O House σε νεες (;) περιπετειες

Σε απεργία καλεί τα μέλη του το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG), έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους των κινηματογραφικών στούντιο, που διεξήχθησαν παρουσία του ομοσπονδιακού διαμεσολαβητή Χουάν Κάρλος Γκονζάλες.

Σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το Σωματείο αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ένωση Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP) διεκόπησαν έπειτα από τις δύο άκαρπες μαραθώνιες συναντήσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Σωματείο ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των 120.000 μελών του, προκειμένου να λάβει την εξουσιοδότηση να κηρύξει απεργία επ' αόριστον.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο των συνομιλιών. Σημειώνεται μόνο πως η Ένωση «εξακολουθεί να επιμένει σε όρους που δεν μπορούμε να δεχθούμε».

Η διαδικασία της ψηφοφορίας επί της πρότασης της απεργίας αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα, ενώ απαιτείται η έγκριση του 75% των μελών για να γίνει δεκτό το αίτημα.

Βασική διαφωνία των δύο πλευρών αποτελεί το θέμα των αμοιβών των ηθοποιών για περιεχόμενο που μεταδίδεται μέσω Internet και αν οι παραγωγές για το Διαδίκτυο θα πρέπει να εμπίπτουν στο συμβόλαιο του σωματείου.

Τα στούντιο, ωστόσο, επικαλούμενα και την παγκόσμια οικονομική κρίση, υποστηρίζουν ότι το Σωματείο δεν δικαιούται να ζητά καλύτερες συμφωνίες απ' αυτές που ήδη έχουν αποδεχθεί οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες, ακόμα και η Ένωση Αμερικανών Ηθοποιών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (ΑFTRA).

Πηγη: in.gr

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!