Review: 4x16 - Wilson's Heart


Τελικα συνεβη αυτό που ολοι απευχονταν: η Amber Volakis, η persona που μισηθηκε οσο λιγες από το cast των υποψηφιων βοηθων αυτης της περιοδου (αλλα και αγαπηθηκε μετα από τον προσφατο σεναριακο ελιγμο, οπου την ειδαμε στο πλευρο του Dr. Wilson), εγκατελειψε τον ματαιο τουτο τηλεοπτικο κοσμο- δεν τολμω καν να αναλογιστω το ευρος των αντιδρασεων του κοινου αν ο χαρακτηρας της ειχε προϋπάρξει και ιδιαιτερα συμπαθης….

Η Amber μεταφερεται εσπευσμενα στο Princeton-Plainsboro από παρακειμενο νοσοκομειο στο οποιο ειχε αρχικα διακομιστεί μετα το δυστυχημα (παρουσιαζοντας κοιλιακη μαρμαρυγη και νεφρικη ανεπαρκεια) οπου υποβαλλεται σε υποθερμια, μεχρις οτου διαγνωστει η αιτια της ραγδαια επιδεινουμενης καταστασης της υγειας της. Δεδομενου ότι όλα τα ζωτικα της οργανα καταρρεουν ένα-ένα, με συνεπεια η ζωη της πλεον να κρεμεται από μια κλωστη και ενώ κάθε αποπειρα να ανακαλυψουν από τι τελικα πασχει αποβαινει ακαρπη, ο Dr. Wilson παιρνει μια πολύ σκληρη αποφαση: ζηταει από τον Dr. House να διακινδυνευσει τη ζωη του για δευτερη συνεχομενη φορα –θυμιζω ότι στο προηγουμενο επεισοδιο ειχε υποστει ανακοπη- και να υποβληθει σε DBS ώστε να επανακτησει τα χαμενα δεδομενα της μνημης του.

O ριψοκινδυνος γιατρος –αν και σοκαρισμενος από το αναπαντεχο αιτημα του επιστηθιου φιλου του- υποβαλλεται στην επιπονη αυτή διαδικασια και πραγματι καταφερνει να ανακαλεσει στη μνημη του όλα οσα διαδραματίστηκαν κατά τη διαρκεια του κρισιμου τετραωρου πριν το τραγικο δυστύχημα. Ο House σε βαρια μεθη, προσπαθησε να επικοινωνησει με τον Wilson, ο τελευταιος απουσιαζε και ετσι η Amber ανελαβε να συνοδευσει τον ατακτο γιατρο σπιτι του. Δευτερολεπτα πριν ανατραπει το λεωφορειο, η συντροφος του ογκολογου καταναλωσε λογω γριπης Amantadine, το οποιο -μετα την νεφρικη ανεπαρκεια που αυτή εμφανισε λογω του δυστυχηματος- κατεστη τοξικο για τον οργανισμο της και προκαλεσε την αλυσιδα των συμπτωματων…Τα υπολοιπα είναι ιστορια.

Τι μας μενει από αυτό το επεισοδιο περα από το ηθικο διδαγμα ότι το αλκοολ… σκοτωνει (ακομη κι οταν δεν εισαι οδηγος) και ότι είναι προτιμοτερο να καλεσει κανεις ραδιο-ταξι όταν εχει καταναλωσει μερικα λιτρα νερου της φωτιας; Η εξαιρετη ερμηνεία του Robert Sean Leonard (εξισου δυνατη με εκεινη στο «Dead Poets Society») αλλα και της Anne Dudek (η σκηνη πριν το τελος της ηταν ομολογουμενως συγκινητική), οπως και η τραγικη ομολογια του Dr. House κατά τη διαρκεια παραισθησης (και ενώ βρισκεται σε κωμα μετα τη προαναφερθεισα διαδικασια στην οποια υποβληθηκε), ότι θα ηθελε να ξεφυγει από μια ζωη γεματη μιζερια και πονο…

Καποιος φιλος ανεφερε ότι θα προτιμουσε ως φιναλε μια… μαζικη εξοντωση του νεου cast κατά τη συγκρουση, αλλα και ο ως τωρα απολογισμος είναι πολύ…ικανοποιητικος: Η Amber νεκρη, ο House σε κωμα, η παλια ομαδα σε σεναριακη καραντινα και η Dr. Remy Hadley (aka 13) να πασχει από νοσο Huntington… Ε, ας μην ειμαστε και αχαριστοι!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!