Christine... (3)

Για τους φιλους του blog, το ονομα Christine λεει παρα πολλα! Εχοντας περασει δια πυρος και σιδηρου, κατεκτησε επαξια τον επιζηλο τιτλο του “Fan of the Year”, αποδεικνυοντας εμπρακτα πως το Official House Wiki ωχριά μπροστα της! Όμως, το σημαντικοτερο, ως γνησια fan του show και -φυσικα -του Hugh Laurie, καταθετει την αποψη της εδώ ανα τακτα χρονικα διαστηματα με τον δικο της μοναδικο τροπο, απεικονιζοντας ιδανικα το ψηφιδωτό των συναισθηματων των τηλεθεατων, καθως παρακολουθουν με προσηλωση την πολυδαιδαλη πορεια του μακιαβελικου γιατρου. Ο λογος στην Christine γιατι, ως συνηθως…


«Στο τέλος ξυρίζουν τον... γαμπρό», by Christine

Εχοντας αφήσει το κοινό μουδιασμένο, να "ταξιδεύει" ακόμη στον απόηχο της σερενάτας του, που έντυσε μουσικά τα τελευταία λεπτά του προηγούμενου επεισοδίου “Unfaithful” -η οποία συνδυαζόμενη με το βασικό μουσικό θέμα της σειράς “You can’t always get what you want” των Rolling Stones περιέγραψε στον προσεκτικό θεατή με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εξ αποστάσεως «παρουσία» του House στην εβραϊκή βάφτιση της κόρης της Cuddy- ο Hugh έρχεται στο “Softer Side” με διάθεση να... αποτελειώσει όσους -και κυρίως όσες- πίστεψαν πως το όλο σεξ απίλ του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα βασίζεται στο αξύριστο look.

Με μια αποφασιστική κίνηση - ματ προς το τέλος της μετάδοσης, αρπάζει το ξυράφι και αποκαλύπτει στην επόμενη σκηνή την αυθεντική γοητεία που αποπνέεται από το στιλ και όχι από την εξωτερική εμφάνιση, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πως ο κάθε άνθρωπος γοητεύει κυρίως με την αύρα του, με τον τρόπο που κινείται, μιλάει και συμπεριφέρεται γενικότερα, και όχι μόνο με καλοφτιαγμένα χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό και με την όλη παρουσιασμένη ως πιο "ώριμη" συμπεριφορά του House κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, κορυφώνει την ερμηνεία του προς το τέλος, με την ερώτηση «κι εσένα τι σε νοιάζει αν είμαι ευτυχισμένος;» προς την Cuddy. Ακολουθεί μια από τις πιο γεμάτες σιωπές που έχουμε παρακολουθήσει μέσα από την τηλεοπτική μας οθόνη τα τελευταία 5 χρόνια, και ένα αναμενόμενο μεν, γλυκόπικρο δε, τέλος έρχεται να αφήσει και πάλι μετέωρο αυτό που και οι δύο ξέρουν, αλλά κανείς τους δεν τολμά να παραδεχθεί.

Εδώ θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο και στη Lisa Edelstein, η οποία έχει πετύχει να αποτυπώσει στην ερμηνεία της με κάθε βάθος τη σύγκρουση λογικής και... ευαισθησίας που ταλανίζει την Cuddy σε ότι τον αφορά, καθώς και τους ενδοιασμούς της αναφορικά με το που θα πρέπει να βάλει τα όρια κάθε φορά που εκείνος την προκαλεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το αν, λοιπόν, ο House εκτός από ξυρισμένος, θα βρεθεί στο τέλος και …γαμπρός, δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα, έτσι ή αλλιώς, η σχέση των fans της σειράς μαζί του αποδεικνύεται πως είναι από τις πιο ανθεκτικές στο χρόνο, τη στιγμή που τα περισσότερα σίριαλ οδηγούνται προς... διαζύγιο με τα κανάλια, με συνοπτικές -μάλιστα- διαδικασίες. Εμείς απλώς αναμένουμε τα καλύτερα…

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!