του ταξιδι γιατι προφανως… κανεις δεν σκεφτηκε να τον ταισει!

Αν σε όλα τα παραπανω προσθεσουμε και την αποπειρα του House να ικανοποιησει την περιεργεια του περι μεταθανατιας ζωης, παθαινοντας εκουσιως… ηλεκτροπληξια, ε, δεν είναι να απορει κανεις πως αυτη η βομβα μολότοφ ελλιπούς σεναριου και μαυρου –στην κυριολεξια μετα τις ηλεκτρικες εκκενωσεις- χιουμορ, εξερραγη στα χερια του ανυποψιαστου τηλεθεατη.

Παραλληλα, βλεπουμε τον παλιο γνωστο μας Dr. Foreman να απολυεται από τη παρουσα εργασια του και να πιθανως να οδηγειται ολοταχως και παλι στις αγκαλες του Dr. House, ενώ παρακολουθουμε τον αγωνα των υποψηφιων για μια θεση στον ηλιο. Και που να ’ξεραν…

Η μονη μου ελπιδα είναι, ότι αυτος ο αχταρμας ισως εξυπηρετησει καποιον σκοπο στο μελλον ως προς το σεναριο και την επανασυσταση τής πρωην θρυλικης ομαδας του House, αλλιως αδυνατω να δωσω μια λογικοφανεστερη εξηγηση.

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!