7x02 - Selfish


Καθως η Della (guest star: Alyson Stoner), μια φαινομενικα υγιεστατη και ενεργητικη δεκατετραχρονη, καταρρεει ξαφνικα κατά την διαρκεια αγωνων επιδειξης skateboard, ο House και η ομαδα του πασχιζουν να διαγνωσουν το συγκεκριμενο περιστατικο και να καθησυχασουν τους γονεις του παιδιου που είναι ηδη επιβαρημένοι από το γεγονος της ανιατης ασθενειας του γιου τους. To σωμα της Della απορριπτει το μοσχευμα που της εξασφαλίστηκε και με το χρονο να κυλαει εις βαρος της κορης τους, οι γονεις της εναποθετουν τις ελπιδες τους στην ανευρεση νεου δωρητή, ενω εχουν πλεον να αντιμετωπισουν ένα συγκλονιστικό δίλημμα που θα καθορισει την τυχη των δυο παιδιων τους. Πραλληλα ο House επιχειρει να κατευνασει ηλικιωμενο αντρα και τον γιο του στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα και να αντιμετωπισει την υποδοχη που του επιφυλασσεται από τους συναδελφους του στο Princeton Plainsboro οσον αφορα τη σχεση του με τη διευθύντρια της κλινικης…

Πρωτη μεταδοση: 27/09/2010
Comments: Ο νεος, δυνατος ιατρικος γριφος, αλλα και το αναπαντεχα σοκαριστικο και δυσεπιλυτο ηθικο διλημμα που τον συνοδευει, συνθετουν ένα αρκετα αξιολογο επεισόδιο. Εχω δε την εντυπωση ότι η πολυαναμενομενη σχεση House/Cuddy είναι ικανη από μονη της να δωσει μια νεα δυναμικη στο show, καθως θα παρακολουθουμε τον ιδιορρυθμο γιατρο, απαλλαγμενο πλεον (;) απο καταχρησεις και εξαρτησεις, να επιχειρει να εξερευνησει μια -εως τωρα- γι’ αυτον terra incognita: εκεινη της συναισθηματικης ολοκληρωσης. Όλα τα παραπανω, συνεπικουρουμενα από τη δυναμικη επανεμφανιση νεων, απολαυστικων σκηνων στα εξωτερικα ιατρεια, δεν μπορουν παρα να αφησουν πολλες υποσχεσεις ως προς τον ορθο επαναπροσδιορισμο του στιγματος του δημοφιλεστερου medical drama στο -ολοενα απαιτητικοτερο- τηλεοπτικο τοπιο.
Highlights: Η Dr. Cuddy να γραπωνει το… (μονιμως φλεγόμενο) "μπαστουνι" του House μπροστα σε έναν αποσβολωμενο Dr. Wilson!
Τελικη αξιολογηση επεισοδιου: 7,5/10

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!