Dr. Gregory J. House: The end of a myth?

O εκλεκτος φίλος του blog -και φυσικα του δημοφιλεστερου medical drama- Giorgio Koktsidis P.D., εχοντας ηδη δωσει εξαιρετικα δειγματα γραφης έναν σχεδον χρονο πριν, επανερχεται για να εκφρασει με το δικο του γλαφυρο τροπο τοσο τις ενστασεις του ως προς την πορεια της σειρας, οσο και το θαυμασμο του για τον μοναδικο Hugh Laurie- μια αστείρευτη πηγη εμπνευσης και δημιουργιας. Ας τον απολαυσουμε!



"Έχουν περάσει περίπου δυο μήνες από το συγκινητικό, μεγαλειώδες φινάλε της αγαπημένης μας ιατρικής σειράς και ακόμα δεν μπορώ να διαγράψω από τη μνήμη μου το σπαρακτικό αντίο του ιδιότροπου και ατίθασου διαγνωσιολόγου.

Μόνος στο σπίτι, απόγευμα Τετάρτης, κάθομαι στον υπολογιστή μου για να παρακολουθήσω επιτέλους το πολυαναμενόμενο “Both Sides Now”. Σαράντα τρία λεπτά αργότερα έχω μείνει απορημένος να κοιτάζω την οθόνη. Για μια ακόμα φορά η σειρά γαντζώθηκε από την τελευταία σανίδα σωτηρίας που της έχει απομείνει: το απαράμιλλο υποκριτικό ταλέντο του καταπληκτικού Hugh Laurie. Για μια ακόμα φορά οι σεναριογράφοι της σειράς μας «εξαπάτησαν» με έναν σοκαριστικό και απρόσμενο φινάλε, αφήνοντας τον αξιαγάπητο γιατρό να μας αποχαιρετά με ένα πικρό «εις το επανειδήν» μπροστά στην είσοδο του ψυχιατρικού κέντρου του Μέιφιλντ. Ο πανίσχυρος εγκέφαλος του πανούργου νεφρολόγου φαίνεται ότι τον πρόδωσε. Αυτή η μοναχική περσόνα λύγισε από την δυστυχία και τον πόνο που κυριολεκτικά ρουφούσε τη ζωή από μέσα του (3x10 – “Merry Little Christmas”) και σαφώς θα χρειαστεί κάποιο χρόνο ώστε να επανέλθει στον πραγματικό του εαυτό. Διανύουμε άραγε την εποχή της «δύσης» ενός μύθου; Γιατί αν ο House χάσει το μόνο που τον κρατάει ζωντανό, το λογικό του μυαλό, ενώ ταυτόχρονα οι σεναριογράφοι συνεχίζουν να μας απογοητεύουν με επαναλαμβανόμενες και κακόγουστες μπλόφες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και η σειρά θα αντιμετωπίσει μοιραία την παρακμή. Ο επερχόμενος λοιπόν κύκλος θα αποτελεί αναμφίβολα ένα δυνατό crash test για το show.

Θα ήθελα να συνοψίσω τα κύρια γεγονότα του πέμπτου κύκλου που έφεραν (για καλό ή για κακό) την σειρά στην τωρινή της θέση:

Συμφιλίωση House-Wilson
Θάνατος John House
Φιλί House-Cuddy
Πολυαναμενόμενη υιοθεσία από την Cuddy
Ο Wilson βρίσκει τον χαμένο του αδερφό
Ο House κλείνει και πάλι ένα παράθυρο σε μια ζωή χωρίς πόνο (Μεθαδόνη)
Ο House κάνει μια προσπάθεια, βλέποντας ψυχίατρο, να αλλάξει χαρακτήρα.
Αυτοκτονία Kutner (αλλά ταυτοχρονα και σεναριακή αυτοκτονία)
Οι σεναριογράφοι μας παρουσιάζουν μια σκηνή πάθους House-Cuddy, αλλά αποδεικνύεται ότι ο παγκοσμίου φήμης γιατρός υποφέρει από παραισθήσεις.

Εν κατακλείδι κατανοούμε ότι η σειρά για να σωθεί βασίζεται πλέον μονάχα στον Hugh Laurie ο οποίος με νύχια και με δόντια και χαρίζοντας μας επανειλημμένως tour-de-force ερμηνείες, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδικού κάλλους ιατρική περσόνα η οποία έχει αλλάξει τα παγκόσμια τηλεοπτικά δεδομένα. Μέσα από όλα αυτά, αλλά και εξ ιδίας πείρας παρακολουθώντας τρία χρόνια τη σειρά, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ένα είναι σίγουρο: ο Hugh Laurie, πρωταγωνιστής της ιατρικής σειράς House MD, προσφέροντας απλόχερα ερμηνείες που αγγίζουν το στυλ του Russell Crowe στο «A Beautiful Mind» και κάνοντας τις καρδίες μας να χτυπάνε κάθε φορά που εμφανίζεται στις οθόνες μας, έχει εξασφαλίσει μια θέση στη λίστα των καλύτερων ηθοποιών του κόσμου αλλά και των προσωπικοτήτων που με το έργο τους ομορφαίνουν τις ζωές μας. Ο Hugh Laurie ήρθε για να μείνει.

Τιμή στον μοναδικό πλέον στο είδος του Hugh Laurie!!!"

Giorgio Koktsidis P.D.

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!