Η πλοκη


O Gregory House είναι μια ιδιορρυθμη ιατρικη διανοια που, μαζι με την ομαδα του, αναλαμβανει δυσκολες υποθεσεις με πολυπλοκη συμπτωματολογία εφαρμοζοντας τις περισσοτερες φορες, περα από τις αδιαμφισβητητες γνωσεις του, ανορθοδοξες, αντιδεοντολογικες και αντισυμβατικες μεθοδους. Με κανονα ζωης ότι «ολοι ψευδονται» και χρησιμοποιωντας την Σωκρατικη μεθοδο για να καταφερει να εκμαιευσει από τους πασχοντες τα πραγματικα γεγονοτα που τους οδηγησαν στην ασθενεια, φτανει με μαεστρια στη σωστη διαγνωση.

Όμως η επιτυχια της σειρας, στο μεγαλυτερο τουλαχιστον ποσοστο της, οφειλεται στην πολυπλοκοτητα αλλα και το αδιαμφισβητητο χιουμορ του πρωταγωνιστικου χαρακτηρα.

Αναγκασμενος να χρησιμοποιει μονιμως μπαστουνι για τις μετακινησεις του μετα από μια λανθασμενη διαγνωση στο παρελθον, ο Dr. House εμφανιζεται απεναντι στους συνεργατες του αλλα και στους ασθενεις αγενης, αλαζόνας, ειρωνας, γεματος σαρκασμο και εχοντας μια παραξενη φιλοσοφια για τη ζωη. Οι ηθικοι του φραγμοι, όταν θελει να ανακαλυψει την αληθεια, μηδενικοι. Δεν δισταζει ακομη και να διαρρηξει τα σπιτια των ασθενων του, να εξαπατησει τους συνεργατες του, ακομη ακομη και να καταφυγει σε ευφανταστα ψευδη προκειμενου να καταληξει σε αυτό που εκεινος θεωρει ότι εξυπηρετει την επιλυση του εκαστοτε ιατρικου γριφου.

Η εξαρτηση του από ισχυρα παυσιπονα, λογω του ιατρικου προβληματος που αντιμετωπιζει, οξυνει την αρνητικη συμπεριφορα του και οδηγει σε τραγελαφικες καταστασεις, απολαυστικες για τον τηλεθεατη αλλα… εξαιρετικα δυσαρεστες για τους συνεργατες του, που συχνα δυσφορουν από το δυσκολο του χαρακτηρα του. Όμως βαθια μεσα τους -θελουν να- πιστευουν, πως η εν γενει συμπεριφορα του είναι απλως μια προσπαθεια να καλυψει τις εσωτερικες του συγκρουσεις, τον φοβο του να εμπιστευθει τους ανθρωπους και την αγωνια του να υπηρετησει οσο πιο αποτελεσματικα γινεται την επιστημη του.

Ο Hugh Laurie ως Dr. House μοναδικoς- με παμπολλες διακρισεις και καθολικη παραδοχη από κριτικους και κοινο, ενσαρκωνει με χαρακτηριστικη επιτυχια έναν δυσκολοτατο ρολο και δειχνει να το απολαμβανει!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!