5x01 - Dying Changes Everything: Spoilers


O Dr. Wilson υποφερει… Υποφερει για τον τραγικο χαμο της συντροφου του, υποφερει για το γεγονος ότι υπαιτιος για την οδυνη του είναι ο επι σειρα ετων επιστηθιος φιλος του Dr. House, μα πιο πολύ πασχει γιατι συνειδητοποιει –για πρωτη ισως φορα σε τετοια εκταση- ότι αυτή του η συναναστροφη με τον ιδιορρυθμο γιατρο μονο δεινα του εχει προκαλέσει…

«Ασκεις καταστροφικη επιρροη, House και εισαι πλεον ανεπιθύμητος»… Εκτοξευοντας τα πικρα αυτά λογια στον αποσβολωμενο (πρωην;) φιλο του, ξεκαθαριζει τη θεση του και αποφασιζει να παραιτηθει από τη θεση του στο Princeton-Plainsboro, επιδιώκοντας ουσιαστικα μια οριστικη ρηξη με ο,τι του θυμιζει το οδυνηρό προσφατο παρελθον.

Κι ενώ το πρωτο επεισόδιο του πεμπτου κυκλου εγειρει παμπολλα ερωτηματικα σχετικα με την μελλον της σχεσης House-Wilson και κατά ποσο αυτή μπορει να αποκατασταθεί, η ομαδα καλειται να αναλαβει ένα εξαιρετικα δυσκολο περιστατικο, όταν ανωτερο διοικητικο στελεχος εισαγεται σε ιδιαιτερα κρισιμη κατασταση- ένα νέο ιατρικο μυστηριο που θα επηρεάσει συναισθηματικα και σε μεγαλο βαθμο την Dr. Remy Hadley (aka No. 13).

Και καπου εδώ μπαινει σιγα σιγα στο παιχνιδι ο detective Lucas με μια ακρως ενδιαφερουσα αποστολη κατ’ εντολη του Dr. House: να… επισκεπτεται τα σπιτια των ασθενων με απώτερο σκοπο να συλλέξει κρισιμα στοιχεια για την επιλυση του εκαστοτε ιατρικου γριφου, να ελεγχει διακριτικα την ομαδα του πανουργου γιατρου, αλλα και –κυριως- να παρακολουθεί επισταμενως τον Dr. Wilson, όταν αυτος αποφασιζει να αποσυρθει οριστικα από το προσκηνιο. Ο Lucas θα αποτελεσει έναν ρολο-εκπληξη, αφου, συν τοις αλλοις, θα φερει –για πρωτη φορα- τον πεισματαρη Dr. House αντιμετωπο με τη φωνη της συνειδησης του!

Λιγα λογια για μενα...

The Greek Fan Club!